Emir 7-10 Aralık tarihlerinde Bulgaristan için durum nasıl olur ?
Printable View
Emir 7-10 Aralık tarihlerinde Bulgaristan için durum nasıl olur ?
Beklenen kar yağışı sonunda geldi :)
7-8 gibi güzel bir sistem göz kırpıyor,sonrasında 11-12 gibi devamı gelebilir eğer bozmaz ise güzel yağış bırakır gibi geliyor yer soğuğu artık sıkıntı yaşatmaz.
kar kış..
12 aralık öncesi bütün sistemler avrupaya akacak.12-25 aralık arası sistemler ilk güçlü gözüksede istanbul için sadece ufak örtü 3-5 cm manasında olacaktır.İç kesimler 10 aralık sonrası doya doya kar alacak.İstanbul için ciddi kar için aralık son haftayı bekleyeceksiniz :)
Ciddi beklenti dediğiniz 8-10 cm bir şey malesef :) eskiden 1 hafta yerinden çıkamazdı arabalar, 3-4 gün okullar tatil olurdu vs.. Böyle yağışlar istiyoruz :)
15-25 Aralık için Uludağ'da kar durumu tahmininiz nedir şuan 3 cm gözüküyor yılbaşından önce kayak yapılır mı?
Geçen sene olduğu gibi bu sene de tahmin yapanlar çok patlayacak galiba.
Kışlık lastikleri taktırdım; rahat olun kar mar yağmaz :D
"şubat efsanesi" diyim fragman olsun.
yeni gelişen sistemler 8-10cm.. rahat olun bu sene ankara 2 kez 30cmlik sistem alacak.Aralık 2.yarısından itibaren hızlı tempo var.
%99 aralık 15-25arası kayak yaparsınız.Ocağı beklemenize gerek olmayacak.
Bu sene gfs out,ecmwf-icon in :) Çok deli şeyler olacak bu sene ,önce avrupa sonra biz.. Tipi olacak özellikle bol bol :)
yağacak yağacak :)
aynı gunu tutturamayanlar var :D bu yuzden ben genelde hep onlem alıyorum. bı kere botum su doldu bı kere soguktan po ya saklandım yeter :P pişerek gıtmek hıc yoktan ıyıdır :)
yukarıda yazdıgım latıfedır. forumda herseyı cıddıye alanlar var. iq yu genelı baz alarak yazıyoruz. aman dıyım :)))
http://i67.tinypic.com/icjla8.gif
7 aralık pre-winter tarzı bir soğuma olacak.Trakya-Marmara-Batı Karadeniz-İç Batı Anadolu bu mini sistemi yaşayacak.Ama çok şey etmeyin,iç anadoluda 1-2 kar tanesi belki..Diğer yerler soğuk ve bol yağmur alacak.Önümüzdeki günlerde kar geliyor diyenlerin bi bitmediniz diyebilirsiniz..
http://i63.tinypic.com/34yb3io.gif
7 aralık sonrası geri hareket yapıp,Ao'nun nötre inişi ile 10-12 aralık ülkede yine ufak çaplı mid-winter bir sistem olacak.7 aralık sistemi ile aynı yağışı barındıran,iç kesimleride tutmayan ama görsel kar yapabilecek potansiyele sahip bir sistem diyebiliriz.Bu yüzden bunun adını orta ayar kış koyabiliriz.Bu sistemide büyütüp efsane geliyor diyenlere kardeş bekle deyip rahat olabilirsiniz.Çünkü her şey bu mid-winterdan sonra başlayacak ; Hard-Winter !
http://i66.tinypic.com/11r63ap.gif
ufuktaki ışık.. Bölünmeye giden bir soğuk çekirdek..ve bölündüğü gibi görev yeri değişimi yapacak.. Bölünmenin 7-10 aralık olmasını bekliyorum,bu bölünme esnasında küçük etkiler bize 7-12 aralık bahsettiğim sistemleri yaşatacak.Yani oluşum varsa,sebebi elbet derinlerde de olsa saklıdır. Taşlar yerine oturuyor,bir çok veri lehimize dönmüş durumda.Yazdıklarım tarih öteleme gibi gözüksede,aslında ışığın yeri hep aynıydı.. Aralık 2.yarı ile Mart arası sıkı bir maraton bizi bekliyor..
http://i65.tinypic.com/10zwzu0.png
Gaz verip,övgü mesajları alma amacım yok.Lakin bu sene eğer bir aksilik çıkmazsa unutulmayacak senelerden olacak.Bu seneyi efsane kılan belki ardı kesilmeyen soğuk ataklar,belki de 1 günde felç eden şubat efsanesi vb olacaktır..Daha da sınırları açarsam ; İzmir,Antalya hatta Adana'da karla karışık yağmur veya kar imkanı var.Yine yağıştan öte ciddi soğuklarımız olacak.. Bunlar kimi zaman uzun süreli,kimi zaman ani ısınma/soğuma şeklinde olacak.
Şimdi yapmamız gereken önce sırasıyla 7-12 aralık sistemleri yaşamak.Sonrası için saati ben burda vereceğim.
valla aynısı 2015 in
18 şubat 2015 istanbul kar yağışı - ekşi sozluk
Desene bunlar cok yanlis gelmis :)
Meteoroloji uzmanından carpıcı acıklama: Bu kış rekor bekleniyor! - Gundem Haberleri
Guzel bılgıler mike,insallah tahmınlerın dogrultusunda olur.
Kış adam gıbı gecsın ki,hayat normale donsun....
Mevzuyu başka yerde tartışın, bu konu amacindan sapmasın..
dün bütün haberler son 5 yılın en sıcak kışı olmasından yanaydı ... aklım karıştı :/