User Tag List

Sayfa 5/5 İlkİlk ... 345
83 sonuçtan 77 ile 83 arası

Konu: Gümrük sorunsalı ??

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    daha dün GT3076R geldi 300 civarı gümrük bayıldım. istesem kapıma kadar gelirdi gümrüğede takılmazdı. ama o zaman haram olurdu. kanun var nizam var. %18 kdv sini ödedikten sonra fiyatı sizi kurtarıyorsa mal getirtin. Düşük kestirme olayları filan kaçakçılığa girer. şuraya yazdığınız bu postlardan dolayı kaçakçılıkla dolandırıcılıkla yargılanabilirsiniz.

türkiyede 2.5 milyar çekilen malı gümrük dahil 1750 ye almışım. hile hurda yok. ekstradan 200 300 lira daha kâr edip zengin olmam. öderim vergimi alırım malımı.

mal getirmekten korkmayın sadece ürün fiyatı + %18 sizi kurtarıyormu ona bakın. sonuçta ticaretini yapmıyorsanız hiçte sıkıntı çıkmıyor. ama çakallık çukallık yapanların tipinden el kol surat haraketlerinden bile adamlar kıllanıp ayıkıyorlar.

adam birinin hal ve hareketlerine kıl oldu dün. 90 dolarlık malı gümrüğe taktı. sen beni kazıklamaya çalışıyorsun git ödemesini yaptığın kartın ekstresini yada paypal çıktısını al gel dediki malın aslında 1000 dolar olduğu ortaya çıktı. gümrükçüde kıl oldu bikere yazdı tr değeri 1500usd dayadı %18 i soktu kol gibi 250 dolara yakın gümrüğü.

tam arkasında ben vardım en ufak bi kıllık yapmadı. görüyon dimi kimi geliyo bizi kandırmaya çalışıyo kimide senin gibi hakkı neyse ödüyor alıyor dedi.

beni hiç uraştırmadı hemen nakit ödedim aldım. kafamda kuş gibi rahattı. dürüst adam hep kazanır. illaki yeri geliyor aksilikler oluyor. mesela benim kolimin sırası gelmemişti. tatlı dil güler yüz gidip 5 gün sonra gümrükten çıkacak malı dün hemen depoları karıştırıp bulup getirdiler.
    ürününü ucuza almışsın güle güle kullan ama dostum senin dediğin durum ne şiş yansın ne kebap durumu. madem kaçakçılığa girer, haram sen niye az vergiyle kurtulmaya bakıyorsun gidip 2500 tl ye burdan alsaydın daha çok vergi ödemiş olsaydın belki devlet benim 2 aylık bursumu o vergiden karşılayacaktı.

not: yaptığın tabiki yasal sonuçta nizami iş yapmışsın ama etik kısmına katılmıyorum..
    not2: farketmeden konuyu hortlatmışım affola. diğer ebay konusundan buraya geldim artık bilgilenmek isteyen bi daha baksın.
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

https://www.instagram.com/biramemuru/

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cabrioleter Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ürününü ucuza almışsın güle güle kullan ama dostum senin dediğin durum ne şiş yansın ne kebap durumu. madem kaçakçılığa girer, haram sen niye az vergiyle kurtulmaya bakıyorsun gidip 2500 tl ye burdan alsaydın daha çok vergi ödemiş olsaydın belki devlet benim 2 aylık bursumu o vergiden karşılayacaktı.

not: yaptığın tabiki yasal sonuçta nizami iş yapmışsın ama etik kısmına katılmıyorum..
    not2: farketmeden konuyu hortlatmışım affola. diğer ebay konusundan buraya geldim artık bilgilenmek isteyen bi daha baksın.
    az vergiylemi kurtuldum? allah aşkına ne içiyorsan bende içeyim. %18 %20 gibi vergilerden bahsediyoruz bunun neresi az?

ayrıca tr ye getiren firmalar çokmu vergi ödüyor? he birde aldığım marka türkiyede bayisi varıda ben mi almadım? yada diyelimki garret almak istesem garretin tr distribütörüne git bakalım 3 aymı süre veriyor sipariş geçince 5 ay mı?

