:D :D :D :D yok artık
Printable View
yatın kalkın dua edin emme manifoldunda sıkıntı var diye ya egzost manifoldunda olsaydı ne olucaktı :D :D
oda var forumda merak etme :) dier bi konuda kıl dönmesi :D
benimde problemim vardı baya insanın varmış geçmiş olsun bende okey ıstakasına kafa atmıştım, sinüzit ayrı bir dert zaten geçmiş olsun
yok ben ayrı bir sığır ırkı olarak kafa attım duran ıstakaya ciddiyim:D
konuyu gördükçe moralim bozuluyor,benim acilen olmam lazım ama cesaretim yok,ameliyat değil de tampon çok korkutuyor,tamponsuz ameliyat var mı yahu birde ücretleri nedir acaba ?
er yada geç olucam da ne zaman kimbilir orası meçhul :D
Konuya istemeye istemeye yazıyorum. :D tam 3 kere oldum.
İlk yaptırdığımda burun deliğinin hemen içindeki kemikler alındı. Rahatladım bariz bi şekilde. Daha sonra askerde bir kavgada ayırmaya çalışırken suratıma darbe aldım. Burun direği hem içeriden hem dışarıdan kırıldı. Ayak üstü yapılan bir operasyonla geçiştirdiler Gata da gecenin bir vaktinde. O olaydan sonra sol taraf tamamen kapandı. Hiç nefes alamıyordum. Uykuda tıkanmaya başlayınca da 2 sene önce profesör tarafından tekrar ameliyat edildim. Uyku apnesi teşhisi koymuşlardı. Çeneyi alttan açıp dil yuvasını iplerle aşağıya doğru çekecek, küçük dili kısaltacak ve bademcikleri alacaklardı . Böylelikle nefes yolu da açılmış olacaktı. Ama gözüm kesmedi iyileşme süreci çok uzun ve eziyetli olacağı için.(UPPP olarak bilinen ameliyat) Bende burnumu düzelttirdim. Çekilen röntgende burnumun içi ying yang gibiydi. kemiği düzelttiler ve araya bi delik açtılar. Öncekine göre kat kat iyiyim şükürler olsun. sadece en baştan beri olan ses sorununu çözemedim. nefes alıp verirken burnumdan baya tısıldamalar oluyor. artık ona da alıştım. En son olduğum ameliyat öngörülenden fazla sürmüştü. en fazla 45 dakika sürer dedikleri ameliyattan 1 saat 35 dakikada çıktım. Ciddi ciddi canım yanmaya başladı ameliyatın ortasında ek olarak tekrar iğne yaptırdım. Çok geçmiş olsun şimdiden.
Edit: Artık kocaman tamponlar konmuyor. Küçük kanı daha çok emen tamponlar var küçük şişe suların kapağı kadar. İlk olduğum ameliyatta 1.5 metre sargı bezi çıkardılar sadece bir taraftan. Çıkarılırken bayılmıştım.
Düzelt yerine Alıntı yapmışım üzgünüm.
Benimda olmam gerek kemik var sanıyodum hastaneye bi gittim burnum kırılmış ameliyat şart dediler bakalım ne zman olcaksak :)
Bende 2001 de yaptırdım ozaman sadece K&N vardı :)
6 ay süper nefes aldım. Çok rahat uyudum yaşam standardım değişti erken kalkan sportif bir insan oldum taa ki 6 ay sonrasına kadar. Burun yapısı eski şekline girdi ve yine nefes alamıyorum.
Tekrar amelyat olmaya korkuyorum açıkçası. Tek sebebi ise bir süre sonra yine aynı şekli alacağı. Allah acil şifalar versin.
2 sene evvel hemen hemen bu aylar da genel anestesi ile bende ameliyat olmuştum.Metrelece tamponmuş yok omuş buymuş hikaye.Genel anstesi yapıldığı için 12-13 saat kafası var meretin :) Burun deliklerime doktorum o zaman için yeni bir sistem dediği aynı burnun şeklinde içinde 0,5 cm civarında genişliği olan bildiğimiz hafif esnek plastik tampon koydu.Ondan sonra bir kaç gün baş ağrısı oluyor hafif burnundan tam anlamı ile beyne oksijen gitmediği için.1 hafta sonra tamponları alıyorlar.İlk tamponu almadan önce doktor hemen nefes çekme başın dönebilir dedi.İnanırmısın otomatik gidiyor nefes sanki 61 mm düz boru var ciğerlere kadar vuuppp gitti nefes a...klama geçirdim biraz sonra dedim kendi kendime daha önce niye yaptırmamışım.Ama inan abi uyku olsun zeka yönünden pratikleşme olsun çok faydası var sanki yazılım atmış gibi oluyor insan kendine inanın abartmıyorum :D .Burun deliğimin bir tanesi %92 tıkanıktı kemik vardı.Umarım yardımcı olmuşumdur.Gelmiş geçmiş olsun şimdiden.
Kardeşim sıkıntı yok inan bende çok tırstım ama denildiği gibi değil taaaaamğon falan yok.Celal bayar üniversitesi ana bilim dalı başkanımı neydi muayanesine gittim 2 sene evvel 750 lira verdim üniversite de bir gece kaldım genel anestesi olduğu için sonra sıkıntı yok şükür tekrarlama falan yok full açık :D
uzun süredir hasta olmadığım için sağlık sisteminin şu an nasıl işlediğini bilmiyorum hasta olduğumda pederlerin şirket doktoruna gidiyorum 6 yıldır filan hastaneye gitmedim
şimdi benim ssk m var ssk nın anlaşmalı olduğu bi özelde bu ameliyatı olsam cebimden aşşağı yukarı ne kadar bi mebla çıkar.
