|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: 65 chevy malibu, mk4 golf gti (auq)
|
Süpersonic uçaklarla dünya turu.Küçük bir adada, bir havaalanı, yakıt deposu, yeterli sayıda uçak var.Bu uçaklardan birsinin tam anlamıyla bir dünya turu yapması hedefleniyor, yani adadan kalkıp tekrar adaya dönecek tam dairesel bir hareket.
Uçakların yakıt tankı dünya etrafında tam bir tura yetmiyor, tam yarısına yetecek kadar yakıt deposu var. Uçağın yolculuğu esanasında uçaktan uçağa istenen miktarda yakıt transferi yapılabiliyor ama destek için kalkacak uçaklarda aynı şartları taşıyor onlarda tam turun yarısı kadar yakıta sahip. Uçakların hızı yolculuk esnasında sabit (V Olsun) Bu uçaklar yakıt alımı sırasında ister yerdeki depodan isterse havadaki yakıt nakli sırasında hiç zaman kaybetmiyorlar (böyle kabul ediyoruz sorunun amacı açısından.) Amaç bu dünya turunu hiç uçak kaybetmeden yapmak.Yere düşen uçak olmayacak. Bütün uçaklar sağ salim geri dönecek. Tek yakıt alınabilecek yakıt deposu sadece bu adadaki depo, destek için kalkacak uçaklarda sadece bu adadan kalkıyor. Sorular: A) Bu dünya turu mümkünmü? Hiç uçak kaybı olmaksızın? 1) Mümkünse kaç uçağa ihtiyacımız var? 2) Kaç depo yakıt yeterlidir? Havalanan uçakların hepsinin geri dönüş şeklini anlatın.Turu tamamlayan uçağın durumunuda herşey açık olsun. B) Bu dünya turu bu koşullarda mümkün olmaz diyorsanız sebeplerini açıklayınız neden olmaz? Soru hakkında genel: Soruda herhangi bir yanlışlık yok. Soruyu anlamak zaten çözümün önemli bir kısmıdır.Herşeyi doğru anlamak zorundayız . Soru çok zor bir soru.Öyle kolayca çözülecek bir soru değil uğraşmayı sevenler için.Dünyanın en zor zeka soruları kategorisinde yer alan bir soru. biraz kazık marka bi soru ama uğraşılası
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
|
soruyu ben çözdüm. çok iyi düşünmeniz gerekiyor. net üzerinde bir kaç abimiz çok emin bir şekilde bazı cevaplar yazmışlar fakat o kadar kolay degil sorunun çözümü
![]() dou |
|
|
|
|
|
#3 |
![]() |
sonuçta yakıt ikmali yapacak uçakta 2 adet depo var ve 1 depoyla turun yarısını bitiriyor diğer kalan 1 depoylada turun kalanını tamamlıyor
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: FB7 Civic
|
İlk kalkan uçak doğuya doğru hareket ediyor varsayalım, gideceği yolun 1/4üne geldiği anda 2nci uçak yakıt nakli yapıp tekrar fullemiş olsun. Deposundaki full depo ile ilk kalkan uçak gideceği yolun 3/4ünü gidebilecekken 2nci uçak geri döner adaya. 3/4e geldiği anda 3ncü uçak batıya doğru kalkar(bir nevi yolda karşılamak diyelim) yolun son 1/4lük kısmını götürecek kadar yakıt nakli(yarım depo) yapar, ikisi birden yarımşar depo ile dönerler. böylece hiçbir uçak yere düşmemiş olur ve ilk kalkan uçak adaya geri dönmüş olur.
3uçağa, 4depo yakıta ihtiyaç vardır. |
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: emekçi mazda 323 ...
|
diğer uçakların yakıt deposundan 1 tane söker diğer uçağa takarım o bna yeter
__________________________________ atın iyisine ''Doru'' yiğidin iyisine ''Deli'' derler. |
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: Corsa Dti
|
Tam anlamadım ama
Tam tur dönecek olan uçak kalkar 1 tur'un 4/1'i kadar geldiğinde diğer uçak takviye yapar böylece uçak 4/3 yol gelmiş olur geri dönen uçak bu sefer ters taraftan gelir yakıtı tamamlar, sağ salim eve dönerler ve mutlu mesut yaşarlar...
__________________________________ .
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
|
edit : zetec nickli arkadaş bulmuş cevabı
tebrik ederim
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: im suanda yok
|
soruda yakıtları tukenmıs olucak diye bi ibare yok ama
__________________________________ Saçları sarı kaşları kara olan kızlar plastik jant kapaklı Mercedes gibi duruyorlar..
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: JETTA
|
bilmeceyi okuyunca aklıma geldi
File:Refuelling.plan.black.buck.svg - Wikipedia, the free encyclopedia yukardaki havada yakıt ikmal planı 1982 yılındaki falkland savaşında ingilizler tarafından kullanıldı. vulcan uçakları birbirlerine yakıt vererek normalde menzillerinin yetmediği 7500 km uzaklıktaki adaya bu şekilde ulaşarak bombaladılar.. File:Blackbuck.operation.png - Wikipedia, the free encyclopedia |
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
|
cevabı bulmuş arkadaş yanlış okumuşum ben
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
|
Bende yazdım ama geç kalmışım
Basitti ama
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: 9HP
|
4 birim yol var diyelim. Kalkış A noktası, varış da A noktası.
Dairesel bi rota var. 1 birimlik yolu tamamladığında uçağımız 1 birimlik daha yakıtı kalıyor. Bu anda A noktasından gelen diğer uçak ikmali gerçekleştiriyor, depo tekrar fullleniyor. bu sayede 2 birim daha devam edebiliyor uçağımız. 3 birimi tamamlayabilecek kapasitede yakıtımız var. Rotamız dairesel olduğu için, A noktasından başka bir ikmal uçağı bu sefer ters istikamette gelerek ikmal yapıyor. kalan 1 birimi de bu yakıt ile tamamlıyor. edit: yapılmış |
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#14 | |
![]()
Otomobil: im suanda yok
|
__________________________________ Saçları sarı kaşları kara olan kızlar plastik jant kapaklı Mercedes gibi duruyorlar..
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
|
Nakil yaparken kendi deposundan vermiyor olarak düşündüm yakıtı. İkmal uçağını varsayarsak ikmal yakıt haznesi farklıdır diye yola çıktım.
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
|
edit.... yanlış cevap
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
|
ahaha yine kendimle çeliştim. üzgünüm arkadaşlar buldugumuz 3 ucak cevapları yanlış
![]()
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
|
yolun yarısını 1 depo ile gidiyorsa nasıl 2.5 depo oluyor
5 liralık gaz atmak lazım 3 uçak niye ? 2 uçaklı yazdım ben
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
|
her ucagın 1 tane deposu var ve kendi depolarından ikmal yapıyorlar arkadaşlar. yakıt ikmal ucagıdır 1 deposu daha vardır olayı yanlış
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |