Kayıt ol

LinkBack Konu Seçenekleri
Eski 12-01-2012, 20:39   #1

Tekos - ait Avatar

Otomobil: Honda Civic Sedan FD-6 2011

Maliye Bakanlığı, MTV ve ÖTV'nin düzenlenmesi için harekete geçti...

Kaynak:HaberTürk'ün 12.01.2012 tarihli haberi

"Çevreye daha az zarar veren ürünlerin kullanımının teşvik edilmesine yönelik çalışmalar hızlandı. Otomotiv sektörünün uzun süredir talep ettiği çevre dostu araçlardan düşük vergi alınması konusunda Maliye harekete geçti

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) emisyona göre düzenlenmesi için sektör temsilcileriyle bir araya gelindi. Zaman'ın haberine göre, otomotivcilerin raporunu tamamlamasının ardından çalışmanın yıl sonuna kadar netleşmesi bekleniyor.

Otomotiv sektörünün talebinin kabul edilmesi halinde çevreye daha az zarar veren taşıtlardan düşük miktarda MTV ve ÖTV alınacak. Egzoz emisyonu düşük olan benzinli taşıtların fiyatı düşerken, dizel araçlarda herhangi bir değişiklik olmayacak. Üst düzey bir ekonomi yetkilisi, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın gündemine aldığı çalışmanın Avrupa'da yaygın olarak uygulandığını ifade etti. Yetkili, "Egzoz emisyonuna bakıldığında benzinli araçlar dizele göre daha çevreci. Sektörün talebi benzinli araçlara vergi avantajı sağlandıktan sonra fiyatının düşmesi ve daha çok satılması. Avrupa'ya bakıldığında benzinli araç ile dizelinki farklı. Biz de bunu önümüzdeki yıldan itibaren Türkiye'de uygulamak istiyoruz." dedi. Otomobil satışlarının yüzde 89'unu oluşturan motor hacmi 1.600 cc'ye kadar olan araçların ÖTV'si yüzde 37. 1.600-2.000 cc arasındaki araçların vergisi ise yüzde 80 olarak uygulanıyor.

'Çevreye az zarar verene düşük vergi' teklifine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün de dikkat çekmişti. Çevre dostu otomotivlere ilişkin vergi sisteminde değişiklik sinyali veren Ergün, Türkiye'de motorlu araçlara ilişkin vergi sisteminin tersine çalıştığına dikkat çekmişti. Bakan Ergün'ün konuya ilişkin değerlendirmesi şöyle: "Eski araçlar, çok yakanlar, çevreyi çok kirletenler düşük vergi ödüyor. Yeni model araçlar, az yakan, az kirletenler yüksek vergi ödüyor. Sistem tersine işliyor. Bunu düzelteceğimiz bir sisteme doğru gidiyoruz." Bakan'ın değerlendirmede bulunduğu sisteme göre eski model motorlu araçların trafikten çekilmesi teşvik edilecek. Yeni otomobil alınırken çevreyi daha az kirlettiği için teşvik edilecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın uzun süredir üzerinde çalıştığı Enerji Verimliliği Strateji Belgesi'nde de konunun önemine dikkat çekiliyor. Maliye Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı ve Kalkınma Bakanlığı gibi kamu kurumlarının işbirliği ile hazırlanan strateji belgesinde de otomotiv sektörünün vergilendirilmesine ilişkin düzenlemeler yer alıyor. Bu kapsamda Maliye Bakanlığı, belgenin yayınlanmasının ardından "Emisyon seviyesi düşük, çevre dostu (yürürlükteki tip onayı mevzuatına uygun) küçük motor hacimli, yakıt pilli veya elektrikli hibrit araçların özendirilmesi ve ekonomik ömrünü doldurmuş araçların kademeli olarak trafikten çekilmesi" için çalışma yapacak. Strateji belgesi tamamlandı, onay için Yüksek Planlama Kurulu'na (YPK) sunuldu."
Hayırlısı olsun...
Not:Forum başlığı olarak "Güncel Haberler" kısmına konu açamadığım için buraya yazıyorum.*Daha önce paylaşıldımı bilmiyorum ama forumda arama yapıp oyle paylaşım yaptım.
Tekos isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 12-01-2012, 20:43   #2

turbo&quattro - ait Avatar

Otomobil: 335 coupe

saplicak baska sey mutlaka bulurlar...
turbo&quattro isimli üye çevrimiçidir (Online)   Alıntı ile Cevapla
Eski 12-01-2012, 20:43   #3

Otomobil: Dizel Power..

hayırlısı olsun bu devlet indirimi nerde yapmış ki ötv'de yapsın

http://www.otosticker.com/
Her türlü sticker yapılır..
Azrail bile ayağıma gelecekse sen neyin tribindesin
mesutt1 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 12-01-2012, 20:45   #4

McS_R53 - ait Avatar

Otomobil: R53 Mini Cooper S '06 - Pug 107 '08

McS_R53 - ICQ üzerinden Mesaj gönder McS_R53 - MSN üzerinden Mesaj gönder
ancak olursa normal vergiler üzerinden aynı değer düşmesi gibi olur. yani bir alt kademeden vergilendirme gibi.

