oyuncak gibi lan :D harbiden çok mutluyum ya :D:D
Printable View
oyuncak gibi lan :D harbiden çok mutluyum ya :D:D
büyü biraz hakan :D
abi olmuyor büyüyemiyorum :D
Smart For Four 1.1 manual ler hakkında bilgisi olan varmıdır ??
kaldır şu iğrenç bmw yi lan
evvet dünden bugüne smart günlüğüm :D
göstergemde 3 çizgi hatası veriyor buda şanzıman arızasını gösteriyor. fakat aküyü söküp takınca düzeliyor.
daha önceden bahsettiğim gibi en ufak bir elektriksel arıza buna neden olabilirmiş. bende bunun üstüne yanmayan fren lambamı, plakalık ampulümü ve park lambamı değiştirdim. Sonra aküyede baktık suyu azalmış onuda tamamladık cumartesiden bugüne sorun çözülmüştü ve hiç bir arızası yoktu. fakat bu sabah yine aynı şeyi yaptı. Akü yü söktüm taktım düzeldi. yoldada hiç bir problem çıkartmadı.
şanzıman yağını kontrol ettim gayet güzel. onun dışında kopan kapı kolu telimi yaptırdım :) camımı ayarlattım. mis gibi cillop gibi oldu. şu an için tek eksiğim radyonun kodu :D onuda müsait bir zamanımda maslağa gidip halledicem :D
Camın ayarlanması ve kapı kolu telinin yapılması için kapıın dış tarafı sökülüyor onuda en yakın zamanda fotoğraflarla göstericem :D
Emir onlarda aklımda ve tabikide binicem arabamdan son derece memnunum :D uğraşmayı seviyorum desek yeridir.
Umarım bu şanzıman problemi bu bahsettiğim şeylerdendir. yoksa okuduğum sitede bir kaç seçenek daha vardı.
zaten tam olarakşanzıman sıkıntılı demiyim. vites yükseltirken problem yok ama düşürürken sanki debriyaja basmıyormuş gibi oluyor. gece arabayı boşta bırakmama rağmen sabah geldiğimde bu şanzıman motorundan çatır çutur sesler geliyor ve boşa alamıyor.
evilution da okuduğumagöre yanmayan lamba, zayıf akü, şanzıman yağı vs vs bunu yaparmış.
ve bunu genellikle gece, ışıkları yaktığım zaman ve çok soğuk havalarda yapıyor. gündüz nerdeyse hiç yaşamadım. ilk defa bu sabah vites problemi yaşadım.
2 şey var , birincisi bende ilk defa 110.000de değiştim şanzıman yağını , çok değişiyor araba mutlaka değiştir şanzıman yağını abi
ikincisi de fortwoları bilmiyorum ancak benim arabada , diğerlerinin aksine kesinlikle ışıklarda vs. boşta tutmayın diyor ,
arabayı boşta çalıştırdıktan hemen sonra vitese geçirilmeli , kısa süreli beklemelerde viteste frene basarak ,
uzun beklemelerde de vitesteyken el freni çekili vaziyette beklenmesi gerekli diyor abi , sen bir bak yine ama hatırladığım kadarıyla fortwolarda da böyle bu durum.. :)
Bendeydi abi evet :)
Hahah şaka gibi evet sahibinden de 1.3 forfour kalmamış :D
1.1 ler üç silindir abi , forfour da ağır kalıyor ve birazcık nazlı bir motor 1.3 ve 1.5'e göre..
1.5 şehir içinde 7.0 litre falan yakıyor zaten 1.1 de 6 gibi yakıyor , ama arada çok fazla performans farkı var , bir de 1.3 ve 1.5 olanlar colt la aynı yürüyen ve motoru kullanıyorlar bu yüzden parça tedariği çok daha kolay :)
sultanoğlu chip yaptırabildinmi?
aynen öyle yapıyorum hiç boşta bile tutmuyorum, direk vitese geçiriyorum. Şanzıman yağı iyi ama dediğin gibi değiştirmekte yarar var ama ne yağkullansam bilemedim. İnternette adamlar bür sürü otomatik vites yağı tavsiye etmiş ama onlardan burada yok gibi yada ben bulamadım. Birde şu bujileri kesin değiştirmem lazım. :D
Yok daha yaptıramadım ama kesinlikle yaptırıcam :)
1,3 - 1,5lt ler COLT peki 1,1 hangi köyün kazası :D parçası marçası sıkıntılımıdır yani
performans yakıt cok onemli degıl benım için gezmek için boyle bısıklet gıbı bı araba lazım hoşuma da gitti tipi kılığı bi tanede gerçek dolu hesaplı 1,1 var onun içn araştırıyorum
+ bu arabalar atmosferik mi ?
bijon aralıkları nedir