|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: Honda CRX
|
Unıversteye geldıgımde 1 yıldır aynı odada kaldıgım arkadaşımın Acer espire 5536 laptopu var bugune kadar ısınıp kapandığını gormedıgımız laptop habıre kapanmaya başladı son 1 hafta içinde son haftalarda sureklı adobe prmıerde montaj falan yaptık ondanmı falan dıye dusunuoz ama ne alaka dıyede aklımıza gelıyor. Artık sıkıldık bu işten benımde laptopa soğutucusu alma planım vardı onada alalım dedik. Bilenlere danışalım isteedim.
Laptop soğutucusu olarak hangı marka model onerırsınız alırken nelere dıkkat etmelıyız buyuk fanlı mı kucuk ve çift fanlımı alalım napalım. Bikere alıcaz sonuçta nelerönerirsiniz. Bütçe 100 ü çok geçmezse iiyi olur. Sahibindene falan baktımda hangısı ıyıdır nedır bılemedım
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: Corolla D4D
|
onu bunu bilmemde acer lerin ısınınca kapanma sorunu kronik model farketmeksizin,
benim eski, kuzenin laptop, arkadaşımın, sizinki derken toplamda çevremde 10 u geçti ısınma sorunu. ısınıp kapandıkça işlemci cortluyor, benim işlemci yanmıştı en son işlemci yeniledikten sonra anakart yandı tavsiyem arkadan açıp işlemci fanını temizlemeniz, hatta fan yeterli üfleyemiyorsa o bölgeye ayrıca fan yerleştirmeniz yönünde olur görkem, yada kıçı açık şekilde takılcak arkadaşın ![]() soğutucu falan yetmedi yani, logitech almıştım ben memnundum da öyle diyim, güncel laptopun altında havalandırıcı olarak kullanıyorum çalıştırmadan
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
|
googlede kurcalarken bı konu buldum adam elektrık supurgesıyle falan çektırmıs tozlarını pc sı Hp mış arkadan kontrol edın dıyor nasıl ufluyo falan baktım bnmkı resmen uflemıyo Hp pavilion benımkı ona rağman kapanmıyo bıde bu HP lerın tahlıye kanalı aşağı bakıomus fan ufledıgı havayı gerıye çekıomus arkadaşınkıne bakıom delı gıbı ufluyo tahlıye kanalı arkada dışa bakıyo kapanması gereken benımkı yanı ama arkadaşınkı trıplere gırıyo nıyeyse. Benım başka arkaşında kapanıodu acer dı gene onunkı az once ufledık ıkı bılgısayara fana bişey sıkıştı benım ses yapıo şimdi kıl oldum keske uflemeseydım arkadaşınkınede ufledık şimdi az daha soğuk sankı
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: '01 Clio Sport
|
laptopun alt tarafınfa cpu fanının tam uzerınde bı kapakcık olur orayı acıp cpu fanını dıkkatlıce yerınden cıkartın fanın metal peteklerının ıcınde pamukcuklar bırıkmıstır muhtemelen onları temızleyıp rahat bı hava cıkısı yapmasını sağlarsanız ısınma problemınız cozulur buyuk ıhtımalle
|
|
|
|
|
|
#5 | |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |||
![]()
|
![]()
|
|||
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: 34 URK 97 - yüzaltı
|
fanı temizlemek en mantıklısı. soğutucu alırkende önemli olan marka değil bence fanın hava kanallarının laptopunkilerle denk gelmesine dikkat edin daha verimli bi soğutma olur böylece
__________________________________ 34 URK 97
|
|
|
|
|
|
#8 | |
![]()
|
![]() evet haklısın ona çok dıkkat edıyorum ıkımızınkınınde fanlar sol ust köşede ekran kartlarının havalandırmalarıda ortada dıkıne duruyor. ortada ve sol köşede olanlardan olursa çok güzel olur. Aklımı çelen şu fan hızlarıdır yok uflediği hava falan ozellıklerı var onlar aslında. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: yok
|
altına soğutucu koymaktan başka çare yok 30-40 tl ye çok kullanışlı olanları var ...
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#11 | ||
![]()
|
|
||
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: Astra H 1.3 - Era 1.5
|
ben büyük fanlı soğutucu aldım, sorunumu gayet iyi çözdü
laptop ısınmıyor, pc yi yatağınızda vs. de kullanıyorsanız soğutucuyu kumaşlı olan modelleri var onlardan alın
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: 737-800,747,787Dreamliner vs vs
|
Abi bende de aspire 5710 var aldığım ilk gün bile ısınıp kapanıyordu acerlarda kronik bu sorun.Öncelikle bazı virüsler var cpu kullanımını %100 lere çıkarıyo önce onlara bakın eliniz yatkınsa acerların sökümü kolaydır sökün fanı temizleyin hem laptop ısınmaz hemde makine acayip ciğerlenir
Dipnot hava kanallarındaki tozun toprak tabakasına döndüğüne şahidim 3 sene temizlenmeyince. |
|
|
|
|
|
#15 | |
![]() |
hatta benimki 6930G 2 yildir bir fiil kullaniyorum bazen hic kapatmiyorum oyunlarla v.s de kastim bugne kadar 1 kere kapanmadi islemci sicakliklari 67 68 i asmadilar nasil kronik bu ben anladim sorun icin fana toz yonsuk birikmis olabilir oyuzden sogutamiyo olabilir |
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: bemeve
|
işlemci fanını yerinden çıkarırsınız, donmuş termal macunu iyice temizleyip yerine tekrardan macun sıkmanız gerekir. bence işlemci fanına dokunmayın. elektrikli süpürge ile tozunu almanız yeterli olacaktır. ama sesli çalışıyorsa temizlemek yerine 8-10 liraya servisten uygun fanı almak daha mantıklı olacaktır.
aklıma şöyle bişey geldi, iki seçenek var. son zamanlarda altı kapalıyken çok yüklendiyseniz (premiere demişsin) ekran kartı veya hdd zarar görmüş olabilir. yada kış diye sobaya yakın kullanıyorsan ondan olabilir.. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Uzaklaştırılmış Kullanıcı
![]()
Otomobil: 1.4 tdci İstanbul Kart.
|
Laptopu sadece masaüstünde kullacaksınız çok pahalıya mal olmaz da, kucak için olanlardan gördüm, tasarımı falan çok iyiydi de, fiyatı 72 liraydı :| Benim pc de kapanmaya başlamıştı, fan sesli çalışıyordu. Açıp en büyük fanını temizleyim dedim, önünde 3 cm toz birikmiş, şimdi ekstradan fan bile açmıyor çok sessiz.
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: HYUNDAİ ELANTRA 2011
|
araba olarak dusunursek hava fıltresi tıkanmıs arkadasım
elektrik supurgesını al üst kısmı cıkar fanı basla temızlemeye agzından ufleyerek fu fu fu olarak rahat edersın en son gecen sene yapmıstım bu uygulamayı sımdı gene basladı ısınınca kapanmaya leptop be bu sekılde uyguluyorum temızlenıyor yani
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]() |
Urune temizlik yapilmasi yeterli
Sogutucuya cogu zaman bircok urunde gerek kalmaz __________________________________ ![]() ![]() psn: onursumer 135 ├┼┼╕ 246R |
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|