User Tag List

Sayfa 3/5 İlkİlk 12345 SonSon
83 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Gümrük sorunsalı ??

F4R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı F4R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende headers getirtmeyi düşünüyorum fakat 2. el bu sıkıntı yaratır mı gümrükte? gümrük vergisi fatura tutarının %20 si değil mi?
    bu konuda bilgisi olan var mı?

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    yaratmaz ikinci el oluşu bir sıkıntı ürün getirtirken sıfır yada ikinci el olmasının bir önemi yok.
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

F4R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yaratmaz ikinci el oluşu bir sıkıntı ürün getirtirken sıfır yada ikinci el olmasının bir önemi yok.
    teşekkürler.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bir parçayı birden fazla aynı kutuda getirtmeyin ticari sanıp ticari statüye sokabilirler.. ayrı ayrı getirtirtirseniz bir sıkıntı çıkmaz..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

F.Dogan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konuyu hortlatıyorum

amazon.com da uzun zamandır aradığım ürünü buldum. ürünü hemen almak istiyorum. daha önce sadece ebay dan ufak alışverişler yaptım. bana yardımcı olabilecek var mı?
    "Ve her millet, icraatına tahammül ettiği yönetimin mesuliyetine ortaktır."

F.Dogan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynı ürünü ebay de de buldum ama türkiye ye shipping yok.
    "Ve her millet, icraatına tahammül ettiği yönetimin mesuliyetine ortaktır."

AEAlmas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tursurayn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gümrükte malzemem kaldı nasıl çıkarta bilirim
    Antalya ptt gümrük te migrosun yanındaki sorunlar var herkesle konustum gümrükteki müdür cart curt

Adamlar gelir elde etigimizi ticari mal oldugunu söyleselerde yasaklı listesinde sonuc olarak araba parcası yok
    birde beyanname ile almanızı istiyorlar bunun dışında sıkıntılar yaşanıyor

Gümrük memuru diyorki sen 100 e getirip burda 300 e satacan kaar edecen ben bilemem diyor arabamın motor u sökük su bu resmi göstererek zar zor aldım
    ama araba parcasında yardımcı olan arkadaşlarım mevcut 2. el malzeme sokulmaz dendi türkiyeye oyle birşey yok babalar gibi sokuluyor yalnız yolu yordamı bilmek önemli motor blogu dışında herşeyi sokabilirim resmi olarak hilesiz hurdasız

dorukky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla ben neler neler getırdım hıc sorun yasamadım fatura ucretı dusuk tutulursa ne ıstersen gelır ptt fazla paket acıp bakmaz ozel fırmalar bakar gumruktede gıder ucretını oder alırsın sıkıntı olmaz

Deagles48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    150 dolar değerinde bir kulaklık ile 200 dolar değerinde ses kartı getirtmeyi düşünüyorum aynı kutu içerisinde acaba gümrükten geçme şansı nedir yada takılırsa ne kadar ücret öderim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ulas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar malumunuz ebay 247spares gibi y. parça bulabileceğimiz siteler var. Parça bedeli ve shipping ten sonra ekstra olarak gümrük parasımı ödüyoruz ? Bilgili arkadaslar yardımcı olabilirse sevinirim
    o çok değişiyor...ben gümrükte ruhunu bırakan adam gördüm!

dorukky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Deagles48 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    150 dolar değerinde bir kulaklık ile 200 dolar değerinde ses kartı getirtmeyi düşünüyorum aynı kutu içerisinde acaba gümrükten geçme şansı nedir yada takılırsa ne kadar ücret öderim
    dostum satıcıya 40 dolar yazdır faturayı. please declare value $40 de anlar zaten
    ben 4 tane steelserıes sıberıa kulaklık getırdım burdakı fıyatı tanesı 400lıra
    ben adedını 50dolara aldım 4 tane geldı evıme kadar faturaya 80dolar yazdırmıstım

bozdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben zamanında aracım için coilover getirtecektim ama sonra da vazgeçtim.. Gümrük olayı biraz can sıkıyor.. Yukarı da bazı arkadaşların dediği doğru. Eskidenmiş o aldığın 300$'lık ürüne 30$lık fatura kestirip gümrük vergisi ödemeden,ürününe sahip olmak.

Coilover getirtmeyi düşündüğüm dönemde gümrüğe gidip birebir görüşmüştüm. Gerçekten de gümrük de ki kişiden kişiye durum değişebiliyor.. Adama söyledim 800-900$'lık ürün alacağım faturasını da düşük meblağ da kestirsem sorun çıkarır mısınız,halledebilir miyiz dedim Adam yok o işler öyle olmuyor dedi.. Gelen ürünün markasını,modelini internetten araştırıyoruz bakıyoruz gerçek bedeli neyse gümrük vergisinide ona göre kesiyoruz dedi. Yani fatura da yazan meblağ çok da önemli değil.

Tabi bu olay gümrükçüden gümrükçüye değişiyor.Aynen yukarıdaki arkadaşımın dediği gibi adamın ruh hali çok önemli Tanıdığını bulabilirseniz işinizi halledebilirsiniz.

