ohh bee çok iyi oldu kurtulduk çakma xenonlardan...
Printable View
ohh bee çok iyi oldu kurtulduk çakma xenonlardan...
şimdi benim araçta far yükseklik ayarı var...ozaman xenon takabilirmiyim kabaca?
arkadaşlar herkez iyi oldu süper oldu demiş ama
bence hiç bişey fark etmiycek ampulleri değiştirmek 10 dk
Hiçbirşey değişmicek bu memlekette herseyın bir yolu yordamı bulunuyor.Walla arkamda far ayarı olmayan yada merceksiz 9000 xenon takan denk geldimi küfrediyorum sülalesine cunku bazıları hakkaten kör ediyor!
birde su sıs lambalarına cezai islem uygulasalar ne kadar mutlu olacam ..
Arkadaslar tuvturk bile kisa yolu soyledi git sari ampul tak gel dedi benim aracinda zaten mercek far vardi ama iste orjinal olmadigi icin gecemedik sanayiye gittim 5 dak da yaptirdim zaten burda kimse kimseye sosyal mesaj vermesin herkez bunu boyle yapicak zaten keske uretilmese boyle seylerde kullanmasak sari ampulun gozunu seveyim . Kisaca konuyu actim herkeZin haberi olsunda orda bana oldugu gibi supriz olmasin diye...
Takamazsınız kabaca.
Konuda sözü geçen otomatik yükseklik ayarı mevzusu şu;
2008 Mini Cooper S xenon auto level headlights - YouTube
BMW E46 325i HID (Bi-Xenon) Headlamps Auto-Level, Flash to Pass and High Beams - YouTube
Golf 6 GTI Xenon Staging AFS - YouTube
MK6 Golf R Bi-Xenon Self Leveling - YouTube
Videolardaki Golf 6'larda AFS de olduğu için bir de sağa sola ayarlıyor.
Farlarında ya da sis lambalarında xenon olanlara bir sorum var..
Aracınız daha mı havalı oluyor ya da daha mı hızlı gidiyor? Değeri mi yükseliyor? Xenon kullanmak bir statü belirleyicisi midir? Hepsini geç daha basite indirgeyeyim, kızların mı dibi mi düşüyor?
Anlamakta güçlük çekiyorum ciddi ciddi.. Anlatır mısınız ne amaçla taktığınızı?
Gözlerini kör ettiğiniz kişilerin ailelerinizin hatta sülalerinizin kulaklarını çınlattığını bile bile xenon ampulu kullanmak, hem de ısrarla kullanmak çok mu hoşuna gidiyor? Hoşunuza gidiyorsa küfür yemek, bu durum obsesif bir psikolojik rahatsızlık doktora gidin bir an önce..
beyler benim arabda orj xenon var far yıkamada var doğal olarak ama içerden yukseklik ayarlanmıyor, kaputu açıyorsun farın ordan servis bişeyler yapıyor vidayı gevşetip sıkıyor manuel ayarlıyor. suan ayarlı bi sıkıntı yok ama yuk durumunda otomatık ayarladıgınına şahit olmadım henüz?
edit: galiba varmış ben fark etmedim :) şimdi nette bi bilgi buldumAlıntı:
arabanız özellilerinde bahsettiklerinize göre elegance modeli veya cosmo modeli yani en full modellereden birisi sizde o far ayar düğmesinin bulunmaması normal ve büük ihtimalle zenon far vardır far yükseklilk ayarı arka dingile bağlı olan aparat sayesinde en ufak değişikikler bile far motorlarına iletilir ve farlar kendini otomatik olarak ayarlar sizin bir şey yapmasına gerek yok zaten %99 mercekli far vardır
ya hala yok merceksiz olanlar geçirilmesin, 5000k standartı konulsun vs vs saçmalayanlar var. otom. ayarlı değilse göz alıyor işte, daha neyin tartışmasını yapıyorsunuz? işin kolayı, sökeceksin sarı ampüllerini takıp yoluna devam ediceksin, xenon takmasan ne oluyor yani? önünü göremiyor musun? ayrıca polis gördüğü yerde müdahele edecek bunlara, yoksa bu apaçilerin önüne geçemezsin.
