|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: Astra Gsi16v zx20xevleh vmax evo300
|
-Tamamen boşalmış bir akü aracın üzerinde kaç kilometrede yada kaç saatte tam doluluğa ulaşabilir bilgisi olan var mı?
-ikinci olarak güç artışı alternatöre zarar verir mi? geçenlerde altörnatörüm bozuldu ve yolda kaldım ömrünü tamamlamış şarj motorlarınızı kontrol ettrin derim zira olmadık yerde akünüz biter ise çok sıkıntı yaşanıyor. birde akünüzü yerinden çıkartmak zor ise diplerde biyerde sabitlenmiş ise lokmasız açılamıyorsa işler iyice zorlaşıyor ben yaşadım siz yaşamayın şarj dinamonuz eski ise yenilemeyi unutmayın |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: 2.0R, Corsa cdtı
|
sanırım 10 dakikada bir sonraki marşa yetecek kadar sarj oluyor
Tam sarj 1 saat sürüyor |
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
|
astra da boşalan ve marş basmayan yeni aldığım akümü diğer aracıma aldım ve bilkentin yuksek biryerine çıktı rampa aşağı çevirip aracı boş aküyü forda taktım marş denedim vurdurmama gerek kalmadan marş bastı nasıl olduğunu anlamadım. astra 2.0 ford 1.4dizel yarım saat turladım heralde bi miktar dolmuştur aküm
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: yok
|
bomboş bir aküyü alternatör dolduramaz... sanayide geri şarj edilmesi gerekir oda minimum 4 saatdir... yoksa gereksiz şekilde alternatörü yüke bindirip yakarsın sadece...
__________________________________ 1991 HONDA CRX - TOTALLED 1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD 1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD 1990 HONDA CIVIC EF - IN PROGRESS |
|
|
|
|
|
#5 | |
![]()
Otomobil: Subaru Forester Turbo S / Fiat Palio 1.2 16v
|
doru demis arkadas yuklu aracda.sarj dinemosu sorunu bizde yasiyoruz bugun gidip bakicaz elektrikciye sknti altarnetor vs kaynakliysa cozum hakkinda aldgm bilgiyi paylasirim
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: a3 2.0 (8P)
|
ilk marsı alacak kadar sarj 15-20 sn arası yetiyor.sonra tam dolması icin genelde 30 ila 60 dakika derler ama tam net bilmiyorum.Gecen benimde basıma geldi.alternator kayısı kopmus yolda giderken bir anda aku lambası yaktı anlamadım noluyoruz diye. bir sure sonra hidrolik pompası lambası yaktı direksiyon agırlastı sacma sapan bütün hataları verdi.tabi anında aklına gelmiyor insanın.motor calısırken akunun nasıl bittigini anlayamadım.saga cekip kaputu actıgımda kayısın koptugunu farkettim.muhtemelen eskimisti degistirince duzeldi.herkesin dikkat etmesi lazım
|
|
|
|
|
|
#7 | |
![]()
|
motor gücü ile alternatör yanması mümkün mü? aynen çözünce banada yazarsan fikir olması için sevinirim |
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: MK2b mJET
|
Tam bosalan akü alternatörle falan iflah olmaz..Bikac gün idare eder sonra yine bayılır kalır..Sanayide vs sarj ettirme olayı ne durumda olur acıkcası pek bilgim yok merakta ediyorum şu sıralar
Bikac ay önce gece teyp kendi kendine calısmıs amfi tamamen bitirmiş aküyü..Kapı kilidi dahi acılmıyodu o derece bitmiş Takviyeyle falan biraz canlandırdık ama sürekli arıza yakıyordu radyatör sıvı switch'i diye sarj olayına sıcak bakmadıgım için ve pek bilgi sahibi olmadıgım için dün sıfır akü aldım
__________________________________ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!
|
|
|
|
|
|
#9 | |
![]()
|
şuan diğer aracımın üzerinde kullanmaya başladım bir hafta falan dursun şarjı dolsun geri değişicem
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: akbil
|
suyunu ölçün eksilme varmı diye..gerekirse ekleme/veya sıfırdan hepsine yeni su koyun..Sanayı sıtelerınde sarj aletlerı vardır verin 1gün bağlı kalsın gidin ertesi gün alın..
|
|
|
|
|
|
#11 | ||
![]()
|
![]() ![]() Hatta takan eleman hiç bakım gerektirmez dedi
|
||
|
|
|
|
|
#12 | |
![]()
|
akün sulu ise ekleme yapılıyor.kuru aku ise atıp yenisini alman lazım. |
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
|
Bende suan arastırdıgımda ne oldugunu anlamadım adam kuru tip akü dedi..Suan baktıgımda yarı bakım gerektiren diyolar kafam karıstı valla..
Aldıgım aküde bundan
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
|
bu kuru aku. bendede var aynısı.bakım gerektirmiyor .o yuvarlak delikte yesil renk yanıyorsa akunun durumu iyi diger renklerde sıkıntı yaratıyor bittigi anlamına geliyor zaten ustunde yazıyor.Ben 3-4 senede bir akuyu bitsede bitmesede degistirme taraftarıyım ve hep degistiririm.bitmese bile zayıflıyor ve zayıfladıktan sonra aracta anlamsız arıza lambaları yakmasına sebep olabiliyor.
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|
|
:::: Şu Anda Saat: 17:43 ::::

doru demis arkadas yuklu aracda.sarj dinemosu sorunu bizde yasiyoruz bugun gidip bakicaz elektrikciye sknti altarnetor vs kaynakliysa cozum hakkinda aldgm bilgiyi paylasirim

Takviyeyle falan biraz canlandırdık ama sürekli arıza yakıyordu radyatör sıvı switch'i diye