User Tag List

Sayfa 5/8 İlkİlk ... 34567 ... SonSon
149 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: Üniversite Başlığı-

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben daha bu yıl öss için kitap sayfası açıp bakmadım. arada kardeşimin(lise son sınava hazırlanıyor oda) yapamadığı soruları falan çözüyorum yardım için hepsi o..

makineci olursak iyidir diyorum zor gibi ya

Burak-Akın - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1 sene daha hazırlanıyoruz.. Bakalm emeklerimizin karşılıgını alacakmıyım
    Honda Civic İes, Nissan 200sx s14, Honda Civic eg6 si, Citroen c2 VTS

TigeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçen seneye göre çalışasım pek gelmiyor ama yapacak bişe yok hepimiz için hayırlısı diyelim
    Alıntı Ludacris Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bmw yaris arabasi al hem en cok silindir onda var

Kakus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beyler hazırsanız veriyorum gazı. Kendi siteme yazmıştım, burada da paylaşiym.

O sistem kalkıyor, bu sistem geliyor. Çoklu sınav sistemi geliyor, çocuklar ineğe dönüyor. Genç yaşta, hayatlarının baharında heba oluyor gencecik nefisler. Çok klişedir lakin “hayatımızı bir sınav ile belirliyorlar”. Sürekli de sistem değişiyor. Acaba onlar da mı bilmiyorlar bizi nasıl çürütmek istediklerini?

Şimdi bir yanım diyor ki; “1 sene boyunca çalış, sınavdan güzel bir sonuç al, sonra yay kendini”, diğer fevri yanım ise yine o klişeye kapılıp “hayatımı bir sınava sığdırmak istemiyorum” diye haykırmak istiyor. Nihayetinde kaçınılmaz son belli. Şimdi hiç birbirimizi kandırmayalım. Bu sistemin olumlu yönde değişeceği yok. Hadi değişse bile bize ve bizden önceki nesillere saplanan saplandı. Geçmiş olsun. O yüzden hiç “biz bu sistemin kurbanlarıyız” ayaklarına yatmanın alemi yok. -Ki ben bu düşünceyi de pek anlamıyorum. Bu düşünce ile isyan eden öğrenciler artık anlamadılar mı onların cılız seslerinin sistem üzerinde hiçbir etki etmeyeceğini? He, demiyorum ki duruşlarını bozsunlar, kendilerini salsınlar. Fakat bir yandan “olmaz böyle iş, istemiyoruz böyle sınav” derken, diğer yandan da haykırışların onlara fayda getirmeyeceğini fark edip ***** düzene boyun eğmeleri gerekiyor. Evet, bildiniz. Bunun adı “mecburiyet”. Yapabileceğimiz hiçbirşey yok maalesef. Bende biliyorum yurtdışında bu sistemin bu şekilde işlemediğini, daha lise düzeylerinden akademik dallara yönelik eğitim verildiğini ve üniversitelerin öğrencileri seçtiğini falan feşmekan… O yüzden hala bu şekilde düşünen genç nefisler lütfen soldan ilerlesin.

Polyannacılık oynamak istemiyorum. Bana göre ders çalışmak, herhangi bir şey öğrenmek keyifli. Belki son 5-6 senedir herhangi bir lise dersi görmemişliğimden kaynaklıdır bu durum fakat 4 sene boyunca her sabah erkenden kalkan bir öğrenci için “ders çalışmak” tamlamasının “cehennemde yanmak” ile eşdeğer olduğunu anlayabiliyorum. Bu bireylerin gittiği dershanelerde kaldıkları test işkencelerini saymıyorum bile. Aile baskısından ötürü girdikleri psikolojik çöküntü ve arkadaşlarıyla hafta sonları birer bira çarpıştırmaya özlem kalmak da tüm bu sınav telaşının, sınav hazırlığının, sınav sisteminin ya da her ne diyorsanız, onun kaçınılmaz sonlarından biri. Peki ya ne yapmalı? Makus kader ağlarını ördü çoktan. Belki benim gibi bir kimlikten duymak isteyeceğiniz son sözdür lakin; halen vakit varken ders çalışmalı. Yukarıdaki paragrafta isyanlarımızın ses getirmeyeceğini açık bir dille belirttim. Peki hiç kafamız çalışmıyor mu halen karşı durma peşindeyiz? Fazlasıyla basite indirgediğimden komik gelecektir. Bana da komik geliyor böyle düşününce fakat mantıksız olduğu da inkar edilemez. Mantalitem şudur ki; gireceğimiz sınav bir yazılı değil, test usulu. Nihayetinde verilen sorunun cevabı, aşağıdaki 5 şık içerisinde bulunuyor. Sana, size, bana ya da bize, direkt olarak cevabı yazmamız istenilmiyor. Sence – sizce de öyle değil mi? Yani bildiğin bir konu hakkındaki verilen sorularda, sorunun 5 şık arasındaki doğru cevabını bulmak bu kadar zormu gerçekten? : ) Hadi ama, düşün bunu biraz… 1 soruda yanıldın, 2 soruda yanıldın… İyi bildiğin, iyice öğrendiğin bir konu hakkında ne kadar yanılabilirsin ki?

