Kayıt ol

LinkBack Konu Seçenekleri
Eski 19-01-2012, 20:35   #1

Otomobil: BMW E90. W212

Alman Kurdum hakkında.

Arkadaşlar biliyorum burası evcil hayvan forumu değil.Ancak yavru köpeğin konusunda gördüğüm kadarıyla forumda köpek hakkında bilgisi olan arkadasımız cok.12 yaşında bir alman kurdu sahibiyim.Köpeğime bu zamana kadar çok iyi bir şekilde baktım.Aşılarını eksiksiz yaptırdım.Kaliteli mamalar aldım.Ancak bundan 3 gün önce köpeğim sağ ön ayağını yere basamamaya başladı.Veterinere götürdüm,iğne yapıldı ve bir ilaç verildi.Köpeğimin ayağı düzelmeye basladı.Soğuklardan etkilenmesin diye sıcak yere aldım.Bugün sabah köpeğim arka sağ ayagını yere sürüyerek yürümeye başladı ve akşama doğru arka iki ayağınıda doğrultamaz oldu.Artık yürüyemiyor. Veterineri aradım geldi aldı.Röntgen çekildi, kireçlenme,kırık vs. hiç bir şey yok.Veteriner artık köpeğimin zamanının geldiğini söylemeye çalıştı.Ancak aklım almıyor bir anda nasıl olurda köpeğim böyle kötüleşir.MR çektirsek kesin olarak sorunu öğrenebiliriz dedi ama çözüm kesin değil. Köpeğim 2 gün veterinerde gözlem altında tutulcak.Veteriner Eğer yürüyemezse 10-15 gün içinde bağışıklık sisteminin çökmesi ile birlikte öleceğini söyledi. Sorum şudur; daha önce basına böyle bir olay gelen varmı? Ya da bu konuyla ilgili bilgi sahibi olan var mıdır? Yardımlarınızı esirgemezseniz mutlu olurum.
MehmetUnal46 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 19-01-2012, 20:44   #2

KA®ANLIK - ait Avatar

Otomobil: Astra Coupe 2.0T

MehmetUnal46´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Arkadaşlar biliyorum burası evcil hayvan forumu değil.Ancak yavru köpeğin konusunda gördüğüm kadarıyla forumda köpek hakkında bilgisi olan arkadasımız cok.12 yaşında bir alman kurdu sahibiyim.Köpeğime bu zamana kadar çok iyi bir şekilde baktım.Aşılarını eksiksiz yaptırdım.Kaliteli mamalar aldım.Ancak bundan 3 gün önce köpeğim sağ ön ayağını yere basamamaya başladı.Veterinere götürdüm,iğne yapıldı ve bir ilaç verildi.Köpeğimin ayağı düzelmeye basladı.Soğuklardan etkilenmesin diye sıcak yere aldım.Bugün sabah köpeğim arka sağ ayagını yere sürüyerek yürümeye başladı ve akşama doğru arka iki ayağınıda doğrultamaz oldu.Artık yürüyemiyor. Veterineri aradım geldi aldı.Röntgen çekildi, kireçlenme,kırık vs. hiç bir şey yok.Veteriner artık köpeğimin zamanının geldiğini söylemeye çalıştı.Ancak aklım almıyor bir anda nasıl olurda köpeğim böyle kötüleşir.MR çektirsek kesin olarak sorunu öğrenebiliriz dedi ama çözüm kesin değil. Köpeğim 2 gün veterinerde gözlem altında tutulcak.Veteriner Eğer yürüyemezse 10-15 gün içinde bağışıklık sisteminin çökmesi ile birlikte öleceğini söyledi. Sorum şudur; daha önce basına böyle bir olay gelen varmı? Ya da bu konuyla ilgili bilgi sahibi olan var mıdır? Yardımlarınızı esirgemezseniz mutlu olurum.
Alman Kurdu - Alman Çoban Köpeği - Alman Kurdu Hakkında Herşey

iletişim kısmından Kemal Kural ile irtibata geç.
benzer bir senaryo yaşamıştı kendisi de ve Alman Kurtları hakkında ciddi sağlam bilgiye sahiptir. Almanya'da bu işin piri olan yerlerle de irtibat halindedir. Mutlaka size yardımcı olacaktır. yazışmanızı tavsiye ederim...

Turbo Engine
Astra Bertone Coupe Turbo [Stage 1]
Powered by Opel Tech Service
KA®ANLIK isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 19-01-2012, 20:45   #3

1lker - ait Avatar

Otomobil: Subaru Forester Turbo S / Fiat Palio 1.2 16v

İnsanlarda olduğu gibi köpeklerde de ecel kavramına inanmak gerekir , sonuçta bu dünyada hepimiz için belirlenmiş bir süre bulunmaktadır..