yalandan millete iş çıkarıyorlar egsozda yasak hanginiz söküp bidaha takmıyosunuz yada kat takıp bidaha sökmüyorsunuz?
bide şu xenon kullananlara bisürü yorum yazan arkadaşlar; Arabam güzel görünsün diye takıyorum varmı itirazı olan? Şekilden şekile sokuyosunuz araçlarıda xenonmu sorun oldu yani? milletn hayatını bi tek bu mu tehlikeye atıyor? full basık aracınızla çukur gördüğünüzde aniden fren yapmıyormusnuz?rolling yapmıyormusunuz?
mercekli angel farda xenon kullanıyorum 6k. far ayarım oldukca düzgün kimseye bir zararı dokunmuyor.kendi aracım arkadan gelirken öndeki araçdanda baktm gayet düzgün ve sıkıntısız güzel bi görüntü.. far ayarını yapmayan öküz oldukdan sonra sarı ampül taksa nolur xenon taksa nolur..
Benim iki aracımda hatta satmakda olduğum a5 coupem de bile bixenon far var.. ama iki aracımın sislerinde 3000k (Fog lihgt) xenon var..
3000k fog ampülleri ebaydan sipariş verdim türkiyede bulamadım eski araçlarımında sislerine hep takdım..
amacım ne hava atmak ne gösteriş nede boşda yakmak 3000k koyu sarıdır ve sarı sisi dumanı delen tek renkdir.. bu bilimsel bir gerçek.. sisli ülkelerin araçlarının o yüzden halojenden sis farları okyu sarıdır hatta eski fransız araçlarının yaşıt sayılırız senle sen hatırlarsın eski citroen leri falan farları koyu sarı olurdu..
ben sadece sisde ve karda açıyorum yani gereklilik zaruret anında açıyorum bunun için takdım bir işlev için takdım işe o kadar çok yarıyorki anlatamam dumanı bıçakla yarar gibi deliyor..
benim gittiğim yer işim amaçlı tekirdağ çerkezköy saray falan bu civarları bilen bilir sabahları bilhassa otobanda sıfır sis çöker hatta daha yeni yüzlerce araçlık sis yüzünden zincirleme kaza olmuşdu..
ikincisi kısalarına xenon takan arkadaş eğerki hakkıyla tekrar ediyorum merceği varsa adam gibi 4300k kelvin ampülünü takmış far ayarınıda yapmışsa o adam zaten o ampüllerle gösteriş yapmaz yapamaz çünkü 4300k ampül normal halojen ampülden fazla bir farkı yokdur sarımtırakdır zaten.. 6000k çakma xenonlar gibi bem beyaz parlak beyaz değildir.. ve mercekli 4300k lı bir far far ayarıda güzel yapılmışsa üstat asla göz almaz bununda her yerde testini yapabiliriz..
arkadaşımın borasında mercekli far var mtec xenon kit ve ebaydan aldığımız 4300k ampüller takılı daha bir allahın kulu 4 yıldır farların gözümü alıyor yada farlardan en ufak bir şikayet gelmedi etse en azından birileri 4 yılda bir kez olsun laf ederdi..
demeye çalışdığım şu xenon farı sadece insanlar hava atmak için kullanmıyor bazı insanlar gerçekden görmek için takıyor halojene göre çünkü görüş açısı çok yüksek ve bunu yaparken adam gidip 150 tl lik kit için 800tl ye mercekli farını alıyor gidiyor en doğru yerde montajını ve far ayarını yaptırıyor onada 50 tl veriyor niye bu kadar masrafa giriyor normal merceksiz farlarınada kendi takmayı bilir yapmıyor çünkü karşı taraf rahatsız olmasın trafikde kimseye rahatsızlık vermesin diye o kadar masrafa giriyor.. bu adamda bizim yaşıtımız evli barklı 3 çocuk babası bir insan..
yani bazı insanları ayırt edelim her kez çoluk çocuk öyle gösteriş peşinde hava peşinde olan insanlar değil..
