User Tag List

Sayfa 569/999 İlkİlk ... 69469519559567568569570571579619669 ... SonSon
18969 sonuçtan 10.793 ile 10.811 arası

Konu: Hava Durumu (999 Sayfa olduğundan kapanmıştır)

Havayı Koklayan Adam Redfish16V - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dkaya87 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    paylaşımların çok kıymetli kardeşim. çok insan faydalanıyor buradan, oldukça da başarılı ilerliyosun. devamı olması dileğiyle.
    çok teşekkür ederim,devamlı olacak ve farklı boyutda ekleyeceğim video,blog gibi planlarım var
    Bu gece olayın şekilleneceği gece olacak.Gece burda olanlar yazımı beklesin derim.Bugün ne çıkarsa keseden onu alacağız.Çok çok detaylı verilerde vereceğim.Faydalı linkler vereceğim
    Progressive Trance & Progressive House Music Producer.
    Spotify : https://open.spotify.com/artist/24ek...jQ&dl_branch=1

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Haftaya pazara yagis vemede,herseye haziriz👍👍

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet gece modelleri bitti.Şimdi önümüzdeki kışın startını verecek,sistemler silsilesini başlatacak soğukları açıklamaya geçelim.3.bölüm halinde yazı yazacağım.Hepsinin ana fikri ayrı olacak.
    1.Bölüm [21 Kasım - 30 Kasım Arası ]

21-24-27-30 kasım ortalama sıcaklıkların gifini yaptım.
    Şimdi asıl soğuklardan önce KIRMIZI ALARM vereceğimiz lodos..

21 kasım sabah rüzgarı.. Maviden bordoya doğru hız artıyor.Turuncular saatde 50km hıza tekabül ediyor..Gerisini siz düşünün..
    21 kasımdan 23 kasıma kadar lodos tehlikeli boyutda haritada görülen yerleri vuracak.Bunun birlikte sıcaklıkta artış olacak.Nem pompalanan ve kıvamına gelen hamur misali olan ülkemiz 24 kasım-26 kasım tarihleri arasında ufaktan soğuyacak ama bu tatlı bir düşüş olacak.. 27 kasım günü gece 01:00 sularında trakyadan ansızın giren bir soğuk ilk kar taneleri bırakarak gelecek.28 kasım günü istanbul'un yüksekleri kar taneleri görecek.Örtü meselesi içinse daha zaman var.. İç batı anadolu ile 29 kasım tarihiyle birlikte güzel kar yağışları alacak.Ankara içinse 28-29-30 kasım ilk kar yağışını görecek.Böyle 2li 3lü tarih yazmamın sebebi sistemin hızlı ve yönlü olması.Yani 1km fark ile 1 gün atabilir.Ama net olan bu soğuk var.İstanbul park fan kitlesi içinse maalesef iyi haberlerim yok.O gün hava 8-12 derece arasında olacak ki bu iyimser bi tahmin.Yağış ise olacağını düşünüyorum.Akşam 6-7 gibi yağış olmayabilir.. 21-22 kasımla başlayan ısınma fırtına 27 kasım ile KIŞ moduna girecek ve sağlam iliğe kadar işleyecektir.Pazar günüden itibaren ise sınırlı alan modellerinde takibe alacağız.

2.Bölüm [2015-2016 kışı ve ülkemiz ]
    Daha önce doğu bölgelerimizin daha şanslı olacağını söylemiştim.Ve gidişatda gösteriyor ki doğu bölgemiz şu an -2 derece batıya oranla daha soğuk.Ardahan,Kars - 15 görüyor ne -2 'si diyen arkadaşlar olacak ki benim verdiğim -2 değeri ortalama 850hpa soğukluk değeridir.Ancak yüksek basıncın avrupada hakimiyetini şu sıralar kaybetmesi,AO ve Nao değerlerinin değişmesi,QBA phase değişimin olması nedeniyle doğu ile başlayan start batı bölgeler ile devam edecek.Aralık ayının ilk 10 günü hareketli geçecek ve bi ihtimal kıyılar karla karışık yağmur görecek.Aralığın 2.haftası ise atmosferin dinlenişe çıkacağını ve bu sürecin 7-8 gün süreceğini düşünüyorum.Bu aralıkta soğuma olarak avantajda olacağımızdan ocak ayına yüklemeye hazır swap aracı gibi olacağız.. Ocak 1 ile başlayacak hareket 20 ocağa kadar ülkemizin genelini etkileyecektir.Şubat'da ise Büyük Sibirya etkisini bekliyorum.Bununda ispatını yakın zamanda yapacağım.Ne kışmış be diyenler olacaktır.. Biraz öyle evet.. Ama asıl şaka ise mart ayında 1987-1983 tarzı bi yere patlayacak bir kar bekliyorum.Tabi bunlara zamanı geldikçe update ederek bakacağız.En şanslı illeri sayarsak bu kış için ; Edirne-Sakarya ve kuzeyi,Bolu ve doğu karadeniz dağları hattı,Afyon,Eskişehir,Ankara,Sivas,Bursa ve Çanakkale.Rekor beklediğim ; Eskişehir,Antalya,Çanakkale,Bursa(yağmur/Kar). Güzel bir kış olacak ama yeri gelidiğinde oyalayacak.2012 tarzında daha sakin karakterli bir kış.. Aralık ayında ilk kar yağışını almayan il sayısı 3,5 'i geçmeyecektir.