03-06 ay arası muzur sevgi yumağıdır , eşyalarınızı kemir paçalarınızı çekiştirir

06-12 ay arası genç olmaya başlamıştır yerinde duramaz munzurdur

1-4 yaş arası delikanlılık dönemi yaşar bu süre içerisinde kendine güvenen tetikte bir köpektir

4-6 yaş arası ağır delikanlı dönemlerini yaşar sizi ve çevresini daha iyi tanımaktadır. Gereksiz tepkilerde bulunmaz.

6-x yaş arası arık yaşlandığını kabul eden bir köpeğe dönüşür , sakinlik ve huzur ister gürültü patırtı ile pek ilgilenmez. Çeşitli sağlık sorunlarını daha sık yaşayabilir.

Yaşlı köpeklerin metabolizma’sı daha yavaş çalışacağından hazmı kolay yiyecekler vermenizi öneririm.

O gün gelirde köpeğinizden ayrılmak zorunda kalırsanız kendinizi çok üzmeyin , bilin ki artık o huzurdadır ve sahibi çaresizlik ile bekleyen bakıma muhtaç bir yavru köpek mutlaka bulunur.

bu şekilde bir yazıyı seninle paylaşmak istedim dostum umarım sağlığına kavuşur elimden gelen bu

NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!

http://www.torkgaraj.com/
1lker isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 19-01-2012, 20:51   #4

KA®ANLIK´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Alman Kurdu - Alman Çoban Köpeği - Alman Kurdu Hakkında Herşey

iletişim kısmından Kemal Kural ile irtibata geç.
benzer bir senaryo yaşamıştı kendisi de ve Alman Kurtları hakkında ciddi sağlam bilgiye sahiptir. Almanya'da bu işin piri olan yerlerle de irtibat halindedir. Mutlaka size yardımcı olacaktır. yazışmanızı tavsiye ederim...
Çok teşekkür ederim.Bugün geç oldu yarın hemen arıyacağım.

@1lker Teşekkür ederim.Bende düşünmüyor değilim ecelinin geldiğini çünkü 12 yaşında.Ama bir umut arayış içerisindeyim.Çünkü köpeğim çok sağlıklıyken bir anda çöktü.
Eski 19-01-2012, 21:01   #5

coolvtec - ait Avatar

Otomobil: Turbo Powered VTI, Atiker Powered JAZZ

geçmiş olsun arkadaşım.

sanırım köpek beslemenin en kötü yanı bu olsa gerek, sadece 12-13 yıl yaşıyorlar ve ecelini görmek çok zorudasın.

Full-Time TeacheR
Part-Time TradeR
Late-Night RaceR

My "100-200 km/h < 6 sec CAR" Project Link

boostprojects
garaj özge
stlegal cem
coolvtec isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 19-01-2012, 21:02   #6

coolvtec´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
geçmiş olsun arkadaşım.

sanırım köpek beslemenin en kötü yanı bu olsa gerek, sadece 12-13 yıl yaşıyorlar ve ecelini görmek çok zorudasın.
Teşekkür ederim.Maalesef öyle ölümünü görmek zor gerçekten.
Eski 19-01-2012, 21:45   #7

1lker - ait Avatar

Otomobil: Subaru Forester Turbo S / Fiat Palio 1.2 16v

Çok teşekkür ederim.Bugün geç oldu yarın hemen arıyacağım.

@1lker Teşekkür ederim.Bende düşünmüyor değilim ecelinin geldiğini çünkü 12 yaşında.Ama bir umut arayış içerisindeyim.Çünkü köpeğim çok sağlıklıyken bir anda çöktü.
olur herşey insan için belki başka bir dost edinmene vesile olur ben kendimi bildim bileli hayvan beslerim Allah nasip ederse ölene kadar da beslemeyi düşünüyorum evimde kedim var kapıda 30 tane kediye bakıyoruz hayvan sevgisi çok güzel umarım dostun sağlığına kavuşur

NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!

http://www.torkgaraj.com/
1lker isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 04-03-2012, 00:08   #8

Arkadaşlar köpeğimiz öldü. Elimde 30KG kadar winner marka kurumama kaldı. Bizim buralarda sokak köpeği hiç yok ya da ben hiç görmüyorum. Alıp sokak köpeklerine verebilecek ya da kendi ihtiyacı olup isteyen varsa özel mesaj atsın. (Ankara sadece)
Eski 04-03-2012, 00:18   #9

ruudvan - ait Avatar

Otomobil: Pure White

gecmıs olsun .kopegınıze uzuldum .

Hareli köyün polisajcısı !!!

88 coming soon...
ruudvan isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 04-03-2012, 09:57   #10

batucan - ait Avatar

Otomobil: Megane 3 HB 1.4 Tce

Arkadaşlar köpeğimiz öldü. Elimde 30KG kadar winner marka kurumama kaldı. Bizim buralarda sokak köpeği hiç yok ya da ben hiç görmüyorum. Alıp sokak köpeklerine verebilecek ya da kendi ihtiyacı olup isteyen varsa özel mesaj atsın. (Ankara sadece)
Basin sagolsun... Mamayi istersen direk barinaga kargola...
batucan isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 04-03-2012, 10:06   #11

Otomobil: 4G63

DoDo_hamann - MSN üzerinden Mesaj gönder
Başın sağolsun, çok üzücü gerçekten.

