Haha firlamalik yapmayinlan :D en son donerken trden bildigin ucak uljticine virerya osekilde gittim edirneye :D
Ama simdiderecelerde dusuyo hava ztn burda buz kar heryer cumada yagis beklnio korkuyorum doval olarak :/ :(
Printable View
Haha firlamalik yapmayinlan :D en son donerken trden bildigin ucak uljticine virerya osekilde gittim edirneye :D
Ama simdiderecelerde dusuyo hava ztn burda buz kar heryer cumada yagis beklnio korkuyorum doval olarak :/ :(
Ozgunden beter yaziorum eller buz gibi haha
Bulut ddemek istedim haha
ctesi sabah pist civarı hafif yağmurlu öğlen duruo . Pazar yağış yok. Kar istanbul tarafınfa hiç yok. Daha önce söylediğim akdenizden yıkarı çıkan basınç dalgası soğuk havayı iç anadoluya itti. Kartepe ve bolu güzel yağış alacak. Bursayada yağacak ama bursa sevinmesin salı lodos bekliorum. Haritada yok ama basınç dalgalanmaları onu gösteriyor.
hocam ben ayrı birşey sormak istiyorum
bu satılan hava istasyonları var ama uyduruk iç-dış sıcaklık gösterenleri demiyorum
hava basıncı-rüzgar-nem-düşen yağmur miktarı-çiğlenme noktası falan filan ölçen ciddi olanlar. Bunların verdikleri tahmin gerçekten tutarmı sence?
INTERCITY İSTANBUL PARK PİST GÜNLERİ VIII
08 Aralık 2013
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 8 Aralık 2013 Pazar günü için kar yağışı öngörmesi sebebiyle, Intercity İstanbul Park Pist Günleri - Otomobil sürüş etkinliği, Aralık ayı içerisinde tarihi ileriki günlerde bildirilecek olan bir güne ertelenmiştir.
Koşu ve yürüyüş etkinliği ise 8 Aralık 2013 Pazar günü, sabah 07.00 ile 10.00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.
Bilgilerinizi rica ederiz.
Intercity İstanbul Park Pist Yönetimi
abi onlar tahmin vermez. Veri verir. O verileri okuyup bir yorum yaparsın. Benim kullandığım cihazda aşağı yukarı senin dediğin verileri veriyor. Yağmur miktarı ve çiğ hesaplamaları için ayrı modülü var onları almadım havacılıkla alakası olmadığı için. Şu anda çatalca da kurulu. Evden bağlanıp değerleri okuyup aşağı yukarı tahmin yapıyorum. 130 dolarlık bir alet zaten. Bi tane wireless probe u var onu da bizim kapalı mekana güneş görmeyen bi yere koydum oranın sıcaklığını ölçüyor. Ama bu işte gerçekten net bilgi almak istiyorsan bi tane hava balonu var onu yolluosun 200 metreye o sana şakır şakır bütün gerçeğe yakın verileri veriyor. Fiyatlar uçuk ama.
Meteorolojinin mantığı zaten çok tuhaf geliyor bana.1mm bile yağış görse kar diyor.ECMWF'ninde verdiği tablolalara direk atlıyor.İstanbul için yağış kky yükseklerde bi ihtimal olarak görüyorum.asıl yağış 14-15 aralığında.. Bu arada abi sen belki bilirsin mesela LTAC,LTAB kodları girip şehirlerdeki istasyonların verilerini görebiliyorum,ordaki veriler cidden saf çıktımı ? Bu arada bahsettiğim site ARL (Air Resources Laboratory )
kar mı??
izmirde hava günlük güneşlik bi sweat ile çıkarsın dışarı
AC ankara AB istanbul kodları. Alandaki trafikte o veriler üzerinden çalışıyor. Uçaklarda o verilere göre yol boyunca rescue check yapıo. Zaten yapmak zorundasın. Uçak indiği zaman o checkleri raporluyorsun. Pilotlar uçuş boyunca sürekli tahmin yapıyorlar. Hava değişimine göre rota tahmini vs. Ve onları raporlamak zorundalar rota değişikliği yapmasalar bile. 2. kaptanın işi o yüzden zor. :D
Bu meteoroloji harbi şaşırmış.Cumartesi pazar karlı gösteriyordu.Şimdi pazar güneşli gösteriyor.
Onur cumartesi bu haftaki en güzel gün Edirne'de haberin olsun. Yorgun olursan ev senin gel dinlen öyle devam et moruk :)