|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: Vectra C Elegance
|
selam arkadaşlar yeni nesil araçlardaki start&stop teknolojisinden bahsediliyor..geçenlerde okuduğum bir yazıda %15 yakıt tasarrufu sağlıyor diyordu..nedir ne değildir bilgisi olan var mı acaba?
__________________________________ bunlar babadan ooola nesil herhalde.. ![]() puhh..
|
|||
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: Polo GTI & Ferrari 550 maranello & Mitsubishi & Audi a4 b7 tdi
|
beni gıcık ediyordu bür türlü kendimi alıştıramadım gıcık oluyorum özellikle İstanbul trafiğine göre hiç değil. Sürekli çalış dur manyak eder bu trafikde
dışardanda acemi arabayı stop ettirdi gözüyle bakılıyodur
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: 1.2 SloWMotion TDI, x16xel
|
Benim merak ettigim mars motoru omru
__________________________________ 205 gti, 207 RC 1.2 SloWMotion TDI eski kullanıcı adım : 207rc emrah |
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: Vectra C Elegance
|
yani araba stop ediyor ve gaza basınca tekrar mı çalışıyor otomatik?
nedir mantığı? __________________________________ bunlar babadan ooola nesil herhalde.. ![]() puhh..
|
|
|
|
|
#5 | |
![]()
Otomobil: emekçi mazda 323 ...
|
__________________________________ atın iyisine ''Doru'' yiğidin iyisine ''Deli'' derler. |
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: Corolla D4D
|
bence ilizyonistlerin kalbi durdurması gibi bişey, nabzı aletlerin ölçemeyeceği kadar düşürerek durmaya yakın bi noktaya getirmesi gibi. aslında motor tamamen durdu sanıyoruz ama çok düşük bi devirde çalışmaya devam ediyor, gaza dokununca normal devrine yükseliyor diye tahmin ediyorum. incelemedim prensipleri ama bu tip bişey olabilitesi ihtimali bana yakın geliyor..
|
|
|
|
|
#7 |
![]() |
Beyler olay tam olarak her durmada kapat gaza basınca yeniden çalış değil
sık sık üst üste 5 kere dur kalk yaptığınızda beyin otomatik iptal ediyor start&stop olayını istanbul trafiğinde bir kaç sefer dur kalk yapınca otomatik normal e dönüyor yani kapatmıyor kendini ama gidiyorsunuz tempolu birden ışıklara geldiniz duruyorsunuz araç kapatıyor kendini beklediniz 5 dakika olsa bile ayağınız frende olmak şartı ile kapalı kalıyor çektiğiniz an marş alıyor ve devam ediyorsunuz. Yoksa herkezin zannettiği gibi her durkalk da yapsa marş motoru cörtler ![]() 2011 C4 Exculusive start&stop var tecrübe edilmiştir. |
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: Yok
|
|
|
|
![]() |