|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: Fiat Punto T-jet Sport 3k-Renault Fluence
|
Arkadaşlar dün üzücü bi kaza yaşadım.Arkamdan 130-140 civarı hızlarda gelen bir vectra tamponuma çarptı.Çarpmanın etkisiyle arabam yolda sürüklendi ve kaldırıma 2 jant lastik ile sol marşpiyel vurdu.Vurmanın etkisiyle 3 airbag de açıldı sol taraftaki.Ayrıca alt takımdada hazar oluştu.Karşı tarafın kaskosu yok ama trafik sigortasından mı yapılıcak benim hasarım? Perte çıkma durumu varmıdır? Perte çıkarsa trafik sigortası ödeyebilir mi ? Aracımın kasko değeri 23 000 tl.
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: Astra Coupe 2.0T
|
perte çıkarsa trafik sigortası 23.000TL yi karşılayamaz.
sizin kaskonuz varsa siz kaskonuzdan alın paranızı. kaskonuz yoksa kalan kısmı kişinin kendinden tahsil etmeniz gerekiyor. yanılmıyorsam trafik sigortası 15.000TL ye kadar ödüyor hasarları __________________________________ Turbo Engine Astra Bertone Coupe Turbo [Stage 1] Powered by Opel Tech Service |
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: Golf MK3 1.6 Sport
|
trafik sigortası 20 bin e kadar karşılıyor sanırım ama zararınızı karşılamak için mahkemeye başvurabilirsiniz
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: corolla e12 hb
|
çok geçmiş olsun trafik siportası tamamını karşılamaz bende merak ettim şimdi karşı taraftan almak için mahkeme filan uğraşmakmı gerekicek şimdi .
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
|
Şimdi telefon bekliyorum işte..3 airbag + çamurluk + alt takım zarar gördü perte çıkma olasılığı varmıdır acaba..
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: Clio rs
|
Geçmiş olsun öncelikle
Trafik sigortası tam 20 bin TL karşılıyor hasarı Karşı tarafın sigortasından yola hareket ile başlanması gerekir şu koşullarda __________________________________ Teşekkürler Renault Mais Baday Cotech Merdan Power
Teşekkürler AHM Performance |
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: Subaru
|
Yuksek ihtimalle perte cikar burak cok gecmis olsun
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
TechTurkey
Otomobil: fio emo 95ps
|
Zorunlu Trafik Sigortası teminatları 2011'de araç başı 20bin tl idi. 2012 yılında araç başı 22.500tl olarak düzenlendi. Kaza başı da 45bin tl. Ve karşı tarafın sigortası 2011'de düzenlenmiş dahi olsa güncel teminat tutarları esas alınır. http://www.guvencehesabi.org.tr/sour...afiklimit.html
Araban pert olursa zorunlu trafik sigortası en fazla 22.5bin tl öder. Üstünü almak için karşı tarafı dava edersin. |
|
|
|
|
|
#9 | |
![]()
Otomobil: MİTO 1.4T QV
|
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: ...
|
Sizin kaskonuz varmı ? Alt takım ne durumda bilmiyorum ama ben olsam perte çıkartmaya çalışırdım sigortacınızdan yardım almaya çalışın.
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: vts II
|
benzer bir durum eski aracımda benim başıma geldi %95 pert olması lazım yok olaki istemezlerse gidin masrafı çıkaracak servisle konuşun. Sonuçta başkasının hatası yüzünden kazalı araç kullanmak zorunda değilsiniz
__________________________________ Alta düştüm diye üzülme, üste çıktım diye sevinme.. |
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: HONDA FD6
|
cok geçmiş olsun.
hasarı senin kaskon karsılar, onarım masraflarınıda karsı tarafın trafik sigortasından alır. aracın perte cıkarsada eksik kalan tutarın peşine senin kaskon düşer, yanı hukuksal boyutlarıyla yine senin kaskon ugrasır diye biliyorum, yanılıyorda olabilirim... |
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
|
Benim kaskom var çok şükür hiç kaskosuz arabaya binmem.Ancak karşı tarafın yok işte sigortasından eğer 22.500 lira alabiliyosam 500 lira için uğraşmam.
Bu arada ilginiz için çok sağolun .. Başka bilmem gereken bi durum var mı bu konularda dolandırılmayalım exper ler tarafından çok çakal oluyolarmış .. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
TechTurkey
Otomobil: fio emo 95ps
|
Kaskon varsa senin hiçbirşeyi dert etmene gerek yok. Teminat limiti de senin için önemli değil. Teminat tutarını yani 22.5bin tl'yi aşsa bile senin kaskon sana aracın piyasa değerinin tamamını öder. Teminattan fazla kısmını karşı tarafa mahkeme yoluyla rücu eder. Yani senin yerine o uğraşır karşı tarafla.
Senin bu saatten sonra tek yapman gereken aracı yetkili servis çektirip mümkün olduğunca masrafı yüksek gösterip aracı perte çıkartmak. Sonra da aracın piyasa değerini kaskona kabul ettirmek. |
|
|
|
|
|
#15 | |
![]()
|
Megane 2 ile 13 bin tl tutarında bir kaza yaptım.Ancak perte çıkartmamışlardı aracı.O yüzden içim içimi yiyor.Ben bu arabayı bu şekilde zor satarım kim ister ki airbag açmış arabayı almak .. |
|
|
|
|
|
|
#16 | |
![]()
Otomobil: ' DS 6477
|
sehıt konvoyunda abımızn aracına carptılar 2 aırbag,camurluk kapı sacı,sol şaseden hasar aldı arac 13bın tl gıbı bı rakamdı. perte cıkardılar.buyuk ıhtımal sızınkınınde perte cıkma ıhtımalı war. cok gecmıs olsun bu arada. |
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]() |
Pert olayı sanki aracın değerinin %40 ı olması gerekiyordu. Ama doğru mu hatırlıyorum bilmiyorum
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: KALAS
|
1. kaskon varsa kaskodan başvur zaten karşı taraf kusurlu.+ olarak hasarsızlığın bozulmaz.
2.aracının poliçe bedeli 23k tl olabilir ancak 2. el değeri baz alınır.2. el değeri 20-21 ise ortası bulunur sana teklif edilir.o klozu yok ise ve araç 1 sene veya 6 aylık araç değilse poliçe bedelini hiç bir sigorta şirketi vermez. |
|
|
|
|
|
#19 | |
![]()
Otomobil: 2o7 gT
|
__________________________________ |H||K||S|
|
|