xD benim taktikti agbi bu niye ortaya serdin bunu :D
Printable View
evet bı gıdışle herkes galerıcı olcucak sanırım önune gelen araba alıp satıyor..
Vergi daireleri vergisini ödemeyen beyannamesini vermeyen kara düzen tek tekcilerin cezalarını kesmeye başladılar.
Bu saatten sonra sagda solda illegal sekilde araç alim satımı yapan kisiler zaten ortadan kalkacaktir.
Ciddi cezalar geliyor.
Açıkcası bu isin bu hale gelmesi piyasalardaki güven ortamını iyi yönde etkileyecektir...
Bu gidişle kimse galerici olamıycak! devlet artık bu çakma galericilerin hesabını soruyo ne iş diyo bu kadar hızlı alımlar satımlar.. çokta iyi oldu..
Son 10 yılda 40 taneye yakın otomobil değiştirdim.. 5 lira kar ettiysem 10 lira zarar etmişimdir. Ben şimdi yukarıda ki arkadaşın yazdığı gibi ÇAKMA GALERİCİ miyim vergi dairelerinin gözünde?
7 liraya Kadett GSI aldım 3 senede 20 bin lira para harcadım 8 bin liraya zor sattım.. Vergisini veren parçacılarla servislerle çalıştım.. 20 bin lira zararım var. Hangi vergi dairesi hesabıma 300-500 tl yatırdı?? Geçen ay bir müşterimden 12.5'a 40.000km de 2000 model bir Corsa aldım 14 e sattım.. Alan adam halen arayıp teşekkür ediyor.. Kaç kişi alışveriş yaptığı vergi veren ( ne kadar veriyorlarsa artık? ) galericilerle alışveriş yapıpta sonra teşekkür etmiştir??
Pert kayıtlı arabaları çocuklarının üzerine yemin ederek satan adam 3 kuruş vergi veriyor diye esnaf olacak,senede 3 arabadan 3-4 bin lira para kazandık diye bizim adımız çakma galerici olacak.. Bari adam gibi bir düzenleme yapsınlar.. Onun bunun üstüne araç satın alarak satmak hiçte zor olmasa gerek..
Zamanında Galerici abilerimizde Tofaşların ön konsoluna ekmek parçaları koyup ''bu arabadan ekmek yersin diyip''
Önden darbeli arabayı Hacı Hoca ayağından millete satmaya çalışıyordu :)
5 parmağın 5'i bir değildir bu işi hakkıyla yapanlarda var...
Eğer çok fazla araç değişikliği yapıyorsanız vergi dairelerine beyanname verip vergisini tam öderseniz sorun yaşamazsınız.
Şuda bir gerçektirki vergi daireleri bu konuyla alakalı vatandaşları uyarmadalilar bütçe açığını en kolay kapatmamın bazı yöntemlerinden biriside bu...
Ne yazıkki kurunun yanında yaşta yanıyor...
Böyle vatandaşa çökeceğine , sporculara çökse ya devlet vergi için.Futbolcular yılda milyonlarca euro alıp 1 kuruş vergi ödemiyorlar...Hep vatandaşa hep vatandaşa , hiç bir devlet halkını bu kadar ezmez.
96-2001 model honda kullanıcılarının hepsi galerici gibi
bi jant takıp ilana jdm yaz koy üstüne 5 bin böle mantık olur tabi alan insanlar oldukça
büyük konuşuyorum:galeriden araba almam, çevremede aldırmam
3 parca boya var tramıerden bakıyourz arac pert kayıtlı :D
Allaha büyük konuşmuyorum ama hayatta yapacagım son iş galericiden araba almak olur sanırım..
Şuraya bak neler demiş.Galericilerin hepsi çok dürüst çok mukaddes insanlar.Dükkan açmadan araba alıp satanlar ööğğ kaka.Bende hapis yattım uzun süre ne olcak şimdi 2.sınıf insanmıyım? çok saçma konuşmuş.
Galericilik diye tabir ettiğimiz 2,el oto alım satım mesleğini hem müşteriye karşı hemde devletine karşı laikiyle dürüst bir şekilde yapanlarda var her işte olduğu gibi çakallarda malesef basit ve çekici gözüktüğü için yoldan geçen her adam yapıcağını zannedip cebinede az buçuk bi para koydumu bu mesleğe giriyo, Bu sebeplen galericilerin kötü bir imajı var piyasada, ama bunun üstünden genelleme yapmak biraz yanlış olur..
Bu arada röportaj sahibini savunmuyorum bencede yanlış söylediği şeyler var yada düşündüklerini yanlış lanse etmiş..
Dürüstlükten laf edip sonrada başkalarının üstüne araç alıp satmak zor olmasa gerek diyosun ne yaman çelişki...
bu işi ticaret şeklinde yapıyosan senede 5 ve 5ten fazla araba SATIŞI yaptıysan evet büyük harflerle yazdığın gibi ÇAKMA GALERİCİSİN tabi bu saydıklarım bi ticarethanen yoksa bu satışların üstünden vergini vermiyosan geçerli
2 Yıldır istoç oto centerda dükkanımız var müşteri menuniyetimiz kötü ihitmalle söylüyoum %95 her işin iyisi kötüsü var yazdığım gibi,ayrıca müşteri menuniyeti ile muhasebe farklı konular iyi o zaman ben herzaman iyilik yaparım çok iyi insanım efendiyim adamım vergi vermiyim diye bi mantığın geçersiz olduğunu çok iyi biliyoruz.
sonuç olarak söylediğin işin normal taksi ile korsan taksicilikten hiçbir farkı yok veya bunun gibi örnekler çoğalabilir yapılan işi meşrulaştırmaya çalıştırman çok garip olmuş bende dükkanımı kapatıp syyar çalışyım o zaman başlarım devletinede vergisinede niye ödüyorumki ben develet vergi..
ayrıca söylediğim lafa bu kadar alınmana gerek yok bu işi seyyar vergisini vermeden ticaret şeklinde yapan adam çakma galericidir daha başka bi açıklaması varsa açalım konuyu konuşalım??
herşeyin kötüsünü örnek alarak hareket etmekte yanlış her iyinin içinde kötüler her kötünün içinde iyiler vardır banane yalan söyliyen galericiden boysaız deyip pert arba satandan banane ben kendimne bakarım
o yüzden galericiler şöyle böyle derken genelleme yapmassanız sevinirim
Araç satan insanın dolandırıcı,çakal,sahtekar v.s olmaması için illaki dükkan mı açması lazım?
5 parmağın 5 i hiçbir zaman belli olmuyo, Ankara'da nice köklü,trilyonluk araba satan galerilerin yurt dışından ikinci el getirtip burda sıfır diye satmasına ne denmeli peki?
Sahtekarlık insanın kanında varsa dükkanı varmış,yeri sabitmiş hiç önemli değil bence.