|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: ef
|
![]() Herkes galerici oluyor para kazanma hırsı güven sarsıyor Ankara’da 20 yıldır otomotiv sektörünün içinde yer alan ve son üç yıldır galericilik yapan Cadde Otomotiv’in sahibi Yaşar Badem, “ikinci el otomobil” sektörünü Ankara Hürriyet’e değerlendirirken, ikinci el oto alacaklara da uyarılarda bulundu. OTOMOBİL sektörü ile henüz 12 yaşındayken tanıştığını, bayi ve sokak galericiliği işini çok iyi bildiğini ifade eden Cadde Otomotiv’in sahibi Yaşar Badem, “Ankara’da artık millet işin kolayına kaçıyor. Vergi vermeden, ek bir kazanç olsun düşüncesiyle araba alım satımı yapılıyor. Bu da işi ciddi şekilde yapmaya çalışan bizlere zarar veriyor, canımızı yakıyor. Galericilik işini kurumsallaştırmaya çalışıyoruz ancak bugün Ankara’da bakkalı, manavı, kasabı, fotoğrafçısı, kuaförü hatta hapisten çıkanı bile bu işi yapıyor. Herkes galerici olmamalı, galerilerin taşınmasından önce bu konular üzerine ciddi adımlar atılmalı” dedi. Ana bayiler de taşınsın Ankara’da ikinci el oto galerilerinin tek bir merkezde toplanmak istenmesiyle ilgili proje hakkında Badem, şunları söyledi: “Geçtiğimiz aylarda ruhsatı olmayan galerileri mühürlediler. İşi layıkıyla ve doğru yapanlar kalsın. Ancak sokaktaki ana bayiler ikinci el otomobil satamasın ya da onlar da taşınsın. Biz her türlü yeniliğe açığız, önemli olan mantıklı hareket edilsin. Eğer bu tip adımlar atılmazsa şehir dışına çıkarılan galericiler bu kez şehir merkezlerine büro açacaktır” diye konuştu. Hırs güven sarsıyor ikinci el oto galerilerin vatandaşın gözünde “güven” sorunu yaşadığına da değinen Badem, şöyle devam etti: “Önemli olan müşteriyi kazanmak. Galericilerin genel anlamda bu işte kaybetmelerinin başlıca sebebinin altında her sattıkları arabadan yüksek miktarda para kazanmak istemeleri yatıyor. Tek seferde büyük kazançlar düşünüyorlar. Bizim işimiz ileriye dönük bir iş bu yüzden önemli olan kalite, güvenilirlik ve prestij olmalı. Bazı galericiler, her araba başı ciddi para kazanmaya çalıştıkları için insanları kandırmaya yöneliyorlar. Herkesin kapısının önünde ikinci el araba var. Kavun değil ki bu koklayarak anlayasın. Bütün bunlardan en çok etkilenen vatandaş oluyor. Bizim halıkmız iyi niyetli bu iyi niyetinden zarar görüyor.” Otomobil pazarına dikkat ikinci el araç almayı düşünen vatandaşlara bazı uyarılarda bulunan Yaşar Badem, otomobil pazarlarından araç satın almanın son derece “risk” taşıdığına dikkat çekerek, “Otomobil pazarlarından araba almak komple zarar. Otomobil pazarı o kadar kötü bir piyasa ki, adam sadece Pazar günleri ortaya çıkıyor Pazartesi günü ise kayıp. Hiçbir yerle bağlılığı yok. Tüketicinin şunu görmesi gerekiyor. Pazarda her türlü sahtekarlık var. Vatandaşımız çok iyi bildiğini zannediyor ancak en büyük zararı da bu düşünceden görüyor” de Fatih TEKECİ __________________________________ "Bazen ulastigin cevaplar daha fazla soruya yol acabiliyor." |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: Clio rs
|
Çoğu kişinin kafa bu tarz işlere kilit ucuza alıp pahalıya sat mantığı
Ama görüyorum devlet hepsinin evine yolluyor gel gel diyor
__________________________________ Teşekkürler Renault Mais Baday Cotech Merdan Power
Teşekkürler AHM Performance |
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: ef
|
bir arkadaşın abisine 48 bin tl kitlemişler o kadar kazanamadım ki diyordu
__________________________________ "Bazen ulastigin cevaplar daha fazla soruya yol acabiliyor." |
|
|
|
|
|
#4 |
![]() |
Type-r ı satan galerici oluyo arkadaş
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: im şu anda yok.
