|
|
#1 | |||
![]() |
Emniyet Genel Müdürlüğü, cep veya gelen aramayı görüntüleyen sabit telefonlara + 393 koduyla bırakılan çağrılar konusunda vatandaşı uyardı.İşte o hayati uyarı...
"+393 koduyla bırakılan cevapsız çağrılara sakın geri dönmeyin!" + 393 belirtilen kodla başlayan numaraların dakikasının 50 dolar (90 lira civarı) ile ücretlendirildiğini belirten emniyet birimleri, yeni dolandırıcılık yöntemi hakkında telefon kullanıcılarını bilgilendirmek için broşür basıp dağıttı. Dolandırıcıların telefon açarak, "Klonlanan telefon hattınızdan terör örgütleri ile görüşülmüş. Bunu düzeltmemiz için kontör yollamanız veya bankaya para yatırmanız gerekiyor..." sözleriyle başlayarak uyguladığı yöntem yeteri kadar deşifre edilince, bu kez +393 koduyla başlayan bir sistem geliştirildi. Bu kod ile başlayan cevapsız çağrıyı merak edip arayan vatandaşlar, ´Alo´ tuzağına düşerek görüşmenin dakikasına 50 dolar ödemek zorunda kalıyor. Son zamanlarda şikayetlerin artması üzerine bir broşür bastıran Adana Emniyet Müdürlüğü, telefon kullanıcılarına uyarıda bulundu. +393 ön koduyla başlayan numaralardan bırakılan çağrının dikkate alınmaması gerektiğini belirten emniyet birimleri, arama yapılması halinde aramayı yapan kişinin meraklı vatandaş olduğu için işlemin yasal olduğunu ve sonradan bir itiraz hakkı bulunmadığını belirtti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri ise +393´le başlayan numaralara karşı aramaların durdurulmasının mümkün olmadığını belirterek, "Çünkü bu İtalya´ya yapılacak aramaların engellenmesi sonucunu doğuracaktır" açıklamasını yaptı. Dolandırıcılık amacıyla kullanıldığı saptanan bazı numaralar şöyle: "393-1057384, 393-193260006, 393-193260016, 393-193260024, 393-393193260030 ve 393-193260039" işte o uyarı ![]() Uploaded with ImageShack.us __________________________________ вιzι єѕкιℓєя тαηıя уєηιℓєя öяηєк αℓıя
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: 106 gti
|
güzel paylasım dikkat etmek lasım teşekkür ederim
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: SATILIK > "AOU" Honda Civic 1.4 is
|
Teşekkürler...
edit : bir keresinde +35 bilmem neli bir numara aramıstı 1 kere çaldırdı kapattı yarım saat sonra bir daha aradı telefon elımdeyken direkt yeşile bastım açtım Yabancı uyruklu bi Karı : Tatlim Beni Ara dedi kapattıı Çok İlginç ![]() ![]() sonradan ogrendım geri dönüş yapınca ben seninle evlencem falan vaatleriyle şu hesaba şu kadar para gönder şunu yap bunu yap diyorlarmıs :S __________________________________ SATILIK > 97 Model, Honda 1.4is http://bit.ly/KACobH SATILIK > HONDA CIVIC 1.4 is EGSOZ SİSTEMİ http://bit.ly/IgHJrh SATILIK > 4x100 JANT + LASTİK http://bit.ly/INNEV7 Son Düzenleyen Skyhawk34; 11-01-2012 18:36. |
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: Palio
|
Teşekkürler.. Bi kaç kere geldi bana çağrı öyle dönmemiştim.
__________________________________ Bjk |
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: C'mon
|
başıma geldi ama geri dönmemiştim allahtan
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]() |
Bende kim bu gavur diyordum +35'li bi numara. Lastik parlatici istiyor olabilir mi diye dusunmustum
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: n/a
|
böyle bir numara banada çağrı atıyor
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]() |
+359 87 7830742
16:39 da cagrı bana gerı donmedım ıyıkı donmemısım
__________________________________ R-Turbo Kalbimizdesin.... |
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: Z4 3.0& Hacı 'MURAT 124' &RANGE ROVER
|
banada atıyor bu numaradan bende ne kadadar hayranım var dıye dusunuyodum
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: MİTO 1.4T QV
|
bı erkeğin kalbine giden yollardan birtanesi bu işte türkcesi bozuk yabancı uyruklu hatun
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]() |
evet beni aradilarr hatta aradım karsımda rusca konusan bırı cıkınca 2 cı sanıyede kapattım kı daha telefon calmıyoo bıle hemen cevap verıyolar .. bu konuda ayrıca uyaarılmak cok guzel oldu tsklerr
__________________________________ p72+ectune sohc vtec olması için süreç bitti sıra rodajda project01 mkt cartech> car_tech@hotmail.com.tr
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Uzaklaştırılmış Kullanıcı
Otomobil: Kafadan dip basık 1.9 Vivaro:)
|
Teşekkürler...
Daha neler yapıcaklar bakalım |
|
|
|
|
|
#14 |
![]() |
dikkat etin beyler sakat işler bunlarr =) geri dönüş yaparsanız öperler xD
__________________________________ вιzι єѕкιℓєя тαηıя уєηιℓєя öяηєк αℓıя
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]() |
kım yapıyor acaba bunu ?
__________________________________ R-Turbo Kalbimizdesin.... |
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: Seat Leon FR
|
Geri dönüş yapabilmek için hattın yurtdışı aramalara açık olması gerekiyor.
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: cliooo
|
banada geliyor ara ara hiç iplemediğim için dönmedim geri arayan bidaha arasın mantığı
__________________________________ [SIGPIC][/SIGPIC] |
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: Turbo sohc teg;)
|
evet bir kez geldi banada dikkat etmek gerek. bide şimdi kaplıcacılar cıktı
beleş günlük kaplıcaya götürcez diye 50 kere aradılar.
__________________________________ Ruhsatı babamın üstüne yaptık amcadan oldu teg.. Mikrop Garage Detailing Garage hertürlü integra parçası için acil hat 537 296 79 6sekiz |
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: Porsche 911 Turbo S - Peugeot 106 GTI
|
Banada geldı bu cevapsız çağrıdan bende dönmedım
__________________________________ 34H2404 |
|