7000 tl ye stok motor çok keyifli bir araba olur
Printable View
7000 tl ye stok motor çok keyifli bir araba olur
stock motora 7 binlira harcayıp 200 hp alınmıcana göre degmez bir rakam bence...
harcayın yaw değer harcayında ekonomiye can gelsin :D
peki aynı soruyu BMW 520 12valflik versiyonu için sormus olsak, standart motora turbo, maliyeti, alınabilecek güc.. maksat yanlamakda değil, aracı serileştirmek.
konu hakkında fikri olan yokmu yhu :)
Öncelikle Eray abi ve Mustafa abi varken bana yazmak düşmez. Lakin şimdilik merakını giderecek şekilde şöyle yardım edebilirim.
Bahsettiğiniz motor modeli muhtemelen M20. M20'ler bu e30'lardaki motorlar oluyor. M20'ler standart kol-krank-piston ile 300+ beygirlere gelebildiği gibi, stroker yapması kolay motorlar olduğu içinde hacim arttırıp o şekilde güç almaya çalışmak da mantıklı. Velhasılında 5-6 liraya 300+ olacaktır derim. :)
En güzel örnek EKE olur; stock motor içi 280 küsür beygir. :)
valla benim motor şu döküm emme manifoldu olan altı silindirlii 520 lerdeki 2000 cc 12 valfli motorlardan işte, m20 midir m40 mıdır yada 50 midir bilmiyorum gerçekten
http://www.bmw-syndikat.de/bmw-syndi.../m20/m20_4.jpg
bu motorsa bahsettiğin m20
evet bu motor benim aracın motoru
tmm m20 motorun eğer sağlıklıysa stoc motor üzerine turbo ile kakuşun dediği gibi 300 hp lere yakın bir araç olur
mantıklı iş olur yani? motorum sağlıklıysa derken ; bir kere rektefiye yapılmıs motor, şu an durumu gerçekten iyi, en azından ağ yakması yada antin kuntin şeyleri yok motorun.. bir kere motor yapılmıs olsada bu stock için olur durumu geçerlimidir?
olur niye olmasın sen sadece biraz canlansın istiyorsan eğer çok fazlada sıkıştırmıcaksan 0,5 bar civarı eğlenceli bir araç olur
mehmet m20b20 motorun arkadaşlarda demiş alt tarafı sağlamsa aracın t3/t4 turbo ms beyin m3 enjektörleri ile 0,6 barlarda 290 hp kullanırsın eke nin son hali gibi
eke nın son hali 350hp di karıştırmayın 286hp sendeki haliydi
şimdi MS beyin neden gerekiyor? kendi beyni programlanamıyormu acaba Turboya göre? yani bunu gerçekten bilmediğim için soruyorum hani, ms e gerek yok demek için değil :)
benim amacım bu aracların kardeşi olan 24 valfli modellerinden biraz daha serileşmesi aslında.. atıyorum turbolamamız sonucunda 200 240 beygir gibi bir güc bile benim için oldukca iyi bir sonuc olurdu
bro motronik beyin var onlarda ve eprom yazılabiliyor onlara ama standoline kadar sağlıklı olmaz tabiki
forumda MS ile uğraşan ve bu motora ms uygulayan arkadaşlar var en sağlıklısı bu olur
turbo işinide ciddi düşünürsen eray panpişime ulaş en kısa sürede en uygun şekilde halleder kendisi.parça ve BMW konusunda sıkıntı çekmeden kafan ağrımadan hallolur :)
Eray pampiş diye andığın arkadaş, Eray Yümsel midir acaba :)