MSI VR330X kullanıcısıyım.Zaman zaman bilgisayarı açmak istediğimde ışıkları vs. yanıyor fan çalışıyor ancak görüntü gelmiyor (siyah ekran) son zamanlarda bunu daha çok yapmaya başladı.Bende araştırmaya koyuldum.Öğrendiğim kadarıyla bu laptopınların kronik olarak kuzey köprülerinde soğutma problemi varmış mevcut soğutma sistemi hem işlemciyi hemde kuzey köprüsünü soğutması için tasarlanmış.Ancak pek yeterli gelmediğinden bu cihazlarda bahsettiğim problem kronik olmuş.Bende her program ile kontrol ettiğimde boşta 66 derece ısısı olduğunu film izlerken oyun vs. oynarken 74 derecelere çıktığını görüyordum ki bunu bir çok kişide dile getirmiş.
Cihazın açılmadığı zamanlarda kullanıcılar geçici olarak şöyle bir alternatif üretmişler.Saç kurutma makinası ile kuzey köprüsünü 30 - 40 sn ısıtarak tekrar görüntü gelmesini sağlıyorlarmış fakat kalıcı bir çözüm değil bilgisayar kapandığında ve tekrar açmak istediğinde yine aynı problem ile karşıkarşıya kalınıyor.
Aşağıda ısıtılan bölge sarı ok ile gösterilmiş (sarı nokta) bende bir zamandır bu tekniği uyguluyordum ama bir zaman sonra buda işe yaramamaya başladı.Bende soğutucuyu sökerek direk kuzey köprüsü işlemcisini daha yakından uzunca ısıtıp soğutucuların montajını yaptım ve cihaz çalıştı.
Ve bir şey dikkatimi çekti aynı bölgeyi hiç bir ısıtma vs. yapmadan parmağınızla kuvvetlice bastırarak cihazı çalıştırdığınız takdirde cihaz açılıyor !
Bu neyin nesidir arkadaşlar ? Benim aklıma şöyle bir şey geliyor yeterince soğutulamayan kuzey köprüsü işlemcisi sürekli haddinden fazla ısınarak anakarta sabitlendiği lehimlerinde bozulmalar çatlamalar yapıyor.Dışarıdan ısıtıldığında genleşerek bir süre iletkenlik sağlanıyor sonra cihaz kapanınca soğuyor ve aynı sorun tekrarlanıyor.Parmağımla bastırdığımda da aynı mantık oluyor gibi çatlaklar birbiri ile yapışıyor iletkenlik sağlanıyor ama bu mantık ta bastırmayı bıraktığımızda cihazın tekrar sorun çıkarması gerekiyor herhalde ama bir sorun görünmüyor.
Bilmiyorum belki çok mantıksız bir şey söylüyorum.Sizce problem nedir ve bunun kalıcı olarak üstesinden nasıl gelebilirim ne yapmam yaptırmam gerekiyor ?