(not: alacağınız ürün elektronik değil ve küçük ebatlarda bir şeyse eğer önemsemeyebilirler. Plastik bir ürün,1 takım renkli bijon,vs.şeyler)

Geçtiğimiz günlerde 23$'lık özel Kare Plakalık alacaktım 25$'da kargo bedeli tutuyordu mesela Onuda almaktan vazgeçtim sonrasında sahibinden de aynı ürünü 30 liraya aldım.

Son olarak; ebay ve paypala üye olmayı resimli olarak anlatmışlar. Yalnız forum da anlatılan konunun tarihi biraz eski o yüzden ebay da ve paypal daki menüler ya da ifadeler biraz değişik gelebilir ama toparlayacak olursak hemen hemen aynı. Yeni üye olacak olanlar ve ürün almak isteyenlerin işine yarayabilir.

Ebay'den Alışveriş Yapmak İçin Gerekli Tüm Bilgiler; Resimli ve Detaylı Anlatım

SK79 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    paypal!ın artık tr sayfası var linkten hesap açabilirsiniz https://www.paypal.com/tr/cgi-bin/we...b4bf5056870803
    ayrıca
    www.global.ebay.com dan kısmen türkçeleştirilmiş olarak kullanabilirsiniz

gambit49 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben cruise control kiti alicam araca ama 2. el oldugu icin korkularim var urun ingiltereden gelecek çıkma parca olmasi sıkıntı olur mu ?

mechanic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla herkesin dediği gibi , 75 yüro altında olursa direk gelir sıkıntı olmaz. ancak yine dedikleri gibi gümrükçü açarsa takarsa uğraşırsın.
    faturada shippingi ayrı gösterebilsek daha iyi olur,
    bi de arkadaşın dediği gibi faturayı düşük gösterebilirlerse sıkıntı çıkmaz.

ben şu an 80 yüroluk faturamla gümrüğe takıldım, insaflarına kalmış bir durum 150 tl gibi bir geçirme gerçekleşek bana yanılmıyorsam.

80 yüroya 150 tl gümrük falan ödeyeceğim.
    --
    her geçen yıl bir önceki yılı aratır hale geldi zaman...

gambit49 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mechanic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla herkesin dediği gibi , 75 yüro altında olursa direk gelir sıkıntı olmaz. ancak yine dedikleri gibi gümrükçü açarsa takarsa uğraşırsın.
    faturada shippingi ayrı gösterebilsek daha iyi olur,
    bi de arkadaşın dediği gibi faturayı düşük gösterebilirlerse sıkıntı çıkmaz.

ben şu an 80 yüroluk faturamla gümrüğe takıldım, insaflarına kalmış bir durum 150 tl gibi bir geçirme gerçekleşek bana yanılmıyorsam.

80 yüroya 150 tl gümrük falan ödeyeceğim.
    %20 degilmi gumruk vergisi

bozdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gambit49 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    %20 degilmi gumruk vergisi
    2012 yasalarına göre değişmediyse evet % 20 idi.

Brs_eg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kutu içinde fatura olmassa peki sonucta 2.el ürün ?

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    daha dün GT3076R geldi 300 civarı gümrük bayıldım. istesem kapıma kadar gelirdi gümrüğede takılmazdı. ama o zaman haram olurdu. kanun var nizam var. %18 kdv sini ödedikten sonra fiyatı sizi kurtarıyorsa mal getirtin. Düşük kestirme olayları filan kaçakçılığa girer. şuraya yazdığınız bu postlardan dolayı kaçakçılıkla dolandırıcılıkla yargılanabilirsiniz.

türkiyede 2.5 milyar çekilen malı gümrük dahil 1750 ye almışım. hile hurda yok. ekstradan 200 300 lira daha kâr edip zengin olmam. öderim vergimi alırım malımı.

mal getirmekten korkmayın sadece ürün fiyatı + %18 sizi kurtarıyormu ona bakın. sonuçta ticaretini yapmıyorsanız hiçte sıkıntı çıkmıyor. ama çakallık çukallık yapanların tipinden el kol surat haraketlerinden bile adamlar kıllanıp ayıkıyorlar.

adam birinin hal ve hareketlerine kıl oldu dün. 90 dolarlık malı gümrüğe taktı. sen beni kazıklamaya çalışıyorsun git ödemesini yaptığın kartın ekstresini yada paypal çıktısını al gel dediki malın aslında 1000 dolar olduğu ortaya çıktı. gümrükçüde kıl oldu bikere yazdı tr değeri 1500usd dayadı %18 i soktu kol gibi 250 dolara yakın gümrüğü.

tam arkasında ben vardım en ufak bi kıllık yapmadı. görüyon dimi kimi geliyo bizi kandırmaya çalışıyo kimide senin gibi hakkı neyse ödüyor alıyor dedi.

beni hiç uraştırmadı hemen nakit ödedim aldım. kafamda kuş gibi rahattı. dürüst adam hep kazanır. illaki yeri geliyor aksilikler oluyor. mesela benim kolimin sırası gelmemişti. tatlı dil güler yüz gidip 5 gün sonra gümrükten çıkacak malı dün hemen depoları karıştırıp bulup getirdiler.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)