Annem'de varis Sıkıntısı var ve bir kaç yere gitmemize rağmen pek iyi bakılmadığını düşünüyorum bunu çeken tecrübe eden arkadaşlar vardır , hastane , doktor , devlet , özel bütün tavsiyelerinizi bekliyorum ..
Annem'de varis Sıkıntısı var ve bir kaç yere gitmemize rağmen pek iyi bakılmadığını düşünüyorum bunu çeken tecrübe eden arkadaşlar vardır , hastane , doktor , devlet , özel bütün tavsiyelerinizi bekliyorum ..
Bir Okumuş Cahile Birde Yaşayan Ölü'ye Ne Dersen De Anlatamazsın...
Sag ayagimda vardi 7 sene once ameliyat oldum ama mor mor izleri kaldi . Dize kadar olan dar varis coraplarindan giyilmesi gerekiyormus vs... ama hic dikkat etmemistim ben . Gecmis olsun .
teşekkür ederim , ameliyatdan sonra bi sıkıntı oldu mu hiç , tavsiye eden doktor oldu , bi başka doktor tam tersini söledi falan araştırıyoruz bizde ..
Bir Okumuş Cahile Birde Yaşayan Ölü'ye Ne Dersen De Anlatamazsın...
Annem ameliyat olmuştu. İki güne turp gibisin modunda girmişti. Hem çok yattı hemde değişme pek olmadı. Spor ve çorap şart benim gördüğüm.
Cerrahpasada ameliyat olmustum ben . Ameliyattan ertesi gun taburcu edilmistim ve sonrasinda herhangibir sorun yasamadim. Dr lar varis corabi giymem gerektigini soylemislerdi ama asiri dar ve rahatsiz oldugu icin hic giymemistim. Ondan yada degil bilmiyorum ayagimda iz kaldi .
teşekkürler arkadaşlar bu yorumlarla az çok fikir edinmiş oluyorum , çorap şart zaten önermişler bizimkine de bakalım .
Bir Okumuş Cahile Birde Yaşayan Ölü'ye Ne Dersen De Anlatamazsın...
o imkan yok maalesef , ama teşekkür ederim ilgin için .
Bir Okumuş Cahile Birde Yaşayan Ölü'ye Ne Dersen De Anlatamazsın...
Geçmiş olsun öncelikle, aynı durum benim valide de mevcuttu lazerle tedavi yaptırdı şimdi çok şükür durumu iyi, iki seans gitmiş hatta birinde ben götürmüşüm ama hiç hatırlamıyorum, doktor Küçükyalı tarafındaymış, sabah programında konuk olarak çıkmış dr, o sırada iletişim bilgilerini kaydetmiş bizimkiler oradan ulaşmışlar, bir kurcalayım eski hastane evraklarını telefon, adres paylaşırım.
Ne mutlu Türküm diyene
laseri falan duydum ne kadar etkilidir bizim için bilmiyorum ama iyi gelebilir sevinirim![]()
Bir Okumuş Cahile Birde Yaşayan Ölü'ye Ne Dersen De Anlatamazsın...
Maltepe Üni. hastanesinde Dr.Mehmet Mahir Atasoy, 444 0 620
Sanırım önce ufak bir bölgede yapıp alerjisi var mı yok mu diye bakıyorlar, duruma göre tedavi şekli belirleniyor. Yanlış da biliyor olabilirim, aklımda bu şekilde kalmış.
Acil şifalar.
Ne mutlu Türküm diyene
Öncelikle geçmiş olsun. Varisin tedavisi yoktur. Sadece ilk başlangıç dönemlerinde fark edebilirseniz varis çorabı giyerek biraz olsun artmasını önleyebilirsiniz. Saygılar...
06 EU 8539 HONDA CİVİC 1.5 EX
06 RE 759 HONDA CİVİC 1.6 Sİ
06 RDL 69 HONDA CİVİC 1.6 Sİ
42 DYC 40 HONDA CİVİC 1.6 Sİ
06 RD 115 HONDA CİVİC 1.6 Sİ
06 ZDB 89 HONDA CİVİC 1.6 Sİ
varis tedavisinde çorap şart çorap babamda var çorap kullanmaya başladıgından beri rahatım diyor çorap olarakta sigvaris öneririm bayagı kaliteli çorapları diger ucuzlar hiç bir işe yaramıyor
Ulan o çorap dar diye zaten varislerde veriliyor
Varis dediğiniz şey venöz dönüşümün vasküler patolojisi ( havalı olmayan şekilde yazarsak toplardamar bozukluğu).
Bacaklara giden kan geri dönerken gerek yerçekimi nedeniyle çok daha zor döner. Bu sebeple toplar damarların yapısı farklıdır. Bu sistem tamamen bozulduğunda ise kabaca o damarlarda göllenmeler olur ve damar çapı çok genişler ancak içerisindeki basınç çok düşük olduğunda akım olmaz. Buda bacaklarda ödem yani sıvı birikmesine neden olur. Vücut sıvılarının farklı bölgelerde istenmeyen kontrolsüz göllenmeside bir çok sisteme yük bindirir. Ani tansy. değişiklikleri, kalp yükü artması vs vs .
O yüzden mekanik olarak eğer siz dışarıdan basınç uygularsanız, hem bu sıvı birikimini engellersiniz, hem de birikmiş olan sıvının geri dönüşü için dolaşıma yardımcı olursunuz
Çok daha radikal bir yöntem ise hastayı bacaklarından tavana asmakyer çekimini tam tersine çalıştırırsan haliyle dolaşım baya rahatlar
ama sanırım kullanan olmadı daha
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)