Ben merceksiz farlarına ya da sis farlarına bodoslama xenon ampul takanlardan bahsediyorum sen neden gocunuyorsun ki
ayrıyeten xenon çalışma mantığını bilmiyorsunuz.. bilmeden yok farlar ayarlı vaz viz açıklama yapmaya çalışıyorsunuz. xenon ampul taktığınız halojen ampule göre yapılmış bir farı isterseniz 1 metre gösterecek şekilde ayarlayın yine göz alır.
çünkü lümen değeri çok fazladır.
çünkü odaklama yapamazsınız istediğiniz kadar masraf edin istediğiniz kadar ayarlayın.
önünü görmek için xenon takıyor düşüncesi ne saçma bir ifade? adam önünü görecek diye ben kör mü olacağım.. adam beni görecek projeksiyon gibi, benim gözüm kör olacak karşıdan gelirken, gidip adama gömeceğim sonra.
ondan sonra da ben suçlu olacağım ha?
Bu mudur..
Evli barklı 3 çocuklu olması da o kişinin apaçi olamayacağı gerçeğini değiştirmiyor
"Anlamakta güçlük çekiyorum ciddi ciddi.. Anlatır mısınız ne amaçla taktığınızı?."
bunu yazmışsınız bende bir izah yazdım o kadar bunun gocunmayla bir ilgisi alakası yok.. dersinizki izahın için teşekkür ederim ama çok saçma yada izahın yeterli v.b
neyse ben açıklama yapdım kısaca bizim araçlarımızda bixenon var diye yada halojen var diye kendi çerçevemizden bakmayıp biraz empati yapmak her zaman iyidir..
insanları suçalamak hakaret etmek ezmek aşalamak olayın en basit en kolay yanıdır siz yapıyorsunuz demiyorum yanlış anlaşılmasın konu genelinde yazıyorum bence birazda anlamaya çalışmak lazım.. ben tek bunu diyorum yoksa beni ilgilendiren bir şey yok..
tuv hasar listesine göre
Gaz deşarjlı far (xenon):Far yükseklik ayarlayıcısı yok Ağır Kusur
Gaz deşarjlı far (xenon):Far yükseklik ayarlayıcısı çalışmıyor Ağır Kusur
denmiş ama, otomatik olmasından bahsetmemiş , ayarlayıcıdan kasıt otomatik olması mı acaba :soru:
hava atmak için xenon kullanıyorum egom tavan:D hay allam..
@Quantum böyle yazmışınızda eski mesajlarınıza bakıyorum ellerinizle xenon takmışınız nasıl bi çelişki bu? havamı atıyosunz amacınız ne:)
http://www.techturkey.com/forum/do-i...ygulamasi.html
bu bir...
ikincisi;
bu mesajınıza bakıyorumda birde şu konudaki mesajınızda yazdıklarınızı okuyorum oldukca çelişkili:);
http://www.techturkey.com/forum/gene...-ihtiyaci.html
kendiniz takmışınızda burda xenon takanlara neden böyle yazmışınız onu çözemedim:)
Bidaha bak o zaman çözersin.:) + birşey daha adam orda yazmış fabrikasyon çıkıslı xenon farını aldım diye sadece kiti yok demiş.
'' 2011-2012 Model makyajlı Honda Civic Sedanların ise fabrika çıkış merceksiz xenon farları mevcut.
Far yapısı sayesinde göz almıyor ve yine mercek olmamasına rağmen mercekli farlardaki gibi gayet keskin bir ışık çizgisi mevcut. Fardaki xenon ampulü ise D2R.''
Laf sikiştirip ortam germeyi bu kadar sevmeyin yahu.*** attıgınız adam her benzin zammında konu açıyodu :D( iyi bişey:D) :D:D :hehe::D
konuların her mesajını okudum kavga çıkarcak bi durum yok nasıl xenon takana soru soruluyorsa xenon takanı sorgulayan kişiye soru sordum ne var bunda?:)
nasıl ayarlarsanız ayarlayın hertürlü xenon göz alır ifadesine karşı yazdım.
ayrıca kendi aracının far yapısı farklı göz almıyor? xenon takabilir benmkide göz almıyor belki? :)
işin özü her xenon takana o şekilde yazmak saçmadır benim aracım mercekli olmasına rağmen üstüme alındım.. ama merceklileri hesaba katmadan söylemiş gözümden kaçmış:)
Çokta fifi , değişmek 15 dk ...
