Kayıt ol

LinkBack Konu Seçenekleri
Eski 08-01-2012, 05:24   #1

HondatugraL - ait Avatar

Otomobil: Honda CRX

Isınan laptop ??

Unıversteye geldıgımde 1 yıldır aynı odada kaldıgım arkadaşımın Acer espire 5536 laptopu var bugune kadar ısınıp kapandığını gormedıgımız laptop habıre kapanmaya başladı son 1 hafta içinde son haftalarda sureklı adobe prmıerde montaj falan yaptık ondanmı falan dıye dusunuoz ama ne alaka dıyede aklımıza gelıyor. Artık sıkıldık bu işten benımde laptopa soğutucusu alma planım vardı onada alalım dedik. Bilenlere danışalım isteedim.

Laptop soğutucusu olarak hangı marka model onerırsınız alırken nelere dıkkat etmelıyız buyuk fanlı mı kucuk ve çift fanlımı alalım napalım. Bikere alıcaz sonuçta nelerönerirsiniz. Bütçe 100 ü çok geçmezse iiyi olur. Sahibindene falan baktımda hangısı ıyıdır nedır bılemedım
HondatugraL isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 08-01-2012, 05:31   #2

levent - ait Avatar

Otomobil: Corolla D4D

onu bunu bilmemde acer lerin ısınınca kapanma sorunu kronik model farketmeksizin,
benim eski, kuzenin laptop, arkadaşımın, sizinki derken toplamda çevremde 10 u geçti ısınma sorunu.

ısınıp kapandıkça işlemci cortluyor, benim işlemci yanmıştı en son işlemci yeniledikten sonra anakart yandı tavsiyem arkadan açıp işlemci fanını temizlemeniz, hatta fan yeterli üfleyemiyorsa o bölgeye ayrıca fan yerleştirmeniz yönünde olur görkem, yada kıçı açık şekilde takılcak arkadaşın

soğutucu falan yetmedi yani, logitech almıştım ben memnundum da öyle diyim, güncel laptopun altında havalandırıcı olarak kullanıyorum çalıştırmadan
levent isimli üye çevrimiçidir (Online)   Alıntı ile Cevapla
Eski 08-01-2012, 06:03   #3

HondatugraL - ait Avatar

googlede kurcalarken bı konu buldum adam elektrık supurgesıyle falan çektırmıs tozlarını pc sı Hp mış arkadan kontrol edın dıyor nasıl ufluyo falan baktım bnmkı resmen uflemıyo Hp pavilion benımkı ona rağman kapanmıyo bıde bu HP lerın tahlıye kanalı aşağı bakıomus fan ufledıgı havayı gerıye çekıomus arkadaşınkıne bakıom delı gıbı ufluyo tahlıye kanalı arkada dışa bakıyo kapanması gereken benımkı yanı ama arkadaşınkı trıplere gırıyo nıyeyse. Benım başka arkaşında kapanıodu acer dı gene onunkı az once ufledık ıkı bılgısayara fana bişey sıkıştı benım ses yapıo şimdi kıl oldum keske uflemeseydım arkadaşınkınede ufledık şimdi az daha soğuk sankı
Eski 08-01-2012, 06:09   #4

tayf - ait Avatar

Otomobil: '01 Clio Sport

laptopun alt tarafınfa cpu fanının tam uzerınde bı kapakcık olur orayı acıp cpu fanını dıkkatlıce yerınden cıkartın fanın metal peteklerının ıcınde pamukcuklar bırıkmıstır muhtemelen onları temızleyıp rahat bı hava cıkısı yapmasını sağlarsanız ısınma problemınız cozulur buyuk ıhtımalle
tayf isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 08-01-2012, 06:11   #5

HondatugraL - ait Avatar

tayf´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
laptopun alt tarafınfa cpu fanının tam uzerınde bı kapakcık olur orayı acıp cpu fanını dıkkatlıce yerınden cıkartın fanın metal peteklerının ıcınde pamukcuklar bırıkmıstır muhtemelen onları temızleyıp rahat bı hava cıkısı yapmasını sağlarsanız ısınma problemınız cozulur buyuk ıhtımalle
arkadaşınkıne oyle yapalımda benımkını antalyaya gıdınce 1 hafta sonra komple dağıtıp babamın odasında tazıklı hava ıle temızleyıp kapatıcam daha sağlıklı olur demı oyle ?
Eski 08-01-2012, 06:35   #6

