Güneş görmeyen bir yerde yatık şeklide sakmanız yeterlidir.
Printable View
Güneş görmeyen bir yerde yatık şeklide sakmanız yeterlidir.
Kar lastiği yerine kış lastiği dersek daha iyi olur.
Kış lasitği kullanmak için illa kar yağması gerekmiyor sonuçta soğuk ve yağmurlu havlarda daha iyi tutunma sağlıyor.
kar lastiğinin farkını şahinle elmadağa çıkarken x5 lerin ve xc90ların önümüzde düz gidememesiyle gördük hatta arkadaşım volvoda çalışıyordu xc 90ın sahibi de o servise geliyodıu el sallamıştı çıkarken adam da bunu sağda solda anlatma lan diye takılmıştı :D
Yere uygulanan basıç artacağından yüzeyi daha ince olan lastikler daha avantajlı oluyor mantıken. Ama tabi lastiğin hamuru , diş aralığı v.s de önemli..
Vakumlu lastik tabiri o kadar da yanlış değildir. 98-99 yıllarında michelin in vakum ozelligine sahip olarak tanıttıgı Xms alpin modelleri vardı. o zamanlardan kalma bir sözdür o.. Begenmiyorsanız siz soylemezsiniz ama herkesi bu kadar duzeltmeye calısmanın kime ne fayda saglayacagını çözemedim..
sıkıntın lastikten hocam,değiştir lastiklerini.Daha yeni aynısı başımıza geldi gittik değiştirdik 4 sezondur aynı kar lastiği kullanan bir x5 de,sıkıntı kalmadı.Benim 3.30la indiğim yokuşta aynı sıkıntıyı yapıyordu araba.değiştik düzeldi
lasitikler pirelli ice&snow.. üretim tarihine de bi bakıcam sertleşmeden dolayı böyle oldu muhtemelen.. geniş taban işi de mantıklı.. yokuş inerken 2.5 ton da dezavantaj + lastiklerin önlerde taban 245 onun da etkisi var demek.. yeni lastik bu sezon için alamam kar paletlerine baktım 100 liraya var bakalım onları deniycem..
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...9163061/detay/
Vakumlu işine gelirsek lip e karlık deniyo diye kimi uyardınız bugüne kadar? sanki kukuletalı lastik demişiz gibi garipsenmesi ilginç :)
bi sorum daha var aslında off road tarzı 31" lastiklerden alsam 15" jantlarla kışın kış lastiği yada vakumlu denen lastiklerden daha mı iyi olur? AT ve MT olsrarak ayrılıyo bunlar da sanırım.. AT olanlar kış için ama üzerinde şu yapışması gereken tıtıklardan yok bunun diş derinlikleri yeterli mi oluyo yani
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...2874320/detay/
aynı sorunu passat da yaşıyorum, üstelik yağmurlu havalarda yokuş aşağı inerken frene bastığımda abs devre giriyor
Ben 3 takım lastik değiştirdim fakat çözüm bulamamistim.hatta o zamanlar oturduğum ev tepe biyerdeydi.her kar yağdığında evden çıkarken ayrı bı aksiyon yasiyordum :D frene basmadan düşük vitesle inerken gayet kontrollü fakat frene dokunduğum anda film kopuyordu :)
Lastik taban ölçülerini değiştirmek ise yarayabilir.ben en çok michelin taktığımda memnun kalmıştım.kumho kullandım 10k km sonra arka lastikler iç taraftan bitmişti :)
combo lastiğin
1) hava basıncına bak
2) Üretim tarihine bak
3) Diş derinliğine bak kaç mm? (3mm nin altına düşmemesi lazım)
civi yuvalari varsa civilet gec Alper :) Yokus inerken onlar ise yarar diye dusunuyroum
m3 e bınenler 20k km bakıma gıtmıyor nasıl olucak??? kaldıkı alperde bunları bılmeyen adam değil sadece hatırlatma yapılmış...sanırım senin mesajın gereksiz olmuş...kaldıkı burası forum bilmeyenler de öğrensin diye yazılıyor çoğu şey...yine kaldıkı mesajlaşan iki kişi donla *** gibidirler...(halk arasında et tırnak diye geçer)...açıp telden de söyleyebilir...ama amaçbilmeyene de anlatmak...ok?
karda buzda sıkıntısız gezmek isteyene tek tavsiyem var:
Nokian Hakkapelitta (düzgün yazamamış olabilirim :))
Yani 6 sezon geçti, hamur fln kendinden geçmiştir ama, çivilerin olması olayı bitiriyor, hala görevini yapıyor, kar buz, 20 cm (hatta x5 te 30-40 cm) kar bana mısın demez..
Defalarca defa farklı arabalara takarak kayak merkezlerine gittim, bir kere sıkıntı yaşamadım.
Dip not: kuru havada da kullanıyorum, virajları dönerken abartmazsanız çivilere de birşey olmuyor.
6 sezondur çoğunluklar kuru havada kullanmama rağmen çivilerin %95 i üstündedir.
çağlar combo diş derinliği iyi üretime bakamadım hala havası da normal karda biri daha da şişir diyo biri daha da indir diyo o işi bilemedim işte..
tarık vida yeri yok lasikte ama palet işi hoşuma gitti 100 lira kafam rahat olur..
şimdi çıktım tarlalara daldım incekte köy yollarına daldım, bi sıkıntı yok ama hava dün gece yeni yağmıştı kar hiç araba da geçmemişti üzerinden fenaydı.. bi iki kere daha aynı şeyi yaşadığım için fena tırsıyorum inişlerde artık..
TÜRKMEN LASTİKTEN YENİ GİBİ ÇIKMA 25540R19 NOKİAN KIŞ LASTİĞİ - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com' da - 56324858
bu mudur gerçi bunda çivi yok ama
bana yağmurda da oldu bi kere bu arada yeni başladığı zamandı yağmurun ilk başlama anı daha fazla kaygan oluyo diye önemsememiştim:icon_wack
şu vakum işini de tartışmak saçma geliyo buarada bana.. sahibinden e vakumlu lastik yazıp aratınca ankaradan çıktığı kadar istanbuldan da ilan çıkıyo.. tdk mensuplar değildir illa ki bu şahıslar ama dile yerleşmiş demek ki ;)
budur:
Nokian Hakkapeliitta 7 SUV
Magic Spike
Böyle bişeyde var :D
arkalar önlere göre daha kamberli olduğu için içleri çabuk bitiyor lastiklerin , gerçi ön tarafta öyle dışı yeni gibiyken içi bitmeye yakın oluyor lastiklerin malesef kamber ayarlarından dolayı çünkü çok ağır araba , ama yinede bizde de e53 var kışlık jantlarda bridgestone blizzak kullanıyoruz gayet iyi karda , dağa falan çıkıyo araba kışları gayet rahatız hiç problem yok , 2 sene olsu alalı halbuki , sizin lastikler baya bitmiş olmalı o derece kötüyse..