'06 Mini Cooper S
McS_R53 isimli üye çevrimiçidir (Online)   Alıntı ile Cevapla
Eski 12-01-2012, 20:48   #5

ozKn - ait Avatar

Otomobil: 2010 Astra

ozKn - MSN üzerinden Mesaj gönder
Dizel araçlarda farklılık olmucak diyor fakat benzinli araçta düşücek benzinede zam yaparlar ordan tamamlarlar
ozKn isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 12-01-2012, 20:50   #6

Otomobil: -

cari açık ve küresel kriz ekonomiyi berbat etti.
2012 çok daha zor geçecek...
messi isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 12-01-2012, 20:50   #7

RSBurak - ait Avatar

Otomobil: 1991 Subaru Legacy

lpgli araçlar en az vergi ödeyecek o zaman

Tutku
RSBurak isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 12-01-2012, 20:51   #8

-ER- - ait Avatar

Otomobil: ER GTi-6 & DS3 THP D-Sport

Send a message via Skype™ to -ER-
sevmedim bu işi yani benim arabam yaşlandıkça vergim artacak

şimdi her aracın emisyon değerlerine göre farklımı olacak acep

Birde kasko bedelinin üstünden itiraz olayları varmış ben yıllık 900 küsür ödüyorum diğer 2000cc ye kadar olan diğer araçlara göre eski olduğundan dolayı farklı bir vergilendirme muhabbeti varmış.
Arkadaşımın babası 2.7cc pajerosu var 2006 model normalde 4 küsür vergiye dilekçe yazmışlar 1700 ödüyorlarmış artık bu olay nedir bilenm varmı ?

-ER- isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 12-01-2012, 20:53   #9

exca- - ait Avatar

Otomobil: TSI

MTV tutarınız kasko bedelinin %5inden yüksek ise bir alt dilimden vergilendiriliyosunuz ama bunu otomatik yapmıyolar,dilekçe vermeniz gerekli

exca- isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 12-01-2012, 20:58   #10

-ER- - ait Avatar

Otomobil: ER GTi-6 & DS3 THP D-Sport

Send a message via Skype™ to -ER-
exca-´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
MTV tutarınız kasko bedelinin %5inden yüksek ise bir alt dilimden vergilendiriliyosunuz ama bunu otomatik yapmıyolar,dilekçe vermeniz gerekli
HImm teşekkür ediyorum bunun peşine düşeyim ben

-ER- isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 12-01-2012, 21:03   #11

Tekos - ait Avatar

Otomobil: Honda Civic Sedan FD-6 2011

Aynen benzin'e zam yapıp günü kurtaracaklar,1600-2000 araç satışlarında ciddi oranda bir düşüş varmış sanırım onu yükseltmek için yapacaklar,emin olun yakında lpg'ye de bir hatrı sayılır bir şeyler gelir.
ozKn´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Dizel araçlarda farklılık olmucak diyor fakat benzinli araçta düşücek benzinede zam yaparlar ordan tamamlarlar
Evet bu çok yararlı oldu Teşekkürler.
exca-´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Tekos isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 12-01-2012, 21:13   #12

darkmoon - ait Avatar

Otomobil: Bmw 3.20d - Sonata 2.0crdi

darkmoon - MSN üzerinden Mesaj gönder
bu sistem olursa emisyon üstünden vergilendirme dar gelirli alt gelirliyi mahvedicekler..
bu sistem resmen zengini daha zengin etmek için yapılıcak bir sistem olur..

emisyon değeri üstünden vergilendirme güzeldir ama bunun için önden bir geçiş dönemi yapılır ne yapılır dizel araç ithalatı azaltılıp türkiyedeki araba markalarına lpg cng li modellere yönelmeleri konusunda tavsiyeler yapılırdı..
piyasalar hazır oldumu emisyon üstünden vergilendirmeye geçilirdi..

anadoluda doğuda köylümüzde gariban esnafda emeklide milyonlarca insanlarda emisyon değeri belli olmayan kuş serileri reno 9 lar eski dizeller v.b var.. bunların akibeti ne olucak bu insanlar 100 tl vergiye bile çok derken 500-600 tl vergi verebiliceklermi..

bu nasıl vicdandır bu nasıl ahlakdır anlamak mümkün değil zengin gider sıfır hybrid elektrikli v.b araç alır emisyondan yırtar gariban ne yapsın sen son 10 yılda türkiyeye sokdun dizelleri her marka dizel sattı benzinli satılmaz hale geldi şimdi gelmiş emisyona geçicem diyorsun bu nasıl bir halkına oyundur anlamak mümkün değil madem emisyona geçiceksin o zaman niye yıllardır bütün firmalara dizel ithalat ettirtiyorsun..

emisyon üstünden ölçüm yapılan avrupa ülkeleri zengin avrupa ülkeleridir.. adamlardaki alt gelirlinin aldığı para bizdeki üst sınıfın aldığı paraya denk nerdeyse bu ülkelerde pompada yakıt olarak dizel daha pahalıdırki millet benzinli araç alsın. benzine teşvik vardır..

