Kayıt ol

LinkBack Konu Seçenekleri
Eski 29-12-2011, 09:30   #1

yaşar - ait Avatar

Otomobil: Buldu :)

Mehmetçik'e yerli makineli tüfek

Umarım üretime geçecegi temmuz ayından sonra daha farklı silahlarda üretiriz,sabah haberi detaylı okudum bana iyi bir haber gibi geldi paylaşmak istedim.

Ekonomi Mehmetçike yerli makineli tüfek ZAMAN

Bütün şerefli işler, başlangıçta imkansız görünür…

OSMAN PAMUKOĞLU
yaşar isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 29-12-2011, 09:39   #2

tool - ait Avatar

Otomobil: Lightside GP

bitmeyen F35 projesi gibi olmasinda..

Experience is what you get when you don't get what you want.
tool isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 29-12-2011, 09:48   #3

yaşar - ait Avatar

Haberi okuyupdamı yorum yaptınız ? yoksa klasik muhalefet yorumunumu yaptınız ?

Bu anlaşma imzalandı bantdan ne zaman çıkacagı kimlerin anlaşmaya ortak olduğu bütün detayları ile yazıyor buna uygun yorum olsaydı daha mantıklı olurdu,kimin yaptıgı değil,ne yapıldıgı önemli.
( bence )

OSMAN PAMUKOĞLU
Eski 29-12-2011, 09:51   #4

yaşar - ait Avatar

İzmir ve İstanbul'da F-35 uçaklarına parça üretmeye devam ettiklerini ve bir sıkıntı olmadığını vurgulayan Okyay, "Bu üretimde gerekli standardı sağladığımız için bize üretim verildi. Ekonomik krizden dolayı bir ülke projeden çıksa da bir başkası dahil oluyor. En son Japonya 30 uçakla projeye girdi." dedi. Türk ordusu için geliştirdikleri insansız hava aracı Çaldıran'ın üretimi için bu ay içinde anlaşma imzaladıklarını belirten Osman Okyay, bu aracın 10 saat havada kalıp, 18 bin feet yüksekliğe çıkabileceğini kaydetti. Okyay, "Teslim süresi 24 ay ama biz Çaldıran'ı daha erken teslim edebiliriz." dedi.

f35 ler içinde eyrı bir parantez açılmış

OSMAN PAMUKOĞLU
Eski 29-12-2011, 09:53   #5

tegci_09 - ait Avatar

Otomobil: silver 1.6 ies- silver 19D80 mk1 1.3 wolfsburg ed..-arora ar100t 6a :)

iyi haber git gide dahada güçlenicez inşallah...

Jant ve Lastik adına herşey..
tegci_09 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 29-12-2011, 09:54   #6

tool - ait Avatar

yaşar´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Haberi okuyupdamı yorum yaptınız ? yoksa klasik muhalefet yorumunumu yaptınız ?

Bu anlaşma imzalandı bantdan ne zaman çıkacagı kimlerin anlaşmaya ortak olduğu bütün detayları ile yazıyor buna uygun yorum olsaydı daha mantıklı olurdu,kimin yaptıgı değil,ne yapıldıgı önemli.
( bence )
dunyadaki muadillerine gore en iyisi tanimi suphe uyandiriyor;
ortadogu gibi karisik bir cografyada silah ticaretini nasil etkileriz sorusu hic akliniza gelmiyor sanirim...

Eski 29-12-2011, 09:57   #7

yaşar - ait Avatar

tool´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
dunyadaki muadillerine gore en iyisi tanimi suphe uyandiriyor;
ortadogu gibi karisik bir cografyada silah ticaretini nasil etkileriz sorusu hic akliniza gelmiyor sanirim...
Şüphe ile bakarsanız diyecek sözüm yok haklısınız .

Biz ortadoguda silah ticareti yapmak için ürettiğimizi sanmıyorum,kendi bünyemizdeki g3 piyade ve benzeri tüfekleri geliştirmeye çalışıyoruz en azından ben öyle düşünüyorum net olarak bir bilgi birikimim yok .

