Yeni bi araba alacağım... LPG siz istiyorum. Ama herkes bağlatmış arabasına LPG.
Ve ruhsatlara da işli. Söküp atmayı düşünüyorum ama ruhsattan ve sistemden
sildirmek içinde plan proce filan çiziliyormuş. Tam prosedür nedir ve maliyeti
ne olur bana ?
Yeni bi araba alacağım... LPG siz istiyorum. Ama herkes bağlatmış arabasına LPG.
Ve ruhsatlara da işli. Söküp atmayı düşünüyorum ama ruhsattan ve sistemden
sildirmek içinde plan proce filan çiziliyormuş. Tam prosedür nedir ve maliyeti
ne olur bana ?
Sökme tadilat projesi düzenlenir.
MMO onayı için MMO kontrolüne gider.
TUVTürk'e tadilat muayenesine gider.
Sonra emniyette ruhsat değişir.
çok ciddiyim bu rakamı istediler vazgectı bu rakamı duuyunca
saka yapmıyorum ciddiyim koşarak uzaklaştı fiyat veren yerden..
ilk önce tespite sokucaksın aracı sonra muaneye sonrada trafikten sildireceksin
tahminen 400 / 500 arasıdır.
Hayırlısı be gülüm
sadece o projeyi çizdirmek 150-250 lira arası değişiyor yerine göre. Muayeneden geçiyorsunuz ve Ek-1 belgesiyle ruhsatın tek yaprak değişiyor. Muayene + ruhsat parasını da koyarsanız üstüne miktar tam çıkar. Fakat demontaj projesini herkes veremiyor. MMO'a bağlı olan makine mühendisine çizdirmeniz gerekiyor ve o da hem çizim için para alıyor hem de bandrol oluyor o projede onun için ( Bandrol projeden pahalı bu arada )
Öncelikle bi projeciye gidin.Onlar sizin adınıza söküm faturası da temin ederler veya siz de tanıdık bi lpgciden işçilik kdv bedelini ödeyerek temin edersiniz.Bir de söküm projesi yapıp TSE'ye onaylatırlar.Siz proje , ve ek-1 belgesi ile muayeneye gidiceksiniz.Muayeneden sonra eldeki tüm belgeler ile emniyete gidilecek ruhsata lpg işletilen bankodan işlemler halledilecek tamamdır. Totalde 400-500 liraya maal edilir.
Örnek bi araç tadil projesi düzenleyen firma ;
DENİZ MÜHENDİSLİK (Mühendislik Bilgi ve Tecrübe Gerektirir)
Bu arada lpg düzgün bir marka ise ikinci el olarak satılabilir.Aracının üzerinde dandik marka olan ve iyi marka isteyen alıcı çok.Sızdırmazlık belgesi zorunluluğu da kalmışken 2. el lpg kiti azımsanmayacak bi paraya satlır.
Önden ok gibi arkadan b.k gibi
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)