Ben kendi anladıgım gıbı cvp verdım bana ztn *** yemek duser ona yazılan bısey netıcede:D ama gel gorelım kı adam gıtmıs kendı arabası ıcın olan xenonlu fardan almış.Gidipte angel eye'da alabılırdı ben o manada yazdım birazda;) :) He gene tabiki otomatik far sensörü yok o ayrı :D Kazana düştün Quantum:p
arkadaş aynı işi yapan arkadaşıma apaçi dedi .. benim arkadaşımda borasına orjinal mercekli far ve 4300k ampül takdı dedim bir sürü laf etti apaçi dedi..
ve bana bilmediğimi söylediği lümen değerleri hakkında bir şeyler yazdı ben susdum lümen değeri fazladır dedi lümen değeri aynıdır kaldıki odaklama yapamassınız dedi odaklamayı mercek yapar..
yani kısaca 4300k bir hid kitle mercekli farla alıcağınız ışık gücü d2s orjinal bir bixenon sistemden kesinlikle fazla olmaz çünkü hid kitler 35watt dır orjinal bixenon sistemler 40-42 watt aralığında çalışır..
orjinal bixenon bir araçla mercekli bir fara takılmış 4300k lık bir xenon kitli aracı yan yana getirin bixenonun çok daha parlak yandığını görürsünüz pek çok xenon takanda bilirsinki bixenona benzemesi için zaten 6000k lık ampülleri takıyor.. hal böyleyken 4300k lık bir xenon kit nasıl bir insanın gözünü kör edebilir nasıl gözünü alabilir..
4300k h7 xenon ampülün lümen değeri 3200 dür.. d2s orjinal xenon ampülünün lumen değeride 3200 dür
isteyen girsin wiki pedia ya bakabilir..
D2S HID burner produces 3200 lumens
Headlamp - Wikipedia, the free encyclopedia
en başından beri dediğim tek şey şu işin ayarını bilelim bu işi ayarında kuralına uygun yapan insan olursa kesinlikle bu sistem göz almaz..
bir kesim çok dikkatimi çekdiki düşmanca davranıyor ama bu insanların geçmişine baksak her kezin geçmişinde bir xenon macerası çıkar.. benimde vardı hepimizin vardır şimdi bixenon lu araçlara geçdik diye geçmişi böyle inkar edip sanki ak pür hiç biz bu işlere bulamamış direk bixenon araçlara binmiş gibi davranmak yanlış..
bence amaç xenon far takmak isteyenlere zaten tutamayız durduramayız ama bari doğru yolu göstermek kardeşim 4300k ampül al kardeşim mercek al güzel bri far ayarı yap demek zaten alıcak çünkü niyet ettiyse durduramassınız..
bende tüm orjinal bi-xenonlara karşıyım, arkadan gelip sellektör yapınca flaş patlamış gibi oluyor :)
orjinal bi-xenon larada bi çare bulmak lazım :)
burda herkes aracının güzel görünmesini ister gözü gibi bakar vs..o yüzden bi uygulama yapmış diye uygunsuz sözler söylenemez o uygulama trafiği tehlikeye sokar senin yaptığın diğer bi uygulamada trafiği tehlikeye sokar.en ufak örneği hepimizin aracı basık çukur bilmemne görünce asılıyoruz frene kaçıyoruz sağa sola vs trafiği yine tehlikeye atıyoruz rolling yapıyoruz bilmemne..:)
mercedes, bmw, audi gibi araçlardan bahsediyorum ben..
orj. bi-xenon farlı bu arabalarla selektör yiyince flaş ışığa maruz kalmış gibi oluyorum..
Bende buna karşıyım valla, kullanılmasın hiç bir araçta :)
hatta düşündüm de normal farların uzunlarıda beni rahatsız ediyor.. bunlarda kullanım dışı bırakılabilir..
demek istediğim orjinal bixenonda yapıyorlar artık d2s zaten onu yapınca haliyle sellek yapınca flash patlamasıda oluyor..
tam konusu aslında
satılık H4 uzun kisa motorlu 8000k xenon kit arabamdan sokmuştum :D
3 ampul var durumlarını inanın bilmiyorum balastlar sağlam ama :D dener verirm uygun fiyata
haha :D
xenon için ampülü söküp sarı ampülden takıp geçicez artık :)
oy oy oy nasıl da araştırırlarmış beni de aman da aman :D
biraz daha araştırma yapsaydınız da o ampulleri hangi farlarda kullandığımı da yazsaydınız keşke.. ya da onu es mi geçtiniz acaba? yoksa işinize mi öyle geldi..