levent - ait Avatar

HondatugraL´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
googlede kurcalarken bı konu buldum adam elektrık supurgesıyle falan çektırmıs tozlarını pc sı Hp mış arkadan kontrol edın dıyor nasıl ufluyo falan baktım bnmkı resmen uflemıyo Hp pavilion benımkı ona rağman kapanmıyo bıde bu HP lerın tahlıye kanalı aşağı bakıomus fan ufledıgı havayı gerıye çekıomus arkadaşınkıne bakıom delı gıbı ufluyo tahlıye kanalı arkada dışa bakıyo kapanması gereken benımkı yanı ama arkadaşınkı trıplere gırıyo nıyeyse. Benım başka arkaşında kapanıodu acer dı gene onunkı az once ufledık ıkı bılgısayara fana bişey sıkıştı benım ses yapıo şimdi kıl oldum keske uflemeseydım arkadaşınkınede ufledık şimdi az daha soğuk sankı
free air çalıştırmak aslında, şu buz torbalarından koymak lazım soğutucunun altına da soğutucuyla kullanırken

tayf´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
arkadaşınkıne oyle yapalımda benımkını antalyaya gıdınce 1 hafta sonra komple dağıtıp babamın odasında tazıklı hava ıle temızleyıp kapatıcam daha sağlıklı olur demı oyle ?
geçici çözüm olarak olur ama yine yapıyor çok süre geçmeden, ve fanın içinden öyle tutum tutam pamuklaşmış toz birikintisi beklemeyin
Eski 08-01-2012, 06:42   #7

a.colak - ait Avatar

Otomobil: 34 URK 97 - yüzaltı

fanı temizlemek en mantıklısı. soğutucu alırkende önemli olan marka değil bence fanın hava kanallarının laptopunkilerle denk gelmesine dikkat edin daha verimli bi soğutma olur böylece

34 URK 97
a.colak isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 08-01-2012, 06:48   #8

HondatugraL - ait Avatar

levent´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
geçici çözüm olarak olur ama yine yapıyor çok süre geçmeden, ve fanın içinden öyle tutum tutam pamuklaşmış toz birikintisi beklemeyin
ne gibi bişey çıkmasını beklıyeyım abı buyuk umutlarla baya bişey temızlıcekmısım edasıyla acıpda boş umutlarla kapatmak ıstemıyorum
quicktime´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
fanı temizlemek en mantıklısı. soğutucu alırkende önemli olan marka değil bence fanın hava kanallarının laptopunkilerle denk gelmesine dikkat edin daha verimli bi soğutma olur böylece
evet haklısın ona çok dıkkat edıyorum ıkımızınkınınde fanlar sol ust köşede ekran kartlarının havalandırmalarıda ortada dıkıne duruyor. ortada ve sol köşede olanlardan olursa çok güzel olur. Aklımı çelen şu fan hızlarıdır yok uflediği hava falan ozellıklerı var onlar aslında.
Eski 08-01-2012, 07:46   #9

JDM_5 - ait Avatar

Otomobil: yok

altına soğutucu koymaktan başka çare yok 30-40 tl ye çok kullanışlı olanları var ...

Cihan Çizmeci´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
He bu arada kimse kendini kandırmasın bu işleri önceden beridir yapan herkez hepimiz apaçiyik
JDM_5 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 08-01-2012, 08:01   #10

levent - ait Avatar

ne gibi bişey çıkmasını beklıyeyım abı buyuk umutlarla baya bişey temızlıcekmısım edasıyla acıpda boş umutlarla kapatmak ıstemıyorum

.
valla benden normal toz harici hiçbişey çıkmamıştı 2 yıl sonunda , net söyleyebilirim
Eski 08-01-2012, 08:25   #11

HondatugraL - ait Avatar

JDM_5´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
altına soğutucu koymaktan başka çare yok 30-40 tl ye çok kullanışlı olanları var ...
sessız çalıssın bıde guzel soğutsun yeter bıze aslında
valla benden normal toz harici hiçbişey çıkmamıştı 2 yıl sonunda , net söyleyebilirim
valla ıyı dıyonda ben benımkıne az once bı ufledım fan çalışıyodu çıtır çutur ettı bıseyler buda bu sadece bende 2 yıldır var bunun oncesı var bıde kım bılır kaç yıllık makıne
Eski 08-01-2012, 09:16   #12

Otomobil: Astra H 1.3 - Era 1.5

ben büyük fanlı soğutucu aldım, sorunumu gayet iyi çözdü
laptop ısınmıyor, pc yi yatağınızda vs. de kullanıyorsanız soğutucuyu kumaşlı olan modelleri var onlardan alın
<<buğra>> isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 08-01-2012, 09:28   #13

HondatugraL - ait Avatar

<<buğra>>´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
ben büyük fanlı soğutucu aldım, sorunumu gayet iyi çözdü
laptop ısınmıyor, pc yi yatağınızda vs. de kullanıyorsanız soğutucuyu kumaşlı olan modelleri var onlardan alın
nasıl kumaşlı ?
Eski 08-01-2012, 10:01   #14