3.Bölüm [Faydalı Bağlantılar & Pratik Bilgiler ]
    SKIRON - Regional Forecast Europe - Mediterranian Sea, Greece
    SKIRON - Kendisi sınırlı alan modelinde lider sayılır.İngilizcesi olan üyelerimiz daha pratik kapacaktır.Ben ise kolaylık açısından size yardımcı olacağım;

Karşımıza çıkan tablo bu.
    Bizim elimiz kolumuz soldaki menülerdir.Select Field kısmına geçelim.
    Acc.Precip yazan yağış miktarıdır.Select Period kısmından(aşağıda) tarih ve zaman dilimini seçerek sizin sınırınıza giren yağışın bırakacağı ortalam yağışı görürsünüz.
    Cloud Coverage ise bulut yoğunluğudur.Bu size yağış olup olmaması potansiyeli hakkında sadece bir ön bilgi verir.
    Ve sizin en sevdiğiniz Snow.. Bu veri ise Kar miktarını verir.Zevkle takip edebilirsiniz
    850 700 hatlarına şu an girmeyeceğim çünkü kafanız felaket karışık bunları ayrı ilişkili olarak anlatacağım.
    T&GH at 850 hpa'ya bakabilirsiniz.Bu veride en kötü 0 derece görmeniz size kar sinyalini çakar.Fakat bu bölgeye göre değişir.Bir ankara için 0 yeterlidir.ama bi istanbul için -4 gereklidir v.b gibi.TAbi bu 850hpa 500hpa ve 700hpa ile beraber değerlendirilirse tahmin olur.

CPC - Teleconnections: Arctic Oscillation
    Burda ise Artik salınımın günlük diagramı vardır.AO sistemin gelip gelmemesi için büyük bir etkendir.AO değeri +'dan nötr'e düşerse kuvvetli,-'den nötr'e çıkarsa zayıf sistem ışığı verir.Bizim işimize gelen + ile nötr arasında dalgalı seyir izlemesidir.

Bu da olayını anlatan güzel giftir.
    Diğer tavsiyeler ;

-Günlük tahminde MGM'nin günlük tahmini,Acccuweather'in anlık tahmini size yeterli olacaktır.App olarak ;
    Weather Timeline,Weather Underground güzel app'dır.
    -Gün batımını iyi izleyin,eğer ufuk kızıl veya pus seviyesi az ise 1 hafta için yağış olacak demektir.Eğer pus ve durağan bulutlar varsa yüksek basınç hakimdir ve 1 hafta hava zor değişir.
    -Ay bulutlar arasında gizli veya etrafı puslu ise ciddi soğuk yakındır demektir.
    -Bir yer çok ısınıyorsa bunun soğumasıda vardır.ve ingiltere ne kadar sıcak,Amerikananın doğusu ne kadar sıcak olursa biz o kadar soğuk oluruz.

TheAce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yaşlılar der kuvvetli lodos ardından soğuk gelir diye şimdi lodos fırtınası arkası soğuk.
    arka sislerini yakanlara....

Psn: theace85

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    121 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    2 sorum var

Yukarıdakilerden hiçbirşey anlamıyorum. Basmıyor kafam bi türlü

İstanbula geçen seneki gibi 15-20 cm kar ne zaman yağar
    Uludağ ve kartalkaya ne zaman 1 metre kar olur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2 sorum var

Yukarıdakilerden hiçbirşey anlamıyorum. Basmıyor kafam bi türlü

İstanbula geçen seneki gibi 15-20 cm kar ne zaman yağar
    Uludağ ve kartalkaya ne zaman 1 metre kar olur
    İstanbul bu sene 15-20cm kar alacaktır fakat şu an değil.Uludağ kartalkaya ise bu gelecek sistemde 1 metreyi zorlar.Aralık başından itibarende 1 + olur gider durmaz

Faruk_Vtec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    48 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı GSİ CLUB Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İstanbul bu sene 15-20cm kar alacaktır fakat şu an değil.Uludağ kartalkaya ise bu gelecek sistemde 1 metreyi zorlar.Aralık başından itibarende 1 + olur gider durmaz
    'Havayı Koklayan Adam' itemi güzel olmuş..
    F&F CAR CLEAN - Detailing Center

Vtec II ES7 | Accord 2.4 EX. | C2 HDI | GPunto MJET 3K | Dizel Otomatik ERA...

