Kayıt ol

LinkBack Konu Seçenekleri
Eski 29-12-2011, 20:16   #1

RSBurak - ait Avatar

Otomobil: 1991 Subaru Legacy

Araç Muayenesi Hakkında

Aracı 27 Aralık tarihinde trafikten çektim 28 Aralıktada üstüme aldım.Aracın son muayene geçerlilik tarihi 2010 ekimdi.şimdi aracı trafikten çektiğim için muayene gecikme bedeli ödeyecekmiyim eğer ödeyeceksem ekim 2010 tarihinden itibaren işleyen cezayımı ödeyeceğim yoksa son kanun değişikliğinden beri işlenen cezayımı ödeyeceğim ?

Tutku
RSBurak isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 29-12-2011, 20:20   #2

bg_cano - ait Avatar

Otomobil: ----

ekim 2010 ondan olan cezayı ödersin fakat bu tarihi ispatlaman lazım istasyona çekme belgesinin üstünde yazıyormuydu?yazıyorsa eğer onun fotokopisini , noterin satısın arkasına cekmesi lazımdı..
bg_cano isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 29-12-2011, 22:30   #3

alfonso4474 - ait Avatar

Otomobil: FORD CONNECT

daha dün sordum 6.5 tlmiş her ay için bnm tam 30 aydır yatıyo araçım 195tl faiz haşırtt
alfonso4474 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 30-12-2011, 08:28   #4

RSBurak - ait Avatar

bg_cano´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
ekim 2010 ondan olan cezayı ödersin fakat bu tarihi ispatlaman lazım istasyona çekme belgesinin üstünde yazıyormuydu?yazıyorsa eğer onun fotokopisini , noterin satısın arkasına cekmesi lazımdı..
evet yeni ruhsat çıkardım çekme belgeli diye üstünde mühür vardı onun fotokopiside yok yalnız şöyle bir şey var araç hiç tüvtürkde muayene olmadı en son muayeneyide izmitteki devlet muayene istasyonunda oldu tüv nerden bilecek bunu ?

Tutku
Eski 30-12-2011, 09:00   #5

bg_cano - ait Avatar

RSBurak´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
evet yeni ruhsat çıkardım çekme belgeli diye üstünde mühür vardı onun fotokopiside yok yalnız şöyle bir şey var araç hiç tüvtürkde muayene olmadı en son muayeneyide izmitteki devlet muayene istasyonunda oldu tüv nerden bilecek bunu ?
Çekme belgesinin üstünde s.m.t (son muayane tarihi) diye bi tarih yazması gerekiyor .Eğer yazmıyorsa vergi dairesinden en son yatan muayene harcını gösterir belge var kodu vardı yanlış hatırlamıyosam 9065 miydi neydi, o evrağı alıp gitmen gerek istasyona tarihi görmeleri için elini çabuk tut bu arada yeni yılda faizli ödersin yoksa geçikmeyi muayeneyi fln..
Eski 30-12-2011, 09:25   #6

RSBurak - ait Avatar

Çekme belgesinin üstünde s.m.t (son muayane tarihi) diye bi tarih yazması gerekiyor .Eğer yazmıyorsa vergi dairesinden en son yatan muayene harcını gösterir belge var kodu vardı yanlış hatırlamıyosam 9065 miydi neydi, o evrağı alıp gitmen gerek istasyona tarihi görmeleri için elini çabuk tut bu arada yeni yılda faizli ödersin yoksa geçikmeyi muayeneyi fln..
teşekkürler o belgelerin hiç biri yok çünkü muayeneyi takipçi yapmıştı adamıda arayıp bulmak zor şu an.. sanırım en mantıklısı noteri arayıp eski ruhsatın fotokopisini istemek olacak onun üstünde yazıyordu çünkü.

Tutku
Eski 30-12-2011, 09:35   #7

sülüman - ait Avatar

Otomobil: Mjet-jiguli

ruhsatın muayne yazan tarafını kaybettim diyin ek-1 yazdır öyle git geçmişdeki cezlarını almıyorlar 20 ay muaynesi yoktu bir kuruş faiz vermedim

DÜNYADAKİ CENNETİM MEMLEKETİM...
sülüman isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 30-12-2011, 12:29   #8

bg_cano - ait Avatar

teşekkürler o belgelerin hiç biri yok çünkü muayeneyi takipçi yapmıştı adamıda arayıp bulmak zor şu an.. sanırım en mantıklısı noteri arayıp eski ruhsatın fotokopisini istemek olacak onun üstünde yazıyordu çünkü.
O olur fakat istasyona evrağın fotokopisiyle gitmeyin aslı gibidir diye kaşe vurması lazım noterin yani evrak ıslak kaşeli imzalı olması lazım, gidip almanız gerekir faks fotokopi kabul etmezler yorulmayın boşuna git gel.
Eski 30-12-2011, 12:32   #9

Melih-Ö - ait Avatar

Otomobil: Clio DCI :)

Çarşamba günü annenin arabayı götürdüm muayeneye. Camlar filmli full orjinal Citroen C3 Ağustos yada ekim 2010dan beri muayenesi yoktu 245 tl yatırdım harca 110 tl faiz ödedik 5 hafif kusurla geçtik

ufuck´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
doğru soluyorsun zamanında Melıh Ö fiestada basıklık konusunda (.) NOKTA koymustu sımdı fıestayı satınca sızınkı en basık oldu MaşAllah rengıde güzel arbanın
Melih-Ö isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 30-12-2011, 16:54   #10