XTuNeR - ait Avatar

Otomobil: 737-800,747,787Dreamliner vs vs

Abi bende de aspire 5710 var aldığım ilk gün bile ısınıp kapanıyordu acerlarda kronik bu sorun.Öncelikle bazı virüsler var cpu kullanımını %100 lere çıkarıyo önce onlara bakın eliniz yatkınsa acerların sökümü kolaydır sökün fanı temizleyin hem laptop ısınmaz hemde makine acayip ciğerlenir
Dipnot hava kanallarındaki tozun toprak tabakasına döndüğüne şahidim 3 sene temizlenmeyince.
XTuNeR isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 08-01-2012, 10:22   #15

gambit49 - ait Avatar

Otomobil: volvo s70 T5-volvo s40 2.0T

gambit49 - MSN üzerinden Mesaj gönder
onu bunu bilmemde acer lerin ısınınca kapanma sorunu kronik model farketmeksizin,
benim eski, kuzenin laptop, arkadaşımın, sizinki derken toplamda çevremde 10 u geçti ısınma sorunu.

ısınıp kapandıkça işlemci cortluyor, benim işlemci yanmıştı en son işlemci yeniledikten sonra anakart yandı tavsiyem arkadan açıp işlemci fanını temizlemeniz, hatta fan yeterli üfleyemiyorsa o bölgeye ayrıca fan yerleştirmeniz yönünde olur görkem, yada kıçı açık şekilde takılcak arkadaşın

soğutucu falan yetmedi yani, logitech almıştım ben memnundum da öyle diyim, güncel laptopun altında havalandırıcı olarak kullanıyorum çalıştırmadan
bende dahil olmak uzere cevremde acer kulln baya kisiyiz kampanya ya girdiginde hepimiz aldim hatta benimki 6930G 2 yildir bir fiil kullaniyorum bazen hic kapatmiyorum oyunlarla v.s de kastim bugne kadar 1 kere kapanmadi islemci sicakliklari 67 68 i asmadilar nasil kronik bu ben anladim

sorun icin fana toz yonsuk birikmis olabilir oyuzden sogutamiyo olabilir
gambit49 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 08-01-2012, 11:10   #16

S.Mert - ait Avatar

Otomobil: bemeve

işlemci fanını yerinden çıkarırsınız, donmuş termal macunu iyice temizleyip yerine tekrardan macun sıkmanız gerekir. bence işlemci fanına dokunmayın. elektrikli süpürge ile tozunu almanız yeterli olacaktır. ama sesli çalışıyorsa temizlemek yerine 8-10 liraya servisten uygun fanı almak daha mantıklı olacaktır.

aklıma şöyle bişey geldi, iki seçenek var. son zamanlarda altı kapalıyken çok yüklendiyseniz (premiere demişsin) ekran kartı veya hdd zarar görmüş olabilir. yada kış diye sobaya yakın kullanıyorsan ondan olabilir..

taytay´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
koltugudamı bastın lan
S.Mert isimli üye çevrimiçidir (Online)   Alıntı ile Cevapla
Eski 08-01-2012, 11:20   #17
Uzaklaştırılmış Kullanıcı

Otomobil: 1.4 tdci İstanbul Kart.

Laptopu sadece masaüstünde kullacaksınız çok pahalıya mal olmaz da, kucak için olanlardan gördüm, tasarımı falan çok iyiydi de, fiyatı 72 liraydı :| Benim pc de kapanmaya başlamıştı, fan sesli çalışıyordu. Açıp en büyük fanını temizleyim dedim, önünde 3 cm toz birikmiş, şimdi ekstradan fan bile açmıyor çok sessiz.
Mutu isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 08-01-2012, 11:31   #18

ÜSTÜNERC - ait Avatar

Otomobil: HYUNDAİ ELANTRA 2011

araba olarak dusunursek hava fıltresi tıkanmıs arkadasım elektrik supurgesını al üst kısmı cıkar fanı basla temızlemeye agzından ufleyerek fu fu fu olarak rahat edersın en son gecen sene yapmıstım bu uygulamayı sımdı gene basladı ısınınca kapanmaya leptop be bu sekılde uyguluyorum temızlenıyor yani
ÜSTÜNERC isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 08-01-2012, 11:32   #19

onursumer - ait Avatar

Otomobil: Hyundai Getz 1.4 Dohc

onursumer - MSN üzerinden Mesaj gönder
Urune temizlik yapilmasi yeterli

Sogutucuya cogu zaman bircok urunde gerek kalmaz

psn: onursumer

135
├┼┼╕
246R
onursumer isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Konu Seçenekleri

:::: Şu Anda Saat: 16:47 ::::