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tahminlere dayanarak bugün kış lastiği aldım. Sabırsızlıkla bekliyorum kar yağmasını

yucelebeci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GSİ CLUB Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hadi inş kardeşim 10 aralık gibi snowboard sezonunu açsak bize yeter

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aralık ayı bize çalışacak inşallah.. Şu an avrupa bizim alacağımız soğuğu aldı ve mükemmel kar var şu an.Bakalım bu 28-30 sistemi 1-2 gün ötelenecek gibi duruyor ama üzülmüyorum çünkü yağışlarda baya artış var.28-5 aralık gibi olarakta birleşme ihtimali var.Yarın sınav çıkışında tekrar bakıp buraya yorumlayacağım.

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yani 29'u sorunsuz mu?
    Ver bir mujde be

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 997TT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yani 29'u sorunsuz mu?
    Ver bir mujde be
    28-30 kasım aralıgın istanbul için temiz geçmesi %0.01 ihtimal abi.. Hatta bu ötelenme olursa iyice imkansız olacak.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ufak güncel ; Sistem ortalam 1 gün 2 saat gecikecek.27 kasım'da girmesi gereken soğuk 28 kasımda girecek.Fakat bitişi olmayacak ve aralık başı sistemle birleşip 3 aralığa kadar sürecek.2 gün moladan sonra önceki sene 7 aralık senaryosunun aynısı geri gelecek.Pist için değişen pek bir şey yok,yağışta az azalma var fakat hava bulutlu.

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Faruk_Vtec Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    'Havayı Koklayan Adam' itemi güzel olmuş..
    Aynen iyi oldu
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

R.I.P - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #10795 nolu postunu okumaya çalıştım ama her defasında kafam başka yerlere gitti, yinede açıklamaların için teşekkürler.
    Müsadenle sana 2 soru yöneltmek istiyorum
    1- 7-8 Aralık ve 15-16 Aralık İzmir-İstanbul arası uçuşları etkileyebilecek bir beklentin var mı?
    2- Daha öncede bahsetmiştim ev taşımam gerekiyor Aydın'dan Yalova'ya. Şimdilik bunu erteledim ve düşüncem ise ocak sonu şubat ortası aralığı. Doğru bir karar mıdır sence?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı R.I.P Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    #10795 nolu postunu okumaya çalıştım ama her defasında kafam başka yerlere gitti, yinede açıklamaların için teşekkürler.
    Müsadenle sana 2 soru yöneltmek istiyorum
    1- 7-8 Aralık ve 15-16 Aralık İzmir-İstanbul arası uçuşları etkileyebilecek bir beklentin var mı?
    2- Daha öncede bahsetmiştim ev taşımam gerekiyor Aydın'dan Yalova'ya. Şimdilik bunu erteledim ve düşüncem ise ocak sonu şubat ortası aralığı. Doğru bir karar mıdır sence?
    1-2 ayrı sistemde şu an oluşum aşamasında mesela bu akşam çıktılarında daha da belirgin hal alır,fakat ne bi sonuç için aralık 5'i beklemek gerek.Çünkü işinde alçak basınç var,onun 2km oynaması rezilde eder vezirde.Benim beklentim 7-8 sistemi daha güçlü,çok düşük iptal ihtimali var diyelim.
    2-Size sanırsam 16-17 aralık tarihi vermiştim,o tarihler uygun fakat zaman az size yetmez sanırım.Diğer mevzu ise ocak sonu değilde ortası gibi atmosferde dinlenme aşaması olabilir.Ama kesin ve kesinlikle şubat-mart soğuk ve yağışta rekor kıracak.İşin içine sibirya girecek aktif olacak.Ocak 15-25 arası uygun olabilir diyelim.Sıkı takip etmek gerek ama şu aralar uzun vade riskli.Fakat aklımda arada bir hatırlatırsanız net durumlar yazabilirim ilerleyen zamanda

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tipik gün günceli ; Pist için olumlu koşullar fazla olmaya başladı.yağış gibi.. Diğer büyük bomba ise,rüzgar yönü değişirse izmir karla karışık kar görebilir.. Ankara ciddi kar alacak.. v.b .. Yarında modeller iyice okeylesin yarın gece güzel bir yazı yazarım Kış geliyor,kar geliyor,yağış bereket geliyor

ProdriveSTI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    4 Thread(s)
    Konu başlığı Türkiye'de hava durumu diye değişse güzel olur sanki

Emir yağsın Angara'ya artık bir lapa lapa kar.
    Murat CANTÜRK

Trafik ve Kasko teklifleri için lütfen pm mail atınız.
    Renpar Sigorta
    info@renpar.net

Ufuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Emir bugün konuştuk ama ben yine emin olamıyorum yarın sabah boluya gidicemde kar geliyor falan diyorsun bak dağın başında araba itersem valla külahları değişiriz

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)