RSBurak - ait Avatar

sülüman´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
ruhsatın muayne yazan tarafını kaybettim diyin ek-1 yazdır öyle git geçmişdeki cezlarını almıyorlar 20 ay muaynesi yoktu bir kuruş faiz vermedim
çok teşekkür ettim noteri aradım birde fırça yedim yılın son günü sizin belgenizimi arayacağız dedi.bide muayeneye gitmeden ufak tüyolar alabilirsem en çok neye takıyorlar ne yapmam gerekiyor gibi

O olur fakat istasyona evrağın fotokopisiyle gitmeyin aslı gibidir diye kaşe vurması lazım noterin yani evrak ıslak kaşeli imzalı olması lazım, gidip almanız gerekir faks fotokopi kabul etmezler yorulmayın boşuna git gel.
oraya gitmem şu an için çok zor farklı illerdeyim mecbur faks yaptırcaktım yada pttye versin diyecektim ama ek1 doldurunca kabul ediyorlarsa gerek yok

Tutku
Eski 30-12-2011, 17:10   #11

zıpzıp - ait Avatar

Otomobil: Clio RS 182 205 gti fordka 190 2.5td

zıpzıp - MSN üzerinden Mesaj gönder
aracında neler var amerikan sinyal havalı korna arac basık mı egsoz varmı vsvsvsvs spor direksiyon vs

JoYTeaM

Emre D.´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Fransa Peugeot'a mail atıyorum şimdi bu konuyu, 106 üretimine tekrardan başlayıp koltuklarını böyle ısıtmalı yapıcaklardan eminim. bay zipzip
zıpzıp isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 30-12-2011, 17:16   #12

RSBurak - ait Avatar

yok lpg,cam filmi sisfarı bide spoiler var.yalnız farların tırnakları kırılmış titriyordu bende sıkı sıkı bantladım şu an titremiyor birde lastiklerin dişleri güzel ama tarihleri eski,

Tutku
Eski 30-12-2011, 17:46   #13

zıpzıp - ait Avatar

Otomobil: Clio RS 182 205 gti fordka 190 2.5td

zıpzıp - MSN üzerinden Mesaj gönder
Hicbsey olmaz gecer

JoYTeaM

Emre D.´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Fransa Peugeot'a mail atıyorum şimdi bu konuyu, 106 üretimine tekrardan başlayıp koltuklarını böyle ısıtmalı yapıcaklardan eminim. bay zipzip
zıpzıp isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 30-12-2011, 18:57   #14

RSBurak - ait Avatar

İnşallah geçer şöyle bir bilgi buldum "aracın son muayene tarihi hakkındaki bilgiyi trafik tescil büro amirliğinden alabilirsiniz" pazartesi gitsem trafiğe plakayı versem muayene kaydı çıkarmı eğer bir şekilde ispatlayamazsam 600 küsür lira cezalı muayene harcı ödemek zorunda kalacağım

Tutku
Eski 30-12-2011, 20:13   #15

Frid - ait Avatar

Otomobil: ef

tüvde hiç muayene olmamışsa ispatlanan bir tarihte yok ise 2005 yılıydı sanırım emin degilim baz alınıp geçikme bedeli ödeniyor

bu arada trafıkte olmayan bir araç için neden ceza ödensin o kısmı çözemedim insanlar neden trafıkten çekiyor geçikme ödeyecek ise yıllarca

hertürlü doğru bilgi http://www.tuvturk.com.tr/ adresinde mevcut incelemeye vakit yok ise sabah 8 akşam 20 arası 0 850 222 8888 çağrı merkezi

"Bazen ulastigin cevaplar daha fazla soruya yol acabiliyor."

Son Düzenleyen Frid; 30-12-2011 20:17.
Frid isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 30-12-2011, 20:19   #16

RSBurak - ait Avatar

abi trafikten 27 aralık 2011 de çektik satışını yapabilmek için şimdide tekrar sokmak istiyoruz ama noterin işgüzarlığı yüzünden 600 lira cezamı vereceğim pazartesi göndersinler eski ruhsatı onda yazıyordu ekim 2010 diye.benim merak ettiğim herhangi bir tescil büro amirliğinde gözükürmü bu daha önce izmitte devletin muayene istasyonunda yapılmıştı muayenesi.şu an herşeyi tam bi frenlerine baktırmam lazım onun dışında sızdırmazlık ek1 lpg projesi filan herşeyi tam

Tutku
Eski 30-12-2011, 20:23   #17

Frid - ait Avatar

tüve tespit işlemine geldiginde aracı zaten sisteme kayıt ettiklerinde o zaman senin degigin son muayne tarihi girilmiştir tüvde gerekli araç ve sahiplik bilgileri mevcut demektir .

Eski 30-12-2011, 20:25   #18

RSBurak - ait Avatar

Frid´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
tüve tespit işlemine geldiginde aracı zaten sisteme kayıt ettiklerinde o zaman senin degigin son muayne tarihi girilmiştir tüvde gerekli araç ve sahiplik bilgileri mevcut demektir .
ama tüvde hiç muayene olmadı en son 2009da izmitte olmuştu oda devletin fenni muayene istasyonuydu takipçiye vermiştik o yapmıştı

Tutku
Eski 30-12-2011, 20:49   #19

Frid - ait Avatar

ama tüvde hiç muayene olmadı en son 2009da izmitte olmuştu oda devletin fenni muayene istasyonuydu takipçiye vermiştik o yapmıştı
trafıkten çekmek için 2011 yılında tüve gelmedin mi tespitte bir muayene çeşidi sonuç itibari ile bütün bilgiler aynı şekilde sisteme işleniyor

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Konu Seçenekleri

:::: Şu Anda Saat: 17:47 ::::