|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: -
|
Öncelikler herkese merhabalar.
92 doğumluyum ve şu anda yoklama kaçağı olarak gözüküyorum. Yoklamayla ilgili bir kağıt gelmedi daha önce ya da Bursa'ya eve gelmedi. Acaba kütük Edirne'de o yüzden mi gelmedi bilmiyorum. Şu anda yurt dışındayım ve burdaki konsolosluk daha önce lise diploması ile tecil yapmadı. Burda da daha ünüversite öğrenci değilim(kurs öğrencisiydim, dil sınavına hazırlanıyorum.), eğitim ateşesinden de tecil yaptıramadım. Birazda benim suçum olarak, evrakları(sağlık raporu, diploma vb.) burdan anca 29 Aralık 2011 tarihinde postayla Edirne'ye yolladım. Ama hala ellerine ulaşmadıklarını söylediler ve beklemedeyim. Lise diploması hakkım kaybolacak mı ve ne gibi yaptırımlarla karşı karşıya kalıcam acaba? Canım çok sıkkın gerçekten. Yardım ederseniz çok sevinirim. |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: Honda
|
31 Ekim 2011 e kadar muayeneni olman lazımdı.. yoksa dediğin gibi yoklama kaçağı olursun. Askerlik Şubesine gidip halletmen lazım en kısa sürede
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]() |
geçte olsa halledebiliyorsun ama bi cezası var belli bi zamana gore
çok fazla sure geçmediğinden çok sıkıntı olmaz normal şartlarda ama yurt dışında olduğundan tam olarak nasıl bir işlem yapılıyor bilgim yok __________________________________ ![]() ![]() psn: onursumer 135 ├┼┼╕ 246R |
|
|
|
|
|
#4 |
![]() |
birader 31 ekime kadar işlerini halletmediğinden kendin gelip askerlik şubesine gidecek muayene olacaksın tecil evrağın varsa tecil ettirecek yoksa askere gideceksin
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: ---
|
Artık yoklama ile ilgili posta gelmiyor. Gel yoklamaya gir demiyorlar zamanı gelince kendin gidiyorsun. Kaçak duruma düşersen posta gönderiyorlar. Başıma geldi ben öğrenciydim hiçbir şey yapmadan aldım öğrenci belgemi gönderdim sorun çözüldü. Daha 1 hafta önce gbt'm sorgulandı sorun olsa çıkardı
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: Peugeot 206 RC
|
Nasıl bir cezası var ?
__________________________________ Never drive faster than your guardian angel can fly |
|
|
|
|
|
#7 | |
![]() |
__________________________________ ![]() ![]() psn: onursumer 135 ├┼┼╕ 246R |
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: cliooo
|
gbt de çıkmaz asker kaçağı
__________________________________ [SIGPIC][/SIGPIC] |
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: Peugeot 206 RC
|
3-5 sene sonra ancak şube savcılığa vatana bilmem suçundan şikayette bulunup yakalama emri çıkartmadan çıkmaz.
__________________________________ Never drive faster than your guardian angel can fly |
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: E46 3.20CI
|
Bende 3-5 ay yoklama kaçağı gözüküyormuşum kağıt gldikten sonra üniversiteden kağıt yollamıştım ceza falan almadım
__________________________________ Kimisi o şekil giyinir kimisi bu şekil |
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: .....
|
kacak oldugun hergüne para ödüyorsun. 2000 yılında 20tl idi.
kimisinden tahsil ediyolar kimisinden etmiyolar şansına baglı
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: E46 3.20CI
|
Sağlam yırtmışım
__________________________________ Kimisi o şekil giyinir kimisi bu şekil |
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: ---
|
GBT'den çıkıyor diye biliyorum. Gidip yakınımdaki şubeye durumu sormuştum muayene falan gerekiyormu diye onlar kütüğümün olduğu şubeye öğrenci belgesi göndermemin yeterli olduğunu söylemişlerdi. Aradan 3 sene geçti gbt'de kesin çıkardı yani.. Belgeyi kabul etmemiş olsalar çoktan bakaya olmuştum işin özü.
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: .....
|
bu askerlik işleri loto gibi
1ay gecmiş en son tecil üstünden,polis arıyor karakola cagırıyor(telefondada söylemiyor niye oldugunu) sonra ben ögrendim aynı gün kacak oldugumu hemen şubeye gittim 15 gün sonrada askere. ben askerdeyim eve mahkeme kagıdı gelmiş kacak oldum icin. evdekiler askerde diyip. kapatmışlar. askerden geldim 1 hafta sonra mahkeme kagıdı taa 3 ay sonrasına.hakim neden kacaksın dedi? ne kacagı oturdum yer belli işim belli elindeki kagıtta askere giriş tarihim ve tecil tarihim yazıyor dedim ee 1 ay gecikmişin dedi.bende ne kagıt geldi ne bişey nerden biliyim dedim sonra kafasından 1 ay geciktim icin bişeyler uydurup yazdırdı bitti gitti.kuzenim benden 5 yaş büyük ne askerlik ne bişey adaletmi ülenn
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]() |
yoklama kacagı gbt ye dusmez asker kacagını bılmıyorum
__________________________________ fuck love , i need a car (:
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: -
|
Yorumlariniz için gerçekten çok teşekkür ederim. Belgeler ellerine ulaşınca sorunsuzca yapsınlarda sicilime birşey olmasından korkuyorum açıkcası. Şubeyi pazartesi arayıp sorsam mi acaba ne yaptırım uygulanacak diye?
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: R Laguna 2.0
|
bi yakının varsa abi baba anne gibi onlar gidip konssnlar telefonda bazen saçma sapan ilgisiz adamlarla konsuyosn ama gittiğinde işler değişiyor. allah yardımcın olsun
__________________________________ ''Neye İnanırsan Bir Gün Onu Yaşarsın'' Eşşeğe gereğinden fazla değer verirsen,
Kendini yarış AT'ı sanarmış. |
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: Uçan tabut CRX-æ101 Corolla-Dede Yadigarı Renault 12 TSW
|
Ya bu ara benimde kafama takıldı benim yoklama kağıdım kütüğümün olduğu yere gitmiş daha sonrada herhangi bişey gelmedi ne eve ne oraya şimdi ben asker kaçağımı gözüküyorum bu arada Üniversitede okuyorum.
__________________________________ Biliyorsan konuş ibret alsınlar bilmiyorsan sus adam sansınlar! Tombul Tuner
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: R Laguna 2.0
|
faruk şuan tahminimce kaçak değilsn bu sene okulu bitirirsen 31 ekim olmadan gidip tecilini hallet aksi takdirde işlerin ben gibi sarpa sarar eğer okul sonrası hemen askere gitme planın yoksa.
__________________________________ ''Neye İnanırsan Bir Gün Onu Yaşarsın'' Eşşeğe gereğinden fazla değer verirsen,
Kendini yarış AT'ı sanarmış. |
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |