mesela 1000dolarlık bir ürün getirtrim sadece %18kdv oduyorum dimi ?
bunun dışında başka vergiler çıkıyormu ?
bi hesap yapmam lazımda kurtarıyormu diye :D
Printable View
mesela 1000dolarlık bir ürün getirtrim sadece %18kdv oduyorum dimi ?
bunun dışında başka vergiler çıkıyormu ?
bi hesap yapmam lazımda kurtarıyormu diye :D
usps gibi yerel posta ile alırsan malın ptt ye gelir.
ptt deki tek ücret %18 kdv. birde 2 tl depo ücreti alıyorlar o kadar.
ama UPS yada fedex gibi şirketlerle gelirse ve gümrüğe takılırsa o zaman vay haline. havaalanına git şu evrağı al git bilmemne evrağı doldur yok depo parası 300 lira yok bilmemne evrağı 150 lira yok kdv bilmem ne kadar.
Mal alırken yerel posta ile almaya dikkat edin. o zaman hiçbir sorun çıkmaz. 1 kere özel şirketlerde malınız takıldımı ondan sonra milletin laf ettiği ptt ye taparsınız resmen.
ptt büyük nimettir. diğer kargo şirketlerine göre :)
usps amerikanın yerel postasıdır. ptt ye gelir. oranın ptt si usps.
bazı ülkelerde de royal mail var yerel posta. aldığınız ülkeye göre dikkat etmek lazım. aynı royal mail başka bi ülkede özel posta olabilir fedexe gelebilir.
ama usps = ptt.
usps i ups ile karıştıranlar olabilir UPS ile gelirse vay halinize. USPS ile almaya dikkat edin arada fazldan 1 S var.
yok zaten yerel posta ile gondericem o konuda çok şikayet duydum
sadece kdv varsa iyi bi hesap yapıyım beklemek sorun değil zaten istediğim fiyata mal ediyimde gerisi sorun değil :)
@serkankos
evet satıcıyla goruşursun istediğin şekilde gonderebilir
edittttte.....
Zaten alcagım urunlerın cogu amerıkada o zmn usps olmasına dıkkat edıyoruz :)
Cok teşekkürler cevaplar için onursumer ve GokhanRS :)
dorukky neden sence akaryakıttan bukadar vergi alıyorlar ? sen ve senin gibiler bu zihniyetle yaşadıkları için. ben benzine öder onlardan kaçırırım mantığıyla yaklaştıgınız için olaya benzine bukadar vergi veriyoruz.
dostum kendı paramla aldıgım seye nıe bosuna gumruk vereyım benmı ulkeyı kalkındırıcam 3 5 kurus zor bırıktırıp bıseler alıyoruz.Burda ucuz satılsın burdan alalım ozaman kımse havadan devlete yuzde 20 vermek ıstemez urunu alan benım kargoyu odıyen benım hop devlet yuzde 20 alsın benden ne guzel dunya. !!! TAYYIBIN SIRKETLERI DOGAN GRUBU SIRKETLERI MILYAR DOLARLIK VERGI KACIRSIN -DOGUDA INSANLAR DEVLETI BITIRSIN ELEKTRIK BEDAVA SU BEDAVA BENIM GUMRUKTEN ALDIGIM 50 DOLARLIK URUNMU DEVLETI BATIRCAK
valla doruk yaptığın şeyden forumda kimse seni yargılayamaz. yani yasal olarak en azından kimsenin hakkı yok. ama tavsiyem bu tür şeyleri söylemesen daha mantıklı. ki şikayet durumunda başın ağrır bu postlardan.
2. el ürün olayina da bir aciklik getirsek :D
gumruge takilmamasi sans mi :D yoksa 2. el olmasi onemli degil mi??
forumun birinde okudum yenilenen gümrük yasasına göre aynı yıl içinde max. 5 ürün getirtebiliniyormuş bunların çetelesi tutulup 5 i aştığınızda ticari kuşkusu taşıyıp takibe alınacağı türünde bir yazı gördüm doğruluk payı varmı?
Yok mu arkadaslar amazon.com dan urun getirmesini bilen?
eveeeeeet. açıklıyorum bana geçirdikleri rakamı:
konşimento dene zımbırtının üzerinde
CUSTOMS VALUE: 80,9 EURO
yazdığı için, 75 yüğro üzerinde olduğu için gümrüğe takıldım.
sonuç olarak bilmemne kanunun bilmem ne saysısına göre mng fedex bana şunu mail attı:
Gümrükleme masrafları: ( Muayene sonucu ilgili memurca eşyanın kıymeti yeniden değerlendirilebilir ve maktu vergi miktarı değişebilir ) :
Terminal hizmet bedeli : 50 TL
Ardiye bedeli : 55 TL
Maktu vergi : %20 ( Eşyanın yurt dışından beyan edilen gerçek kıymeti baz alınacaktır ancak gümrük müdürlüğünce tesbit edilen değerle daha yüksek şekilde revize edilebilir. Gönderi Avrupa Birliği ülkelerinden geliyor ise oran %18 olarak uygulanacaktır. ) 32 TL
Toplam : 137 TL
yani bunu ödemezsem daha falzasını ödemek zorunda kalacağım. gümrükle şaka olmaz.
sonuç olarak gönderenin yazdığı ÇOK ÖNEMLİDİR.
eğer ki gönderen customs value üzerindeki carriage valueyi doldursaydı 22 yüroluk kısım customstan düşeceği için 60 yüro olacaktı customs. o da direk geçecekti. 75 yürodan düşük olduğu için.
burdan taaaa gümrük birliğine, gümrüğe, bana faturayı yazamayan dünya vatandaşına, mng nin bu parayı falan filan kanununa göre benden çaldığı için çoook değerli devletimin bazı çalışanlarına, vs.vs saygılarımı sunuyorum.
konu açtım orda herkese kısaca anlattım. burda ara sayfalarda kayboluyor.