R-Turbo´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Lanet Olasıca Sokak Yarışçıları...
DoDo_hamann isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 04-03-2012, 10:27   #12

Time-R - ait Avatar

Otomobil: Moonrock EG 4dr

Time-R - MSN üzerinden Mesaj gönder
Basindan beri okurken duzelir diye umut etmistim, peki emar cektirdiniz mi? sebebi belli mi? felc gelmis olabilir mi, veteriner bu konu hakkinda birsey dedi mi?

Cok uzuldum, basiniz sagolsun, topragi bol olsun.

Lastik parlatici icin: http://www.techturkey.com/forum/akse...parlaklik.html
Time-R isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 04-03-2012, 11:33   #13

ALPER-VNS - ait Avatar

Otomobil: e60 / e53

benimki de 4 yaşında.. hala dün gelmiş gibi.. üzücü bi durum başka bi yavru almanız iyi olucaktır sizin için..
ALPER-VNS isimli üye çevrimiçidir (Online)   Alıntı ile Cevapla
Eski 04-03-2012, 11:46   #14

Orhan - ait Avatar

Otomobil: 2.0R, Corsa cdtı

geçmiş olsun yapacak bişey yok 12 yaş uzun bi ömür aslında baya güzel bakmışsınız
Orhan isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 04-03-2012, 11:51   #15

ErmanArseven - ait Avatar

Otomobil: eg civic

cok geçmiş olsun üzücü bir durum en sevdiğim cinstir alman kurtları yaşadığı süre boyunca eminim size cok iyi bir dost olmustur

Songür Garage Team | Utku SELAMOGLU
ErmanArseven isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 04-03-2012, 13:15   #16

JosephuS - ait Avatar

Otomobil: Toyota Corolla SOL

Geçmiş olsun..bence yeni bir köpek alın ama aynı cins almayın diğer köpeği hatırlatır hep.. benim başımada geldi aynı cins köpek üzüntü verir.
JosephuS isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 04-03-2012, 13:37   #17

Yiğit G. - ait Avatar

Otomobil: Honda CRX - Citroen C4 HDİ

geçmiş olsun umarım tek veterinere güvenmek gibi bir iş yapmamışsınızdır ?

Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..
Yiğit G. isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 04-03-2012, 16:53   #18

Time-R´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Basindan beri okurken duzelir diye umut etmistim, peki emar cektirdiniz mi? sebebi belli mi? felc gelmis olabilir mi, veteriner bu konu hakkinda birsey dedi mi?

Cok uzuldum, basiniz sagolsun, topragi bol olsun.
Birçok veterinere gittik nöroloji uzmanına gittik. MR'da çektirdik. Ancak hiç bir veteriner ameliyat etmeye yanaşmadı. Çünkü köpeğimizin omuriliğinde 3 adet ileri derecede fıtık varmış. Ameliyat sırasında ancak bir tanesi düzeltilebilirmiş ve 12 yaşındaki köpek için ameliyat sonrası düzelmesi 4 ayı bulurmuş. Bu sırada diğer fıtıklar gitgide büyüyormuş. Bu sebeple 4 ay sonra tekrar ameliyat gerekir dediler. İstanbul, Bursa ve birçok hayvan çiftliği sahibine sordum. Kronik hastalıkmış. Ayrıca yaşına bağlı olarak kemik erimeside mevcutmuş. Genel görüş ameliyat ettikten 3 ay sonra köpeğin tekrar aynı duruma geleceği yönündeydi. MR sonuçlarını yolladığım birçok kişi bunu söyledi.
Eski 04-03-2012, 16:55   #19

Yiğit G.´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
geçmiş olsun umarım tek veterinere güvenmek gibi bir iş yapmamışsınızdır ?
12 yıldır aynı veterinere götürüyorum. Doğduğundan beri aynı veteriner bakıyordu. Kendisi zaten belirtti başka veterinerlerede götürün diye, ben zaten o demese bile götürecektim.,

Geçmiş olsun dileklerini ileten arkadaşlara teşekkürler. Şunu belirteyim, köpeğime arasıra kızsamda sinirlensemde beni hep korumuştur. Köpek almayı düşünen arkadaşların, köpeğin bir oyuncak olmadığını, senelerce yaşadığını ve bakım gerektirdiğini bilerek almalarını öneririm. Yoksa hayvana eziyet olur ve bununda vebali vardır.

Son Düzenleyen MehmetUnal46; 04-03-2012 17:00.

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Konu Seçenekleri

:::: Şu Anda Saat: 18:08 ::::