Madem emisyona geçiceksin 10 yılda ağır ağır firmalarla oturur konuşur dizel ithalatını azaltır lpg cng olayını yaygınlaştırır üstüne pompada dizelide benzinden pahalı tutar böylece insanları benzinliye yönlendirir sonrada kardeş ben son 10 yıldır zaten böyle planlı bir dönüşüm yapıyordum artık vakdi geldi emisyon üstünden ölçüme geçicez dersin..

eski araçlarda vergi fazla olucakda millet keyfindenmi eski araç sürüyor parası yok eski araç sürüyor.. sen parasız alt gelirli adamı paran yok diye cezalandırıcak daha fazla vergi almaya çalışıcaksın zengindende yeni araç sürüyor diye zengin diye daha az para alıcaksın..

vay adalete bak kardeşim...

Son Düzenleyen darkmoon; 12-01-2012 21:24.
darkmoon isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 12-01-2012, 22:23   #13

BaybuRtlu69 - ait Avatar

Otomobil: Renault Latitude

BaybuRtlu69 - MSN üzerinden Mesaj gönder Send a message via Skype™ to BaybuRtlu69
Aşağı Tükürseler Sakal, Yukarı Tükürseler bıyık....

Her türlü vatandaş mağdur, kıt kanaat geçinen aile iyice zorda. Allah yardımcımız olsun.

Hükümet değişmeli artık

Satılık Husky : http://www.techturkey.com/forum/sohb...iz-var-mi.html
BaybuRtlu69 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 12-01-2012, 22:27   #14

Bar35 - ait Avatar

Otomobil: Golf 6 TDI

Salakmı bunlar haberlerde durmadan benzinli araçların vergisi düşecek diyorlar?

Adamlar emisyona göre vergi sistemine geçmek istiyor Avrupadaki gibi ve dizellerin yeni nesil emisyonları benzinlilerden düşük.

Örnek Bluemotion 1.6 tdi 99gr co2 normal 1.6 tdi 110gr co2 1.4 tsi 129gr co2.

Benzinli nasıl daha düşük olacak

XXX´isimli üyeden Alıntı
Fransızlar at arabası yaparken, Hitler Otoban yapıyordu.
Bar35 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 12-01-2012, 22:36   #15

erdem325 - ait Avatar

Otomobil: 1973 mercedes benz w115 240d & 1989 golf mkII 1.6gl

simdi bizdeki mercedes vergiyemi gomulcek ben anlamadimki..
73 model 2.2 (suan 2.4 gerci ama ruhsat 2.2) diesel makine..
lan zaten normal eksoz muayenesinden bile rolantide anca geciyoz..
emisyon falan ohooooo allah hak getire..

bide bunu nasi belirlicekler?
muayenedemi bakcaklar yoksa aracin standart fabrika cikisinimi baz alcaklar?
hani muayenede falan bakcaklarsa kat mat takayim ben buna..
erdem325 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 12-01-2012, 22:41   #16

Otomobil: yok

Haber sitelerinde vatandaşın biri güzel yorum yapmış: Bunlar çevreci araçlara Mtv-Ötv indirimi yapmazlar, çevreci olmayan araçların Mtv-Ötv'lerine güncelleme=zam yaparlar.
qulozet isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 12-01-2012, 22:49   #17

Otomobil: Turbo Şahin

yazmakta boş buraya içimden uzun uzun anıyor yaad ediyorum !!!

http://img231.imageshack.us/img231/1937/87318231.jpg
Drft isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 12-01-2012, 23:03   #18
Uzaklaştırılmış Kullanıcı

Otomobil: 1.4 tdci İstanbul Kart.

darkmoon´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
bu sistem olursa emisyon üstünden vergilendirme dar gelirli alt gelirliyi mahvedicekler..
bu sistem resmen zengini daha zengin etmek için yapılıcak bir sistem olur..

emisyon değeri üstünden vergilendirme güzeldir ama bunun için önden bir geçiş dönemi yapılır ne yapılır dizel araç ithalatı azaltılıp türkiyedeki araba markalarına lpg cng li modellere yönelmeleri konusunda tavsiyeler yapılırdı..
piyasalar hazır oldumu emisyon üstünden vergilendirmeye geçilirdi..

