şunun güzelliğe bak ya :) yokmudur başka resmi:)
Printable View
Ben benim pitt'i eve ilk getirdiğimde 5 haftalıktı,
İlk gece sabaha kadar susmadı şerefsiz, hiç uyumadım...
O günün sabahı giymediğim eski bir kazağımla beraber onu annesinin ve kardeşlerinin yanına götürdüm, akşama kadar o kazağın üstünde hepberaber uyudular...
Akşam kazakla birlikte eve getirdim ve kazağı kutuya koyup yatak gibi yaptım... :)
O akşam ağlaması kesildi... :) Anne ve kardeşlerinin kokusuyla uyudu...
Bir daha da ağlamadı...
Lakin evde pitbull bakacaksanız bulunduğu yerde kablo, oyuncak parçası ıvır zıvır şeyler bırakmayın mazAllah yutar, Çok uğraşırsınız...
Bknz. aLex Turkcell tavuğunun gözünü ve antenini yuttu... :D
Ayrıca mobilya falan dinlemez kemirir, 1 hafta 10 güne dişleri jilet gibi olmaya başlar... :D
Allah kolaylık versin...
Bigün anahtarı taktım kapıya çevirdim açtım önümden jet gibi geçti yatağın altına kaçtı şerefsiz.Bi girerim ki birbirine geçmiş 4 sehpanın çoğu ayağı kırık mutfağa döndüm sen balkondaki elma poşedini getir mutfağa yırt yay onları bi güzel oooh çekirdeklerinide bırakmış i.ne :D Her nolursa olsun çok şımartılmadan bakıldığı sürece can sıkmayan her türlü seviliri olan hayvanlardır köpekler :)
Bu arada Dexin Alan koruma bodyguard temel ve ileri itaat eğitimleri var her yaz 1 ayınıda kapmta geçirir.Düşünün evde ne kadar uslu dışarda tam tersi agresif bi köpekle uğraşıyorum...Agresif halleri zorluktur mecbur sabah 7 akşam 11 çıkarıyorum insan sevince bunlardan yorulmuyo...
güzel hayırlı olsun deniz
köpege gerekli ortamı sunarsan balkondada bakarsın
Ama ben genede ev içinde köpege sıcak bakmıyorum
bahcede olması daha iyi gelişimi açısından
Köpek dedigin ayagı topraga basıcak hergün bir kaç saat
güneş görücek serinlicek üşücek kulubesine girmeyi ögrenicek
öncelikle maşallah güzel bir köpek.....
bendede 45 günlük bir yavru var erkek aynı şekilde köpek sürekli ilgi alaka istiyor bu bir gerçek ama bu bizm için sürekli mümkün olmuyor... şuan diger arkadaşların dedigi gibi şuan sizi annesi gibi görüyor yattıgı yere sizin kokunuz olan bir atleti koyun...
ve en önemliside sıcak su torbaları var onlardan bi tane alın içine sıcak su doldurun ve yatmış oldugu yere koyun anne sıcaklıgınıda böylece çözmüş olursunuz...ve bir ipe tenis topunu sallayın oynaması için bu onu sürekli meşgul eder...şimdiden kolay gelsin
üstad aynı şeyleri söylüyoruz zaten :)
hatta iyimser bile davranıp çocuk demişsin. bence çocuk değil bebek. çocuk yine kendi işini görür tuvalet ihtiyacını görür en azından, köpekte öyle bir lüks yok. benim rahmetliyi 1 yaşında da ihtiyacını görsün diye gezdiriyordum 18 yaşında da. bebek bakmak daha kolay valla :p
bende yeni bir pitbull aldım şu anda 3,5 aylık.oda kucaktan inmek istemiyordu.bende hep kucağımda baktım 1 ay kadar ama şimdi de alıştı kucaktan inmek istemiyor :D bence sen yinede fazla kucağa alıştırma
Herşeyden önce onlar bizim canımız olsa da asla köpek olduklarını unutmamak lazım. Gerektiğinde dur denmeli acımamalı yoksa acıncak hale düşebilirsiniz. Biz ilk zamanlar koridorda yatırmak istedik ama 2. akşam ağladı kıyamadık odamıza koyduk. Şimdi odadan başka yerde yatmıyor. Ağlamasını duymamazlıktan gelip mümkün oldukça insani duygularınızı bir kenara bırakarak direnç gösterin ve istediğiniz yer neresi ise orada ısrar edin. Bu ağlamaları belki 1 hafta 10 gün çekersiniz ama yaşadığı müddetçe rahat edersiniz. Bu arada yavrunuz ne olursa olsun sizin şefkatinizi ve ilginizi isteyecektir. O sebeple balkonda yetiştirmek onu cezalandırmak anlamına gelir.