Özel bir hastanede SSK üzerinden ameliyat oluyorum , özel sağlık sigortam da var ama malesef aksigorta bu ameliyatı karşılamıyor estetik miş , demirhayat tüm masrafları karşılıyor , özel sağlık sigortası yaptıracak arkadaşlar bunu dikkate alsın..
600tl ödeme yapıcam..
port poliş yaptırınca motor sesinde değişiklik oluyormu acaba :D
geçmiş olsun abı şaka bı yana en kısa zamanda sağlıgına kavuşman dıleği ile
Geçmiş olsun abi.
10 gün önce bizim fabrikadan bi abi Portpolish yaptırdı, konak garage'de.
Gayet memnun, emiş baya etkili olmuş :D
bendede denge sorunu var kulaktan gelen basım donuyor falan rot balans ayarlatcam
Geçmiş olsun İlker abi amelıyattan sonra baya bi rahatlıcaksın emin ol
Geçmiş olsun abi bende orta ana kemiğe ellemeden genel anesteziyle ameliyat olacam,dıştan pek belli olmayan fakat içerde doktorun bile şaşırdığı bir yamukluk düzelecek ve bikaç ufak düzeltme işlemleri(ana kemik kırılmadan)... Bende zaman yaklaştığından tırsıyorum hayırlısı...
Geçmiş olsun.Benimde komşum oldu bir hafta sargılı gezdi sonra açtı.Çok yaygın bir durum sanırım.
Tam olarak upgrade edilecek parça hangisidir ? :D :D
http://i.imgur.com/n0gwT.jpg
tekrardan geçmiş olsun.tez vakitte sağlığınıza kavuşursunuz inşallah.
İyi yaw bişey değilmiş yaptırayım bende en kısa zamanda :)
Ben 4 senedir tırsıyorum , kardeşimi kobay olarak kullandım.. Perşembe saat 14:00 de ameliyata aldılar , saat 15:00 te çıktı , Saat 18:00 de taburcu ettiler.. Pazartesi sabah tamponları aldırdık ( silikon olduğundan hiç sıkıntı olmadı ) , adam V2 takılmış vti gibi nefes alıyo.. Tırsılmaması gerektiği test edildi ve onaylandı.Sıkıntı yok..
platın kullanıcakmı bende amılyat olmustum ama benımkısı esnetık amılyat kazadan dolayı yuzum parcalanmıstı amılyatı yurtdısında oldum benım burnuma platın taktılar eger oyle bır durum ollucaksa burnuna cok dıkkat edıceksın rahat nefes alırısın ama burnuna alıcagın darbe beyın kanamasına kadar gıder su an ben o pozısyondayım tekrar amılyat olucam beklıyoourm ınsan ıcıne cıkmıyourm otobuse metrobuse tren halk tasımacılını kullanmıyoum ters bır haraket sonum olabılır sımdıden gecmıs olsun acıl sıfalar
Çok geçmiş olsun , benimki ciddi bir durum değil.. Karadenizli olmanın getirdiği genetik bir burun problemi var zaten , buna İzmit gibi pis havalı bir sanayi şehrinde yaşıyor olmayı da eklediğinizde kaçınılmaz bir burun kanalı problemi.. 4 yaşındaki oğlumda da geniz eti var , şimdilik ilaçlarla ufaltılmaya çalışılıyor , başarılı olmaz ise 5-6 yaşlarında ameliyat olacak... Nasılki zencilerin tripot durumu genetikse , biz karadenizli lerinde burun problemi genetik..
Şu an öyle bi gaz birikti ki bende yorumlar baya bi rahatlattı hemen ameliyata alsalar koşa koşa giderim.Sabah olduğunda bu fikrim tamamen etkisiz olucak.Cesaret ilacı filan yok mu alsak yahu :cool:
geçmiş olsun :) benimde burnumdan ameliyat olmam lazım ama tırsıyorum..sigarayı bıraktım sıra bunda :)
Benden çok kimse tırsamaz bu işten , bırak ameliyat olmayı 1-2 kez hasta ziyareti dışında hastaneye gitmedim.. Narkozu yiyorsun , uyandığında herşey bitmiş kafa bimilyon ( benim brader karısının yanında hemşirelere sarktı , bildiğin sarhoş tu yaw ) 2 saat sonra taburcu oldu , sabah bandajlı koca burnu dışında herşeyi normaldi :)
Benim plan biraz daha değişik , 16 yıldır sigara içiyorum.2001 yılında bıraktım 2003 yılında tekrar başladım.. Şimdi bırakamıyorum..Ameliyat olacağım gün hiç içmicem sonrasında 1 hafta bandaj , pansuman falan derken zaten içemem, 20 gün istirhat arkasına 15 gün izin alıp işe de gitmicem ( aşırı stresli bir işim var , sigarasız kafayla sıkıntı olur.)Bu süre zarfında içmemeyi başarıp sonrasında doktor kontrolünde nikotin hapları ile bu naletten kurtulmayı planlıyorum..