Dershanedeki teneffüs arasında sigaralarımızı teneffüs ederken bir arkadaşım şöyle bir şey demişti; “Herkes okuyup n’apıcak oğlum, bu ülkenin çöpçüye de ihtiyacı var baliciye de ihtiyacı var”. Evet, balici extreme bir örnek oldu lakin haklı mıydı acaba? Ya da haklılığını tamamen boşverelim, konumuza dönelim biz. Hazırlan çünkü seni şu an can evinden vuruyorum. Bu ülkedeki çöpcü ya da balici mi olmak istersin yoksa 1 sene dişini sıkıp zorlu bir sınavı başarıyla geçip hayallerine en büyük adımını atmak mı? Bu yazı sana bilmiş bilmiş konuşan ve kafa beceren öğretmenlerinin ya da sürekli olarak sana baskı yapan ailenin ağzından değil. Özbeöz senle aynı durumda olan bir arkadaşının, seninle aynı şeye hazırlanan bir akranının ağzından kendi mantalitesi.

Hadi şimdi seçimi yap.
    Hayallerini yaşamak mı, yoksa ömür boyu “keşke” demek mi?
    K.

dj ugurcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kakus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

O sistem kalkıyor, bu sistem geliyor. Çoklu sınav sistemi geliyor, çocuklar ineğe dönüyor. Genç yaşta, hayatlarının baharında heba oluyor gencecik nefisler. Çok klişedir lakin “hayatımızı bir sınav ile belirliyorlar”. Sürekli de sistem değişiyor. Acaba onlar da mı bilmiyorlar bizi nasıl çürütmek istediklerini?

Şimdi bir yanım diyor ki; “1 sene boyunca çalış, sınavdan güzel bir sonuç al, sonra yay kendini”, diğer fevri yanım ise yine o klişeye kapılıp “hayatımı bir sınava sığdırmak istemiyorum” diye haykırmak istiyor. Nihayetinde kaçınılmaz son belli. Şimdi hiç birbirimizi kandırmayalım. Bu sistemin olumlu yönde değişeceği yok. Hadi değişse bile bize ve bizden önceki nesillere saplanan saplandı. Geçmiş olsun. O yüzden hiç “biz bu sistemin kurbanlarıyız” ayaklarına yatmanın alemi yok. -Ki ben bu düşünceyi de pek anlamıyorum. Bu düşünce ile isyan eden öğrenciler artık anlamadılar mı onların cılız seslerinin sistem üzerinde hiçbir etki etmeyeceğini? He, demiyorum ki duruşlarını bozsunlar, kendilerini salsınlar. Fakat bir yandan “olmaz böyle iş, istemiyoruz böyle sınav” derken, diğer yandan da haykırışların onlara fayda getirmeyeceğini fark edip ***** düzene boyun eğmeleri gerekiyor. Evet, bildiniz. Bunun adı “mecburiyet”. Yapabileceğimiz hiçbirşey yok maalesef. Bende biliyorum yurtdışında bu sistemin bu şekilde işlemediğini, daha lise düzeylerinden akademik dallara yönelik eğitim verildiğini ve üniversitelerin öğrencileri seçtiğini falan feşmekan… O yüzden hala bu şekilde düşünen genç nefisler lütfen soldan ilerlesin.

