225/45/17 veya 225/55/16 kullanabilirsiniz
Printable View
Şimdi siteyi bulamadım ama bir site vardı eski lastikle yeni lastiğin ölçüsünü girince aradaki farkı hesaplıyordu rocco kullananlar daha iyi bilir ama kullandığınız jant lastik ölçüsüne en yakın ölçü o olur diye düşünüyorum.
Bende aracımda 245/40/18 yazlık 225/55/16 kışlık kullanıyorum
2004 den beri hep kumho kullandım.ankara karında hic sorun yasamadım.hic bir yerde kalmadan... cayyolundaki tum rampalarda test amaclı durup kalkardım ayrıca :) 2 gun oldu alalı tekrar kumho aldım.istanbulun karı bile tırt zaten :D mecburen taktık
225/45/17 Nokian aldım 3.20d ye kuruda gitmeyen araba karda 4 çeker gibi gidiyor kesinlikle tavsiye ederim :D
bu topicte bütün mesajların problem olmaz şeklinde :D
lastik uyum tablosundan bakıyorsan ona bnde bakıyorum
fakat konuştuğum iki lastikçide de
orj. ebatlar 195 55 16
195 65 15 arkalarda sürtme yapabilir yüklüyken
ideali 185 65 15 dir dedi
benim araştırmalarımda bu yönde
sen neye göre düşündün bunu ?
yoksa aracıma 215 45 17 de birebir uyuyor ve kullanan var bu şekilde :)
195 65 15 kliksada bedava ug8 leride kaçırdık omu bumu derken
not : yaz gelmeden saç jant bulsun bana biri artık :)
235-40-18 kis lastigi fiyatlari ortalama nedir ? Ben 500 TL den asagi bulamadim. En dusuk 475 cikiyor
Ayrıntı vermemişsiniz ki, cogu kisi bakmaya useniyor buraya yazıyor, o yüzden cevap standart :) Aracınız dip basik mı? Cunku taban zaten 195 sabit, janti küçültup yanağı arttırdığınız icin topu topu 1 cm çap farkı var. Arac basik degilse 1 cmle surtme yapması imkansız. UG8'leri kaçırmanız kotu olmuş, gercekten bedavaydi :)
Arkadaşlar yazlık için soruyorum,
17 inch 8J genişliğe sahip jantıma 255/40/17 lastik sıkıntı çıkarır mı?
Üzerinde şuanda ön-arka 225/45/17 lastik var.
Arkada tabanı mümkün olduğu kadar genişletmek istiyorum.
8J genişlikte jant için sorunsuz olarak maksimum taban ne takabilirim deneyen bilen var mı.
Winter car tyres : Winter car tyres car tyre comparative test - Pneus Online
Bu linkte, hemen hemen tüm kış lastiklerinin,kuru zemin,ıslak zemin,kar,aquaplaning vs ayrı ayrı olarak notlamaları verilmiş.
Ayriyetten de marka bazında genel ortalaması var.Kış lastiği almayı düşünenlere fikir verebilir.
Bir sorum olacak,
2004 Hobda CRV maeka aracin lastik degisim zamani geldi geciyor, uzerinde 205/65/16 ebatinda lastik var. Sanirim orjinal ebati. Ancak istedigim lastigin 205 tabanda 65 yanagi yok. 55 ve 60'i var. Ancak 55 yanak 60'a gore 300 lira avantajli. Sorum su, 205/65/16'dan sonra takilacak en mantikli lastik ebati bunlardan hangisi olur? Acaba 65 yanaktan 55'e donmek sikinti kisa veya uzun vadede cikartir mi?
Tesekkurler :)