OSMAN PAMUKOĞLU
Eski 29-12-2011, 09:59   #8

poseidon - ait Avatar

Otomobil: Civic

Önce kendimiz inanalım. Gerisi kolay.
Atıp tutanalar, çarşı taraftarı gibi herşeye muhalefetler çıkacak tabi ama
yeri geldiğinde bu gelişmelerin ekmeklerini onlar da yiyecekler.
Bu hep böyle oldu.
poseidon isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 29-12-2011, 09:59   #9

darkmoon - ait Avatar

Otomobil: Bmw 3.20d - Sonata 2.0crdi

darkmoon - MSN üzerinden Mesaj gönder
uzun zamandır proje aşamasındaydı.. şahsi fikrim geç oldu bunca kayıp verildikden sonra çok geç oldu.. g3 ler çok vasat silahlardı 3 atışda ibr takılır mermi keser yağmurda çamurda buzda çalışmazdı bu yüzden çok askerimiz şehit oldu..

yeni yapılıcak silahda bağımsız tasarım demişler ama benim bildiğim Alman HK-416 tüfeğinin replikası olucakdı hatta tamamen yerli olduğu iin yerli diye tanıtımı yapılıyor.. yani bizim diğer şeylerimiz ne kadar yerliyse buda o kadar yerli olucak tahminim..

neyse vatana milete hayırlı olsun.

bu arada f-35 lerdeki sıkıntı parça üretim sıkıntısı değil adamlar diyabolikleri yazılımını kaynak kodlarını bize vermedile ve bizimde yerli bir yazılım yapmamıza izin vermiyorlar.. yani bir savaş çıksa elin oğlu amerikadan italyadan bir tuşa bassa senin uçağındaki yazılıma müdahele edebilir sıkıntı burda.. istediğin kadar böbürlen senin uçağını başkası kontrol ettikden sonra ne anlamı var..

Son Düzenleyen darkmoon; 29-12-2011 10:03.
darkmoon isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 29-12-2011, 10:01   #10

tool - ait Avatar

darkmoon´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
uzun zamandır proje aşamasındaydı.. şahsi fikrim geç oldu bunca kayıp verildikden sonra çok geç oldu.. g3 ler çok vasat silahlardı 3 atışda ibr takılır mermi keser yağmurda çamurda buzda çalışmazdı bu yüzden çok askerimiz şehit oldu..

yeni yapılıcak silahda bağımsız tasarım demişler ama benim bildiğim Alman HK-416 tüfeğinin replikası olucakdı hatta tamamen yerli olduğu iin yerli diye tanıtımı yapılıyor.. yani bizim diğer şeylerimiz ne kadar yerliyse buda o kadar yerli olucak tahminim..

HK-416 hikayeside karisikmis:
Heckler & Koch HK416 - Vikipedi

Eski 29-12-2011, 10:01   #11

Yiğit G. - ait Avatar

Otomobil: Honda CRX - Citroen C4 HDİ

önce ateş adicek adamı bulucak sistemi yapmak lazım... Adamı görmedikten sonra dünyanın en iyi tüfegini yapsan neye yarar.. "Military Satellite Communication Systems" denilen olaya ağırlık vermek lazım. Neyse buda bi adımdır.
Yiğit G. isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 29-12-2011, 10:06   #12

tool - ait Avatar

bu arada f-35 lerdeki sıkıntı parça üretim sıkıntısı değil adamlar diyabolikleri yazılımını kaynak kodlarını bize vermedile ve bizimde yerli bir yazılım yapmamıza izin vermiyorlar.. yani bir savaş çıksa elin oğlu amerikadan italyadan bir tuşa bassa senin uçağındaki yazılıma müdahele edebilir sıkıntı burda.. istediğin kadar böbürlen senin uçağını başkası kontrol ettikden sonra ne anlamı var..
bilgilendirme icin tesekkurler

Eski 29-12-2011, 10:17   #13

Otomobil: CADM MZ3 GT

modern silahlardan birinin lisansini alip burada uretirsek iyi olur ama 416 kadar modern bir silahi bize birakacaklarini sanmiyorum. Zaten ingilizce sayfasinda herhangi bir belirtec yok.

eger 7.62 devam etmek isteniyorsa keske SCAR olsa ama NATO standardi diye 5.56 ya donebilirler. (ki dogrusu olur, gelismis ulkelerde 5.56 ve dengi muhimmat ana kuvvet icin kullaniliyor.) En nihayetinde keske modern ve teknolojisi yerli bir ordumuz olsa (kendi ihtiyacimizi en iyi biz biliriz)

edit: tekrar baktim da almanlarin eskilerini kullandigimiza ve butun degisik tip tufeklerin ayni platformu kullancagi soylendigine gore g36 da olabilir.
edit2: su haberi buldum 2007 den: http://www.todayszaman.com/newsDetai...ay&link=121803 anlasilan 5.56 ya gecilecek. Eger o zaman prototip sundularsa ve bu haber simdi veriliyorsa kullanima hazir hale gelmis olabilir. (tabi arada secim butcesine kurban gitmis de olabilir) yalniz 80 kusur bin uretilen hk33 u kim kullanmis merak ettim.

