tüvtürkün sitesinden de araştırabilirsiniz arkadaşlar yeni 15 ocak 2012 deki değişen kriterlere
http://img534.imageshack.us/img534/7843/adszdrj.jpg
Printable View
tüvtürkün sitesinden de araştırabilirsiniz arkadaşlar yeni 15 ocak 2012 deki değişen kriterlere
http://img534.imageshack.us/img534/7843/adszdrj.jpg
Adını tam bilmedigim için nickinle hitap edicem kusura bakma sayın M.Ali.Öz arkadasım.
Evet aracımın muayenesini 1 yıl önce yaptırdım ve hiç bir şekilde hiç bir şey sökmeden geçirdim ne araya muameleci soktum ne birşey söktüm... Daha önceki araçlarımdaki ekipmanlar ilede geçirmiştim...
Ben hatamı ders olarak kabul ediyorum önceki aracımda vardı xenon ve o aracımı arkadasım kullanırken arkamdan 20 km kadar geldikten sonra anladım ne oldugunu ne olmadıgını ogünden 1 ay sonra zaten satmıstım aracımı. Aynısından aldım tekrar daha sonra ve kesinlikle takmadım , herkes tak diyor. Takmam. Ne oldugunu biliyorum çünkü.
Tepkimde haklı oldugumu düşünüyorum o bahsettiğiniz egsoz filtre vs kombinasyonu ile akşamları ve sabah erken saatlerde bebeği olan var yaşlısı olan var insanların huzurunu kaçıranlar inşallah yaptıkları yanlışı en kısa sürede anlarlar. Kimse benim zevkim demesin. Senin zevkin diğer kişilerin özgürlüklerinin sınırını aşıyorsa bence amacınıda aşıyor. Ben eski aracımda headers komple egzos ile kullandım ama ne sabahları ne gece geç saatte bazı mallar gibi ara sokakta gazlamadım herşeyi efendice yaptım gidip sanayiden abart eksoz takmadım orjınal modifiye firmasınınki neyse onu taktım ve uygun desibellerde gerekli izinlerde ve özellikle boş yollarda bastım kendi tatminim için. Yani bir çevreyolu bir otoban vs. Ara sokakta asla gazlamadım gazlamam insanları rahatsız etmem.
Bu zihniyet bütün halka yerleşmiş durumda daha geçen gün diyet yaptıgım için gün içinde 3 ara öğünüm var. Geneldede meyve tüketirim. Üniversite'de gidip yedikten sonra muz kabugunu bana yaklasık 50 metre mesafedeki çöpe attım geri geldim millet deli gözüyle baktı , tebessüm ederek. Başka öküzler gibi yolun ortasına atsaydımda koşan bir çocuk yada Allah göstermesin yaşlı biri bastıgında ayagı kayıp biyerinimi kırsaydı.
Zihniyetin değişmesi lazım. O xenonlar o kadar çok göz alıyorki, göz rahatsızlıgı olanlar var adam zaten normal fardan bile rahatsız oluyor siz düşünün xenonla neler yapıyorsunuz o insanlara . Yazık.
mantıklı olmuş dicem ama aslında pek bi onemi yok
far sokup değiştirmek 20dk lık iş adam muayeneden once soker sonrada takar
benim aracımdada vardı h4 uzun kısa 8000k yukseklik ayarı var ama otomatik değil
temmuz ayında normal hiçbirşey sokmeden gittim geçtim muyayeneden
benim farlarda biraz ışığı dağıtıyordu doğru ama kimseden bu far çok goz alıyor şikayeti almadım açıkcası
ki bu goz alan farlara en cok konuşanlardan biride benim :D
geçen gün soktum artık sıkılıp sarı sarı devam :D
En azindan ugrasmak istemeyenler xenon takmayacaklardir.Merceksiz xenon yerine duzgun halojen ampul kesinlikle daha saglikli.
iyi olmuş.Merceksiz fara xenon koyuluyor ondan sonra geçici körlük spek
bencede ıyı olmus kor edıyorlar trafıkte.
Ohh iyi oldu ipnelere far ayarsiz allaha bakiyor karsidan geliyor ipne bende uzunlari aciyorum uzerine suruyorum.muayeneye gideken sokse bile ugrassin ipneler
salı gunu muayneye soktum aracımı sadece xenon larım yuzunden kaldı aracım.. gıttım degıstırdım aynı gun ıcerısınde muayneden gectım...
atıp tutulmus burda xenon la ılgılı. ne makasa gırerım ne sıkarım ne trafıgı tehlıkeye atarım sakın sakın takılırım bırakta egzost umla xenon um rahatsız etsın:icon_tup:
bu arada guzel bı ayar yapılırsa denıldıgı gıbı kor edıcek kadar almaz kımsenın gozunu xenon :icon_tup:
noluyo xenon olunca ?
Bence q7 leride gecirmesinler :) arkama q7 gelince kaciyorum
cok ıyı oldu merceksız fara xenon takmak ve mılletı kör etmenın onune gectıler
iyi olmuş :), polislerde bu konuda adam akıllı şekilde bilgilendirilse güzel olur
Tam da bi-xenon yaptırmak istiyordum. Ama muyaneye de 7-8 ay filan kaldı. Şu durumda yaptırsam bile boşa gitmiş olacak..
Trafik ekipleri egzosa , filme ceza kesip araba bağlıyacağına merceksiz fara xenon takanlara ceza kessinler , muyene ile olmaz o iş..
Hiçbirşey değişmez bende normal farda xenona karşıyım adamı kör ediyor doğru ama yurdum insanı torpidoda fazladan 2 ampul taşıyacak inşallah faydası olur.
Çok sevindim. Süper süper.