|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: Astra+1.3 Doblo Mk2+1.9 turbosuz doblo Mk1+Lada Samara
|
Vergisi kendisinden pahalı
Tofaş çatısı altında Ferrari ve Maserati markalarının Türkiye distribütörlüğünü yürüten FerMas, Ferrari'nin en yeni modeli 458 Spider'ı 540 bin euro'dan (1.3 milyon TL) başlayan anahtar teslim satış fiyatıyla Türkiye'de ilk müşterilerine teslim etmeye başladı ![]() Otomobilin çıplak fiyatının 200 bin euro civarı olduğu, 340 bin euro’nun ise KDV ve ÖTV dahil olmak üzere vergi olarak kesildiği belirtiliyor. İlk olarak 2011 yılında Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılan ve o dönemden bu yana Türkiye’de 7 adet sipariş alan Ferrari 458 Spider, İtalyan lüks spor otomobil üreticisi Ferrari’nin yenilikçi V8 motor ve üstün tasarım özellikleriyle ön plana çıkan en yeni modeli. 320 kilometre hız yapıyor Ferrari’nin arkadan itişli ve orta-arka motorlu spor otomobil serisinin evrimini simgeleyen yeni modeli Ferrari 458 Italia modelinin katlanabilir metal tavanlı versiyonu olarak ön plana çıkan Ferrari 458 Spider, yeni yıl itibariyle Türkiye’de de satışa sunuldu. 540 bin euro’dan başlayan anahtar teslim satış fiyatıyla dikkat çeken Ferrari 458 Spider’dan 7 adet sipariş alan FerMas, ilk müşterilerine araçlarını teslim etmeye başladı. 1430 kg’lik boş ağırlığa sahip olan Ferrari 458 Spider, 570 HP güç ve 540 Nm tork üreten V8 motoru ve çift kavramalı, direksiyon üzerinden vites değiştirme imkânı sunan F1 tipi şanzımanıyla dikkat çekiyor. 0-100 km/s hızlanmasını 3.4 saniyenin altında tamamlayabilen Ferrari 458 Italia, 320 km/s’lik son hız değeri ve 100 km’de ortalama 11.8 litrelik yakıt tüketimiyle de çarpıcı sonuçlara imza atabiliyor. Ayarlanabilir elektrikli rüzgâr kesiciyle donatılan Ferrari 458 Spider, 200 km/s’nin üzerindeki hızlarda bile araç içindeki yolcularının rahatlıkla sohbet edebilmelerine olanak tanıyabiliyor. Perakende satış fiyatı: 197.358 euro ÖTV (%130): 256.565 euro KDV (%18): 81.706 euro ÖTV KDV dahil fiyat: 535.629 euro Plaka masrafları: 4.500 euro Son fiyat: 540.129 euro Valla artık ben yapıcak yorum bulamıyorum __________________________________ 'başka bir gün ölmek üzere hayattayız.' vakit varken tomurcukları topla vakit akıp gidiyor, bugün gülümseyen bu çiçek yarın ölüyor olabilir. |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: civic si
|
arabamı alıyolar ferrari hissesimi satın alıyolar belli deil 1.3 Milyon nedemek arkadaş
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
|
Arabanın fiyatı 197.358 € ama vergisi, kdv si toplam 342,564 € biraz daha zorlasalar 2 katı vergi olucak
![]() Ağlancak halimize gülüyoruz aslında
__________________________________ 'başka bir gün ölmek üzere hayattayız.' vakit varken tomurcukları topla vakit akıp gidiyor, bugün gülümseyen bu çiçek yarın ölüyor olabilir. |
|
|
|
|
|
#4 |
![]() |
buna rağmen ortalık ferrariden geçilmiyo alındıkca bi kademe daha sokuyolar
__________________________________ Satılık RedREX |
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: Honda CRX
|
o yuzden bıtane honda alıp turboluyosun çakıyon geçiyon ferrarıye
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: LandRover-Little Monster
|
4,500 euro plaka masrafı ne ya
takipçiye ver 150 lira çıkar
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: Honda Civic ES7
|
Son yapılan güncellemelerden sonraki durum bu dimi? Hoş öncesinde de pek fark yoktu ya..
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]() |
bence kimse gidipde o parayıda vermiyordur zaten o parayı vericek adam trilyoner adamdır kılıfına uydurmuşdur şirket adına alıp vergiden düşüyorlardır arabada bedava fiyatına geliyordur..
