|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: E46 3.20CI
|
Selamlar, koltuk ısıtma klima gibi aracın benzin tüketimini arttırır mı ?
Başka biryerde gözüme ilişmiştide arttırır diyordu bazıları kafama takıldı tech ailesine sorayım dedim __________________________________ Kimisi o şekil giyinir kimisi bu şekil |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: var
|
elektrikli koltuğun onla pek alakası yok ama klimanın var diyim kısaca...
çok yakıt olayıda klima çalıştığı zaman motordan mekanik destek alır buda motorun klimayı çalıştırmak için artı bi enerji almasını sağlar buda araçta (eğer araç güçsüz bir araçsa) performans düşüklüğüne nedn olur buda çekişi etkiler çekiş düşünce siz aynı hıza ulaşmak için çeyrek bastıgınız gaza biraz daha fazla basmak zorunda kalırsınız buda yakıt sarfiyatını doğal olarak artttırır...benim bildiğim bu şekilde yanlış varsa arkadaşlarım düzeltir |
|
|
|
|
|
#3 |
|
TechTurkey
Otomobil: www.Sancom.com.tr
|
Mantiken arttirir hatta guctende calar ama artan tuketim ve kayip olan guc okadar az olurki farketmezsiniz .
__________________________________ http://www.techturkey.com/forummisc/imza.gif http://img242.imageshack.us/img242/9...nleriimzaa.jpg |
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
|
%10 lar %20 ler gibi arttırmıcaksa sorun yok o zaman, bu arada araç 3.20ci e46
__________________________________ Kimisi o şekil giyinir kimisi bu şekil |
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
|
Benzinli araç, zaten 50-60 kuruş yakıyor %10 klima %10 ısıtma derken 80e cıkıyor abov
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: 206Quik & e36 Coupe
|
teknik olarak arttırır çünkü extra bir iş için enerji gerekiyor ama bu yok sayılabilecek ufak bir miktar
__________________________________ |
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: FD6
|
aracınızda her kullandığınız elektrik ile ilgili şey tüketimi artırır.
far açık gezmek, klima, teyp kullanmak bile. Bazısı %0.1, bazısı %5.. Ancak bunlardan en fazla elektrik enerjisini klima ünitesi ihtiyaç duyduğu için gerek akaryakıt sarfiyatı gerekse otomobilin performansında (klimanın çalışma sistemine bağlı olarak) daha çok hissedilir. Sonuç olarak aracınızdaki elektrik sarfiyatının yakıta az ya da çok, hissedilir oranda ya da hissedilmeyecek oranda negatif etkisi var mıdır? Vardır. Koltuk ısıtma sisteminin hissedilir derecede etkili olacağını düşünmüyorum. __________________________________ Galiba benzini Gucci’den, elektriği Armani’den, doğalgazı Burberry’den alıyoruz. Başka türlü hem bu kadar pahalı olmaz, hem bu kadar güzel giydirilmez !!! |
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: VW Bora Pacific
|
Şarj dinamosuna binen her ekstra yük motora da yük olarak geri dönüşü olduğu için size yakıt sarfiyatı olarak geri döner. O yüzden örneğin VW araç kullanma klavuzlarında ekstra elektrik kullanımının %10 a kadar artırdığı yazar.
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
|
bütün farlar açık araç içi lambalar açık kalorifer açık klima açık teyp açık herşey açık şekilde olabilir..oda şarj dinamosunun sürekli aktif halde olması yüzünden..
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
|
Tüplü örneği verdiğin için söyledim sıkıntı yok
Zaten klima açık gezmeyi pek sevmem çok boğuyor beni koltuk ısıtmada anlaşılan klima kadar etkilemiyor o yüzden popoyu ısıtmaya devam
|
|
|
|
|
#13 |
![]() |
frene bastığında ne kdr yakıyorsan oda o kdr yakar.Depoda 1 km bile fark etmez muhtemelen.
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
|
Teşekkürler