Benim param çok çünkü.. Para mıçıyorum, gidip 500 lira masraf yapıp xenon ampule uygun merceksiz far alıyorum.. Sonra arkadaşımı ikna edip gidip 500 lira harcayıp bixenon mercek taktırıyorum.. Öyle böyle kazanmıyorum parayı harcayacak yer arıyorum parayı savuruyorum böyle halay çekenlere dağıtır gibi değil mi..
Bana laf edenler önce kendi halojen uyumlu farlarındaki xenon ampulleri çıkarsın, arkasında gittiğiniz aracın şoförünün gözlerini dikiz aynasından .ikmesin, konu sonra benim otomatik ayar sensörüme sıra gelsin..
Selametle..
neyi nasıl kullandığınızı ne kadar paranız olduğunu bilemem.ilk attığın mesajda belirtseydn o zaman.xenon takan öyledir böyledir dersen haliyle sen mercekmi kullandın başka şekildemi taktn sorgulanmaz xenon taktnmı taktın diye sorgulanır:) angel farda mercekli şekilde xenon kullanıyorum.göz möz aldığını sanmıyorum. normal farda taksam yine 6000k xenon kullanırım kızlara havamı atarım xenon takmazsam aracım alt sınıf görünür :D itirazı olan?
Hem bu ayarsız ve merceksiz xenonlar hemde gereksiz yere gündüz o arka sisleri yakıp gözleri alanlar varya ahhh ahhh arka sisi yakınca arabanız çokmu güzel oluyor çokmu farklı gidiyor ne oluyorda arka sisi yakıp göz alıyorsunuz anlamıyorum apaci lik kroluk parayla değil ya.
Benim itirazım var, az öncede zenonlu ledli tunikçi apaçinin birinin üzerine kırdım.
GURURLUYUM varmı buna itirazı olan????
O değil de ben şimdi aracıma fabrikasyon Bixenon farları aldım.Ama otomatik far yükseklik ayarım çalışmayacak , onun için de servise 2400 TL bayılmak gerek sensör vs taksınlar ama böyle bi şey yapacak değilim.
Benim 4300K , Bixenon farlarım sırf bu yükseklik ayarı olmayacak diye ağır kusur mu sayılacak ?
Normal sarı halojen ampül de takılamıyor sanırım D2S çünkü ampül tipleri.
Mağduruz :D
ne xenonmuş be :D çağrı 35 agacım daha çok gurur duyarsın xenonlar 30 liraya düşmüş :D birini öldürene kadar kırmaya devam.
Matematik ortada,
Kurallar ortada ,
İnsanlarda ortada ,
Basitçe takin takin sokun gecin takin miss ,
Trafikte saygi bekleyin miss
İnsan olmanin temel ozelligi nedir hani bizi dagdaki ayidan ayiran ozellik
Söyliyim trafikte göz alip karşindakinin/önündekinin gözünü rahatsız etmesin diye otomobilde olmasi gereken xenon farin parmak kadar otomatik ayar sensorudur kardesim ...
Hadi kolay gele sok tak sok tak ......
bu çıkan yeni kural xenon cunun yanında ve xenoncunun dostu :D
eskiden xenonlu girerdin
xenon var hafif kusur , far yıkama yok hafif kusur,far rengi başka hafif kusur,far ayarı bozuk hafif kusur diye geçerdin..
şimdi adam takıcak halojeni Kusursuz geçicek :D :D
Uygunsuzmuş ki adamlar da ağır kusur demiş, benim ki göz almıyor, velinin ki alıyor demeye bile gerek yok :) yasak kardeşim. Sen uyanıksındır muayeneden 5 dakika önce söker halojenlerini takar, 5 dakika sonrada tekrar xenonlarını takarsan ona birşey diyemem.