Polyannacılık oynamak istemiyorum. Bana göre ders çalışmak, herhangi bir şey öğrenmek keyifli. Belki son 5-6 senedir herhangi bir lise dersi görmemişliğimden kaynaklıdır bu durum fakat 4 sene boyunca her sabah erkenden kalkan bir öğrenci için “ders çalışmak” tamlamasının “cehennemde yanmak” ile eşdeğer olduğunu anlayabiliyorum. Bu bireylerin gittiği dershanelerde kaldıkları test işkencelerini saymıyorum bile. Aile baskısından ötürü girdikleri psikolojik çöküntü ve arkadaşlarıyla hafta sonları birer bira çarpıştırmaya özlem kalmak da tüm bu sınav telaşının, sınav hazırlığının, sınav sisteminin ya da her ne diyorsanız, onun kaçınılmaz sonlarından biri. Peki ya ne yapmalı? Makus kader ağlarını ördü çoktan. Belki benim gibi bir kimlikten duymak isteyeceğiniz son sözdür lakin; halen vakit varken ders çalışmalı. Yukarıdaki paragrafta isyanlarımızın ses getirmeyeceğini açık bir dille belirttim. Peki hiç kafamız çalışmıyor mu halen karşı durma peşindeyiz? Fazlasıyla basite indirgediğimden komik gelecektir. Bana da komik geliyor böyle düşününce fakat mantıksız olduğu da inkar edilemez. Mantalitem şudur ki; gireceğimiz sınav bir yazılı değil, test usulu. Nihayetinde verilen sorunun cevabı, aşağıdaki 5 şık içerisinde bulunuyor. Sana, size, bana ya da bize, direkt olarak cevabı yazmamız istenilmiyor. Sence – sizce de öyle değil mi? Yani bildiğin bir konu hakkındaki verilen sorularda, sorunun 5 şık arasındaki doğru cevabını bulmak bu kadar zormu gerçekten? : ) Hadi ama, düşün bunu biraz… 1 soruda yanıldın, 2 soruda yanıldın… İyi bildiğin, iyice öğrendiğin bir konu hakkında ne kadar yanılabilirsin ki?

Dershanedeki teneffüs arasında sigaralarımızı teneffüs ederken bir arkadaşım şöyle bir şey demişti; “Herkes okuyup n’apıcak oğlum, bu ülkenin çöpçüye de ihtiyacı var baliciye de ihtiyacı var”. Evet, balici extreme bir örnek oldu lakin haklı mıydı acaba? Ya da haklılığını tamamen boşverelim, konumuza dönelim biz. Hazırlan çünkü seni şu an can evinden vuruyorum. Bu ülkedeki çöpcü ya da balici mi olmak istersin yoksa 1 sene dişini sıkıp zorlu bir sınavı başarıyla geçip hayallerine en büyük adımını atmak mı? Bu yazı sana bilmiş bilmiş konuşan ve kafa beceren öğretmenlerinin ya da sürekli olarak sana baskı yapan ailenin ağzından değil. Özbeöz senle aynı durumda olan bir arkadaşının, seninle aynı şeye hazırlanan bir akranının ağzından kendi mantalitesi.

Hadi şimdi seçimi yap.

başkan keşke çalışsaydım bende. lise son zamanında kahveden çıkmayan bir adamdım. hem dershane hem okul. ama gerçekten sadece 1 sene çalışın. kasın şu sınava yeter. bi arkadaşımızında dediği gibi vize-final çalış geri kalan zamanda yat

pesimist206 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dj ugurcan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    başkan keşke çalışsaydım bende. lise son zamanında kahveden çıkmayan bir adamdım. hem dershane hem okul. ama gerçekten sadece 1 sene çalışın. kasın şu sınava yeter. bi arkadaşımızında dediği gibi vize-final çalış geri kalan zamanda yat

ya o vıze fınal calıs gerı kalanında yat yalanmıs ben oyle yaptım olmadı 8 dersım var 2 sı basarısız 5 ı sartlı basarılı sadece bırınden gecmısım ıkıncı donem 2 ortalamanın uzerıne cıkamassam donem tekrarı
    34 EM 123

AÇIKEL otomotiv... JANTMAX ..

hep bızımlesın ALP GUNAYDIN 34 DUJ 43 ..