anadoluda doğuda köylümüzde gariban esnafda emeklide milyonlarca insanlarda emisyon değeri belli olmayan kuş serileri reno 9 lar eski dizeller v.b var.. bunların akibeti ne olucak bu insanlar 100 tl vergiye bile çok derken 500-600 tl vergi verebiliceklermi..

bu nasıl vicdandır bu nasıl ahlakdır anlamak mümkün değil zengin gider sıfır hybrid elektrikli v.b araç alır emisyondan yırtar gariban ne yapsın sen son 10 yılda türkiyeye sokdun dizelleri her marka dizel sattı benzinli satılmaz hale geldi şimdi gelmiş emisyona geçicem diyorsun bu nasıl bir halkına oyundur anlamak mümkün değil madem emisyona geçiceksin o zaman niye yıllardır bütün firmalara dizel ithalat ettirtiyorsun..

emisyon üstünden ölçüm yapılan avrupa ülkeleri zengin avrupa ülkeleridir.. adamlardaki alt gelirlinin aldığı para bizdeki üst sınıfın aldığı paraya denk nerdeyse bu ülkelerde pompada yakıt olarak dizel daha pahalıdırki millet benzinli araç alsın. benzine teşvik vardır..

Madem emisyona geçiceksin 10 yılda ağır ağır firmalarla oturur konuşur dizel ithalatını azaltır lpg cng olayını yaygınlaştırır üstüne pompada dizelide benzinden pahalı tutar böylece insanları benzinliye yönlendirir sonrada kardeş ben son 10 yıldır zaten böyle planlı bir dönüşüm yapıyordum artık vakdi geldi emisyon üstünden ölçüme geçicez dersin..

eski araçlarda vergi fazla olucakda millet keyfindenmi eski araç sürüyor parası yok eski araç sürüyor.. sen parasız alt gelirli adamı paran yok diye cezalandırıcak daha fazla vergi almaya çalışıcaksın zengindende yeni araç sürüyor diye zengin diye daha az para alıcaksın..

vay adalete bak kardeşim...

Zaten bu gssden sonra halkın çoğu arabalarını satacaktır. Bildiğim çoğu kişi yemeğinden, yolundan artırıp arabalarına binenler. Primdir, yüksek benzin ücretleri derken arabalarını satmak zorunda kalacaklardır. Verginin emisyona göre belirlenmesine gelmeden. O gsslrden gelen paralarla da korumaların araçlarını yenilerler. MİLLETin vekili ya bunlar ondan.
Mutu isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 12-01-2012, 23:14   #19

darkmoon - ait Avatar

Otomobil: Bmw 3.20d - Sonata 2.0crdi

darkmoon - MSN üzerinden Mesaj gönder
erdem325´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
simdi bizdeki mercedes vergiyemi gomulcek ben anlamadimki..
73 model 2.2 (suan 2.4 gerci ama ruhsat 2.2) diesel makine..
lan zaten normal eksoz muayenesinden bile rolantide anca geciyoz..
emisyon falan ohooooo allah hak getire..

bide bunu nasi belirlicekler?
muayenedemi bakcaklar yoksa aracin standart fabrika cikisinimi baz alcaklar?
hani muayenede falan bakcaklarsa kat mat takayim ben buna..
ingilterede dediğin gibi yapıyorlar co değeri belli olmayan araçlar devamlı her muayene öncesi co ölçümüne giriyor ingiltere diyorumda bizdede aynı bizdede egzos pulu almadan muayeneye giremiyorsun aslında birebir aynı tek farkı adamlar o emisyon değerine göre aracını bir sonraki muayeneye kadar vergilendiriyor..

efendim neymiş avrupada varmış evet avrupada var sen o avrupalının verdiği emekli maaşı asgari ücreti memur maaşını veriyomusunda gidiyorsun onun standart değerlerini baz alıyorsun..

adamların en alt gelirlisi türkiyede 5 yıldızlı otelde 15 gün tatil yapıp gidiyor bizimkiler ağam paşam beyfendi diyor adama..ben işsizlik maaşı ile tatil yapan insanlar biliyorum..

bu hükümete ilk geldiklerinde çok desteklemişdim ama iyicene artık garibanın alt gelirlinin gırtlağına biniyorlar..

bu fransızların bir lafı varya ekmek yok diyor halk dönüp yukardakiler ekmek yoksa pasta yiyiverin canım diyorlar.. işde buda aynısı milletin geliri ortada para yok zaten 5-10 bin tl lik araçlara biniyorlar birde yüksek vergi getiricekler bunlarda ödeyemiyorsan yüksek vergiyi sat arabanı git 40-50 bin tl ye emisyon değeri düşük araç al diyicekler yakında..
darkmoon isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Konu Seçenekleri

:::: Şu Anda Saat: 17:53 ::::