Devletin ne yazık ki böyle saçma sapan büyük bir açığı var millet şirket adına ne araçlar alıyor aklınız hayaliniz şaşar.. |
|
|
|
|
|
#9 | |
![]()
Otomobil: ...
|
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: Bakıyoruz Bir şeyler
|
o ne la,öyle vergi mi olur
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: 34 URK 97 - yüzaltı
|
Her türlü lükse malesef iyi bi vergi giydiriyo devlet baba
__________________________________ 34 URK 97
|
|
|
|
|
|
#12 | |
![]() |
Ortalama 5 yıl içinde yıllık %20 amortismandan bütün şirket araçları kendi parasını amortisman eder. Artı bunlada bitmez eğer aracınız şirket aracı olursa sizin benzin fişlerinizin KDV side şirketten gider olarak düşer.Yani benzinide ucuza alırsınız.. ferrari alıcak adamında yıllık 300 bin 500 bin gideri yokdur onun beş misli gideri vardır matrahda.. bu olayı yapan bir sürü şirket var 5 kasalar e kasalar şahsi araçları şirket üstüne.. Adamalar Genel Yönetim Gideri Olarak Mercedes c kasadan Filo Çekiyorlar.. Neler var Neler... kimsenin malında gözümüz yok allah bin versin ama bu olay yapılan bir şey ve sistemdeki büyük bir açık yada göz yumulan bir açık..kdv fazlası olan her şirket bunu yapıyor yeterki yıl sonu açığı çıkmasın.. |
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
|
Sadece lüks araçlarda olsa keşke.. Bizim aldığımız orta düzey araçlarda da yarısı kadar vergi veriyoruz
__________________________________ 'başka bir gün ölmek üzere hayattayız.' vakit varken tomurcukları topla vakit akıp gidiyor, bugün gülümseyen bu çiçek yarın ölüyor olabilir. |
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: 323
|
Ya abi getirtmesınler su araçları boşuna para verıolar gavurlara
|
|
|
|
|
|
#15 | |
![]()
Otomobil: Out Tramway: İn
|
![]() Şirketler için karlı olan kiralamaktır... Neden derseniz, Öncelikle şirkete alınan binek aracın kdv si kullanılmaz maliyete eklenir, amortismana tabidir... Yıllık vergilerini gider gösteremezsiniz, araç ticari değil... Aylık yapılan akaryakıt giderlerinin %50 sini kullanabilirsiniz KDV ve Genel yönetim gideri açısından, Hepsi kullanılmaz... Ayrıca aracı sattığınız zaman kdv sini kullanamadığınız araç için %1 kdv oranlı fatura kesmeniz gerekecek, ve amortismanı tamamladıysa fatura rakamı direkt olarak gelir ve karlar hesabında gösterilecektir... Kar'ınız yükselecektir... Ama kiralama yoluna gidildiğinde, Araç kirası için kiralayan firma size fatura keseceğinden hem fatura rakamından hem %18 kdv sinden faydalanabileceksiniz, Benzin fişlerinin tamamını indirim konusu yapabileceksiniz, kasko bakım ıvır zıvır masraflarından kurtaracaksınız, ayrıca ilerde satma durumuylada karşılaşmıyacaksınız... Evet yıllık kar marjları yüksek olan firmaların patronları bunu yapıyor mu yapıyor, Kar ediyor mu evet mutlaka sana bana göre kar ediyor... Ama öyle düşündüğünüz kadarda büyük karlar edemiyorlar, Yani bedavaya gelmiyor... ![]() Yorumlarınızı okudum yazmadan dayanamadım...
__________________________________ ![]() ...::: Game For Life :::... Hayat Kızgın Boğa, Ben Kırmızı Pelerin... " İçimdeki Şeytanın Ensesindeyim "
|
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Uzaklaştırılmış Kullanıcı
![]()
Otomobil: Supercharged 2006 R53 MCS
|
Brut rakamlari dus % 9 dan fazla kdv geri donmuyor.Fazlasi lafta.Imkaniniz varsa uygulayin gorun.http://www.tebkobitv.com/uzmanlar/sukru-kizilot/2380 Son Düzenleyen YEY®; 11-01-2012 15:45. |
|
|
|
|
|
|
#17 | |
![]() |
ufak esnaf orta sınıf şirketler zaten kendi ekmeğini zor döndürüyor.. ama düşündüğünüz gibide değil büyük şirketler büyük karlar elde ediyorlar çünkü aldılarmı en az 5 sene %20 amortismanla kullanıyorlar 5 senede araba kendi parasının çoğunu amortisman ediyor zaten. kiralama işi küçük ve orta sınıf şirketlere yarıyor büyük grup şirketlerine falan yaramıyor onlar zaten filo çekdilermi hem indirimli alıyorlar hemde uzun vadede araçlar onlara yukardada yazdığım gibi bedavaya geliyor nerdeyse. |
|
|
|
|
|
|
#18 | |
![]() |
ben burda ufak şirketlerin mantığıyla konuşmuyorum kaldıki konu ferrari konusu hangi ufak şirket ferariyi gider olarak girdisine girebilir lütfen yazmadan önce ne konu hakkında yazdığımızı bilelim ben ferrari ye göre yazıyorum.. |
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: "Road Runner EVO IX"
|
Pirlanta vergisi %0.
Anlayana... __________________________________ Starting @ June... www.roadrunnerevo.com You call it turbo lag , i call it foreplay ... |
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|