Sanirim ruzgarin yildiz olma ihtimali bayagi kuvvetlendi. Sogukta degisen birsey gorebiliyor musun? Kar durumumuz iyi gibi mi?
Printable View
Sanirim ruzgarin yildiz olma ihtimali bayagi kuvvetlendi. Sogukta degisen birsey gorebiliyor musun? Kar durumumuz iyi gibi mi?
ist. un son durum nasıl
İlk karayel sonra yıldız.İstanbul'un en sevdiği 2liden biri zaten.Soğuk ise ortalama 1 saat erken girip daha sert girecek ama asıl etkisi 5 ocak akşamına doğru.Kar durumu bütün türkiyede iyi sıkıntı yok :)
Bu gece atıştırmalar derken yarın akşamdan sonra koparsınız.
Bu arada ankara'da yağış arttı,sabredip bekleyeceğiz :)
yukardakı mesajın devamı
http://i.imgur.com/5brFSQu.gif
Uzun vadede ECMWF önemli,sanırım bu pararel gfs.. 11deki salınımı o da ön görmüş.. bence olmayabilirde çünkü Yüksek basınç tam dikilmiyor genişliyor bize doğru..
Ne zahmeti ? :) Önceki kıytırık karda bile o derece yol kapandıysa bunda neler olcak neler yani.Hem sen çıktığına sinir stres olacaktın hiç bir keyfi kalmayacaktı :) 1 hafta sonra yine bana sorarsan sevirinim,çünkü 13 gibi salınım var ne olur olmaz
İstanbul : dew point : 3.6 / Sıcaklık : 8.1 / nem:%73 --> Beklediğim gibi ilk ince taneli yağmur düşecek ve karayel etkisi ile kara dönecek.Sıcaklık tahminime göre 1.2 derece fazla.Saat 3'e kadar 4-5 aralığında olmalı.
Ankara : dew point : -2.7 / Sıcaklık : 3.3 / nem :%65 --> Şu an her şey ankaranın lehine.gece sistemin gelmesi ise kaymak gibi olacak.Kar yoğunluğu ideal oranda olacak ve sıcaklığın eksilerde olmasıyla tutan her kar donacak.
Ankara için bu gece mi düşecek kar?
8 ocak günü ankara gündüz -10-15 gece -20leri zorlayabilir.Hissedilenle bu rakam artabilir.Şimdiden bu soğuklar için tırsmaya başladım :( İstanbul ise gündüz -2leri görecek ve kıyı kesim için ne derece soğuk olacağını tahmin ediyorum bizim -10a bedeldir diye düşünüyorum.Ayrıca bu gece istanbulun anadolu yakası kar görüp,avrupa yakası sadece havada kar görebilir.Saatlik takipteyim ben.
b.düzünde yağmur başladı hava sogumaya başladı..
Su tatil günlerinide netleştirsek tam olur bizimde finaller var.Allah ın dagı okana herkez gidip gelemez gibi geliyor bana. (istpark yanı)
Emır yanlıssam duzelt lutfen; ıstanbul ozellıke anadolu yakası kar alıcak ancak cok fazla degıl sanırım carsambaya kadar? Yanı 7-8cm anca olur?
Kocaelı ve dogu taraflarında cddı kar alıcak. Anladıgım budur tahmınlerden ;)
Buarada bozuyuk kutahya afyon tarafından yenı geldım,bu yagan karın ustune bırde bu olursa oraları dusunemıyorum...
Evet :) Zaten sanırım sende az çok takip ediyorsun farkındasın :D Bu arada tatil sorusu soranlar,bana kalırsa salı günü gün içinde tatil olur ama valiye güvenemiyorum ben,tatil için bişey diyemem ama finali olan çalışsın kaybımız olmaz sonuçta :) istanbul geceye kadar yağmur almaya devam edicek hava soğuk ama dikkat.Ankara ise 9'dan sonra kar alabilir. Bu geceden sonra her şey değişecek.