10 günde almak varken niye gidip burdaki firmaya 2 katını verip 3 ayda mal alayım? yani benim yaptığım hiç bi yamuk yok. belkide senin bursuna o %18le fazlasıyla destek olmuşumdur. senin bursuna gelene kadar nelere trilyonlar katrilyonalr harcıyorlar onları sorgula önce. bursunun azlığı devlet büyüklerinin çok yemelerinden olmasın?
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

AEAlmas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Brs_eg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    güncel bilen varmidir ?
    blok dışında herşeyi sokarsın amaları da var tabii
    gümrük memurunu ticari olmadıgına inandıracaksın
    fiyati düzgün gösterki zaman kaybi yaşama
    Not:bende yasal olarak kapak getirdim 200 sterlin fatura ile gümrügünü ödedim aldım gercek bedeli de o idi

AEAlmas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cabrioleter Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

O burs konusu ayrıda
    Neden pirlantadan vergi almiyorlar acaba kimin damadı ne yapıyor =) millet pirlantamı yiyor arkadaş yada aa gemilere mazat 1.6 tl miydi

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AEAlmas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O burs konusu ayrıda
    Neden pirlantadan vergi almiyorlar acaba kimin damadı ne yapıyor =) millet pirlantamı yiyor arkadaş yada aa gemilere mazat 1.6 tl miydi
    olurmu yaw. biz adamın damadı çocuğu değiliz bizden %20 vergi alır gümrükte. üstüne bide yandaşlarını salar üstümüze yaptığın hırsızlık der. vergisini ödediğin halde niye trden almadın diye gayri resmi hesap sordurur
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    olurmu yaw. biz adamın damadı çocuğu değiliz bizden %20 vergi alır gümrükte. üstüne bide yandaşlarını salar üstümüze yaptığın hırsızlık der. vergisini ödediğin halde niye trden almadın diye gayri resmi hesap sordurur
    hocam çok yanlış anladın diğer mesajlarımın bir kısmına bakarsan yandaş olmadığımı görürsün. ben zaten yaptığının yasal olduğunu da söyledim ama senin dediklerine göre etik olmadığını söyledim.

yüzde 18 ödemiş olabilirsin..
    şöyle düşün e93 m3 cabrionun 68.000$ olduğu ülkeler var. alıp vergi ödesen 82.000 olsun Türkiye fiyatı 413.000 TL = 263.000$ aynı surette mi vergi ödeyecektin bir düşün? -elektronik hemen hemen her eşyada böyle fahiş bir vergi var bu memlekette sadece otomotiv değil-

milleti yandaş diye suçlamadan önce imamlık yapıp şu günah bu haram demeden önce düşün bi yaptığını.

ben yaptığının yasal olduğunu ama senin söylediklerinle uyuşmadığını yani etik olmadığını söyledim.

ayrıca bu ülkede oğluna gemicik alıp fiata bin diyenler var doğrudur. zaten buna zıt bi şey söylemedim. benim bursumu o da yiyor kısacası tüm milletvekilleriyle birlikte. komik yani bursu laf olsun diye söyledim örnek olarak saolasun devlet baba sınıftaki trilyonluk aile çocuklarına burs verirken bana krediyi layık gördü...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AEAlmas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O burs konusu ayrıda
    sırf pırlanta olsa iyi birinin oğlu mısır işine girdi mısırın gdo lusuna izin verildi, vergisi düşürüldü. naylon faturacının oğlu sıvı yumurta işine onun vergi mevzuatı değişti. bunları daha da uzun bi liste yapabilirsin.. kısacası ben bunu savunmuyorum konumuz apayrı. çok değil bundan daha önce attığım mesajlara 2 dk lık bir göz atış yapsanız hangi konuda ne yazdığımı da görürsünüz.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)