Son Düzenleyen EvO 86; 29-12-2011 10:28.
EvO 86 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 29-12-2011, 10:19   #14

tool - ait Avatar

yaşar´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
İzmir ve İstanbul'da F-35 uçaklarına parça üretmeye devam ettiklerini ve bir sıkıntı olmadığını vurgulayan Okyay, "Bu üretimde gerekli standardı sağladığımız için bize üretim verildi. Ekonomik krizden dolayı bir ülke projeden çıksa da bir başkası dahil oluyor. En son Japonya 30 uçakla projeye girdi." dedi. Türk ordusu için geliştirdikleri insansız hava aracı Çaldıran'ın üretimi için bu ay içinde anlaşma imzaladıklarını belirten Osman Okyay, bu aracın 10 saat havada kalıp, 18 bin feet yüksekliğe çıkabileceğini kaydetti. Okyay, "Teslim süresi 24 ay ama biz Çaldıran'ı daha erken teslim edebiliriz." dedi.

f35 ler içinde eyrı bir parantez açılmış
F-35in icin cikan son sorunlar:

m.milliyet.com.tr

ayrica:

Frequent system failuresWhile the report doesn't conclude that the F-35 issues cannot be resolved, it strongly suggests that the worst problems may not yet be known and that the fixes will take years and vast new sums of money.According to the report, key components of the F-35 and its Star Wars-like weapons and targeting systems have often failed or so far are worse than existing technology.For example, the F-35 has "much higher-than-predicted buffet loads" -- severe shaking during high-speed maneuvers -- that may accelerate wear and tear.The helmet-mounted display that lets the pilot view data from radar and electronic warfare systems has problems with its night vision. It's also unreadable when the aircraft is shaking.And an electrical system that is supposed to perform for 2,200 hours failed or had problems that required replacement 16 times, mostly in the past year. If the system failed in flight, the plane would lose much of its electronics, its backup power, the pilot's primary oxygen supply and its cockpit pressurization.The extent and long-term ramifications of the buffet problem won't be known until many more tests under even more rigorous flight conditions, the report says, and the results may not be known for two to three more years.

http://www.star-telegram.com/2011/12...-35-joint.html

Eski 29-12-2011, 10:32   #15

kadioglu - ait Avatar

Otomobil: Mitsubishi Galant VR4

Aslında yerli olması iyi.Ama benim anlamadığım bu silah (eğer resimdeki silahsa) size de fazla uzun gelmedi mi?Bana öyle göründü.Bu da arazide taşıma hızlı nişan alma özelliklerini filan etkiler gibi görünüyor bana.Daha fazla resim yok mu acaba?

Nadide şeyler değerlidir.
kadioglu isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 29-12-2011, 10:33   #16

yaşar - ait Avatar

Bilgi için teşekkür ederim sağolasın

ayrıca şırnakdaki ölen kişilerin kim oldugu hakkında halen bir bilgi yok

Irak sınırında operasyon! - Haber Videoları - Habertürk Video

OSMAN PAMUKOĞLU
Eski 29-12-2011, 10:34   #17

Otomobil: CADM MZ3 GT

kadioglu´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Aslında yerli olması iyi.Ama benim anlamadığım bu silah (eğer resimdeki silahsa) size de fazla uzun gelmedi mi?Bana öyle göründü.Bu da arazide taşıma hızlı nişan alma özelliklerini filan etkiler gibi görünüyor bana.Daha fazla resim yok mu acaba?
resimdeki silah agir makinali tufek, piyade tufegi ayri. bahsedilen bunlarin ortak parcalar kullanacagi.
EvO 86 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 29-12-2011, 10:48   #18

Ahmet_28 - ait Avatar

Otomobil: Tempra 2.0 16 V

''G-3'lerin yerini alacak makineli tüfek üretimi için anlaştı.''

g3 le ne alaka mg3 ün yerini alacaksa o ayrı konu.bu silah bixi kadar iyi olsun başka hiç bir şeye gerek yok bence bixi çok iyi bi silah çamura sok çıkar ateş et.maalesef mg3 iyi değildi az bi tozlansa tutkluk yapıyor.ayrıca j.komando timlerinde kullanılan hk23 ler bence çok cılız.

umarım en az bixi kadar hatta dahada iyisidir inşallah

barnak bassam olurmu ?
Ahmet_28 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 29-12-2011, 11:10   #19

DENON - ait Avatar

Otomobil: integra-birçetimin ef sedanı-yıldıray badimin k20a swap vtec2 si-kankamın beyaz vtec2 si

DENON - MSN üzerinden Mesaj gönder
bu tüfeklerdekı kaucuk aksamı ben yapıyorum

PRO STOCK GARAGE
CNC MACHINE WORKS

gidiyormuştu var birde muştulu geçmiş zaman...

cumle içinde kullanımı...

muştu bir gün camiye gidiyormuştu...
DENON isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Konu Seçenekleri

:::: Şu Anda Saat: 17:46 ::::