|
Eskiden 10.000' liraya araba alıp bi sene binince 8000 tl ye satmak için uğraşırdık.. Şimdi 10.000'e aldığımızı binip yıpratıp 12.000 fiyat çekiyoruz..
Devir çok değişti..
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: Clio rs
|
Esasında çoğu şeyde şişirmece
Bundan 2-3 sene önce Springim vardı Herkez gibi sahibinden comda eş değer ilanlara baktım fiyatımı 5500 TL koydum İnanın araba 1 sene satılmadı 5000 e düşürdüm 4500 e düşürdüm derken 4000 TL oldu en sonunda Fakat 4000 TL ye bile arabayı zar zor satmıştım Bazı şeyler satılıyor diye gözükebiliyor yüksek rakamlara ama yersen taktiği ![]() 4000 TL ye satınca ohhh çekmiştim __________________________________ Teşekkürler Renault Mais Baday Cotech Merdan Power
Teşekkürler AHM Performance |
|
|
|
|
|
#7 | |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|
#8 | |
![]()
Otomobil: im şu anda yok.
|
Allahtan araba alıp satmıyorum benden çok kötü bi galerici olurdu..Arabanın nesi var nesi yok anlatırdım ben
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]() |
bakkalı , manavı , HATTA HAPİSTEN ÇIKANI BİLE GALERİCİ OLUYOR , bu ne demektır yahu, hapiste yatmış adam zaten hiçbir yerde iş bulamadığı için mecburen birşeyler yapmak zorunda , hırsızlıkmı yapsın adam , namusuyla iş yapıyor
ben bu lafa çok takıldım , bunu söyleyen vatandaş bırgün içeri düşerse sakın galericilik yapmasın o zaman __________________________________ PRO STOCK GARAGE CNC MACHINE WORKS gidiyormuştu var birde muştulu geçmiş zaman... cumle içinde kullanımı... muştu bir gün camiye gidiyormuştu... |
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: yok
|
etme bulma dünyası... hem otomobil alıp satan hemde emlak işi ile uğraşan biri olarak söylüyorum. şu anki işim yine otomotiv(traktör) bayiisinde çalışıyor olmak.. biraz çuvaldız iğne ne varsa kendime batırmak hatta saplamak istiyorum.. bir galerici değilim ama zamanında insanları az kazıklasaydık. bir emlakçı olarak insanları az kazıklasaydık... sokakta galerici ve emlakçılar için o kadar içaçıcı o kadar güzel konuşuluyorki..!!! önce bunlara bakalım... imajımız neden bu kadar bozukki bu kadar alımsatımcı türedi ona bakalım.. alımsatımcılarda vergisiz dükkansız galerici olma yolunda mı evet yolunda. niye çünkü para hırsı her sektörde insanları yoldan çıkarıyor...
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]() |
Arabanin a si dan anlamayan insanlar biraz nakiti ile galeri acmaya basladi
2006 da 206 rc ile istoctu sanirim bu galerilerin oldugu site gezerken birkac galericiden fiyat aliyim dedim ve alamadan geri dondum sebebide Arabayi her goren kac para harcadin 206 yi bu hale getirebilmek icin dediginden hizla uzaklastim ordan
__________________________________ ![]() ![]() psn: onursumer 135 ├┼┼╕ 246R |
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: TypeR
|
Bir yılda 4 'den fazla araba alım satımı yapan vatandaşa Vergi denetmenlerince Gözlem geliyor. Ticaret yaptığı anlaşılırsa Uçuk rakamlarda Vergi cezası kesiliyor. Bu cok ii bi yaptırım bence.