dj ugurcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı pesimist206 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya o vıze fınal calıs gerı kalanında yat yalanmıs ben oyle yaptım olmadı 8 dersım var 2 sı basarısız 5 ı sartlı basarılı sadece bırınden gecmısım ıkıncı donem 2 ortalamanın uzerıne cıkamassam donem tekrarı
    valla yavru benm için hiç sıkıntı değil 1 tane ff, 1 tane şartlı 5 tane düz sıkıntı yok yeterki vize ve final haftasında sıkı ders çalış sen nerelerdesin olm bu arada öldün mü kaldın mı

Bluttbeton - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben yaptım oluyor 2 tane ff var diğerler bb cb cc d li dersim yok
    PROJECT01 GARAGE

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Yazı gerçekten çok doğru ama işte insanda azim olucak

TigeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    güzel yazmışsın kardeş doğru söylüyon 1sene sıkacan dişini sonra rahatsın gerçi artık kpss yok atanmaydı filan ama yapacak bişe yok
    Alıntı Ludacris Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bmw yaris arabasi al hem en cok silindir onda var

S.Mert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    onun yöntemini tutturmak lazım ben sistemi çözdüm bu sene sadece 1 dersten kaldım, ondanda bütün sınıf kaldı, diğer derlerim A-B-C hepsi. hiç çalışmana gerek yok ama final haftası hiç uyumucaksın alttan 4 dersim vardı geçen dönem hepsini verdim şuan dediğim gibi 1 dersim var
    twitter: sedatmert10
    instagram: sedatmert10
    web: bursapower.com

bilalMW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bi dk ygs kalkmıyormu peki yeni sistem mi geliyor ? seneye?

Kakus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    http://www.osym.gov.tr/dosya/1-58082...umutablo4y.pdf

Geçen senenin puanları. Bu senenin puanları açıklandımı, link var mı?
    K.

m. ali öz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı S.Mert Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    onun yöntemini tutturmak lazım ben sistemi çözdüm bu sene sadece 1 dersten kaldım, ondanda bütün sınıf kaldı, diğer derlerim A-B-C hepsi. hiç çalışmana gerek yok ama final haftası hiç uyumucaksın alttan 4 dersim vardı geçen dönem hepsini verdim şuan dediğim gibi 1 dersim var
    konuyu kirletmek gibi olmasın ama;

-geçen sene ilk haftadan itibaren derslere gittim, not tuttum dinledim, vizelerden 2 hafta önceden çalıştım ufak ufak, son günlerde de kastım. 3 ders geçtim, 4 tane ff.

-bu dönem gezdim tozdum şehir dışında takıldım arabaya verdim zamanımı derse girmedim, son 2 gün çalıştım uykusuz kaldım, sonuç yine aynı bu dönem. 3 ders geçtim, 4 tanesi ff

ne yapmam lazım onu bilemiyorum artık, hayırlısı neyse o oluyo :P

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    http://www.osym.gov.tr/dosya/1-58082...umutablo4y.pdf

Geçen senenin puanları. Bu senenin puanları açıklandımı, link var mı?
    puandan ziyade sıralamalara ve yüzdelik dilime bakmak daha akıllıca bence..

sonuçta puanlar sınavın zorluğuna göre yükselip düşebilir..
    ama sınav zorda olsa kolayda olsa belli bi kitledekı sıralamanız yada yüzdelik diliminiz sabit kalır..

zorsa herkese zor, kolaysa herkese kolay mantığı

hakan_41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Hadi şimdi seçimi yap.
    senin ağzın bal yesin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben şunu öğrendim 3 senemde ünide aldığın puan deil hocanın verdiği puan işler

MerT01*civic
    Misafir
    bende geçen sene sözel bölümden 365 puan aldım ama biyer yazmadım.. bu sene gidicem inşallah

mKc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    beyler fazla kasmaya gerek yok (= gelin selçuk üniversitesine yata yaata geçin. ben metalurji malzeme müh. 3. sınıftayım daha Alttan dersim yok maşallah (= en düşük ortalamam da 4 üzerinden 2.32

ha şöyle bir olay var; denizimiz, barlar sokağımız sanat etkinliklerimiz yok.

hobilerimiz boş vakitte koşturmak, evde takılmak, sanayiye çay içmeye gitmek (=
    HVAC

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)