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: yok
|
valla kimse kusura bakmasın yıllardır bile bu işi yapan çar çakal galerici kaynıyor piyasa... dürüstlükten bahsediyorlar galeriicilerde bence önce aynaya baksınlar... hepsi için demiyorum tabiki ama gezdğim galerileirn %90 üçkağıtcı hasarlı arabayı hasarsız diye yedirmeye çalışan tipler... onun yerine gidip sahibinden yada bu işi serbest olarak yapan adamdan alırım daha iyi... ayrıca yazıyı yazan eleman hapishaneden çıkmış adam muhabetinden tiksindim... önce insan olunsun.....
__________________________________ 1991 HONDA CRX - TOTALLED 1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD 1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD 1990 HONDA CIVIC EF - IN PROGRESS |
|
|
|
|
|
#14 |
![]() |
firmalar değerinde araçları almaya başladı bu dahada yayılıcak toyota bunu başlattı.. diğerleride alt yapısını buna hazırlıyor bildiğim kadarı ile ikinci el satış yeri arayan büyük araba firmaları var yani şahıslardan aldıkları araçları kendilerinin satabilicekleri ikinci el alanları..
galeriler bu yönde azalıcakdır zamanla.. kim ayakda kalıcakdır aldığı araca bir yıl iki yıl garanti verenler ayakda kalıcakdır şimdi diyebilirsiniz ikinci el aracın garantisi olurmu avrupa ve amerikada veriyorlar.. adam misal sizden isterseniz 10 yaşında - 20 yaşında araba alıyor zaten bu insanların anlaşmalı yada kendi servisleri oluyor yani tamirata bir para gitmiyor adamlar aracı komple check yapıyorlar elden geçiyorlar değişmesi gereken yerleri değiştirip eskpertizini yapıp satıyorlar ve kendi anlaşmalı oldukları yada kendi servislerinde bakımları yapılırsa bir yıl iki yıl sattıkları araca garanti veriyorlar çünkü servis ayağındanda güzel para ve müşteri kazanıyorlar yani bir taşda iki kuş.. bu sistemler türkiyeyede gelicek bunu yapanlar kazanıcak diğer leri kaybolup gidicek.. |
|
|
|
|
|
#15 | |
![]() |
__________________________________ PRO STOCK GARAGE CNC MACHINE WORKS gidiyormuştu var birde muştulu geçmiş zaman... cumle içinde kullanımı... muştu bir gün camiye gidiyormuştu... |
|
|
|
|
|
|
#16 | |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: Mitsubishi Galant VR4
|
1994 ten beri galerilerden alış veriş yapmıyorum şükür.O zaman için yaklaşık 130 milyon liralık arabayı 100 milyon teklif etmelerine ve vermeyi kabul etmeme rağmen arabayı teslim ederken bir sürü kusur bulup 85 milyona düşmelerinden dolayı vazgeçtim.Ve o gün bu gündür şükür galeriyle işim olmuyor.
__________________________________ Nadide şeyler değerlidir. |
|
|
|
|
|
#18 |
![]() |
Kim ne yaparsa yapsın yeterki düzgün.dürüst. herşeyi yerli yerince yapsın herkesinki 1ekmek davası allah düzgün çalışıpta ekmeğini kazananlara bol kazanç versin.
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: Citroen Saxo VTS
|
Toyotanın sistemini herkes yanlış anlamış, toyota bir açık arttırma sistemi kurdu, nakit olarak aracınızı almıyor, diyorki sizin aracınız 10 liraya satılır diyor, ve kendi açtığı açık arttırmadan satışa sunuyor, açık arttırmada ya satılmazsa??? o zaman galerici fiyatına iniyor o şekilde fiyat teklif ediyor, yani dediği fiyata almış olmuyor alma ve arttırmada satılma ihtimali sizin şansınız demek oluyor.
__________________________________ Citroen Saxo VTS |
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |