mehmetcik vakfına bağlı opetler, merkeze bağlı shell ev BP ler ve yine ana bayii olan doco petrol olarak geçen total istasyonları istanbuldaki en kaliteli akaryakıtı satarlar.
Printable View
mehmetcik vakfına bağlı opetler, merkeze bağlı shell ev BP ler ve yine ana bayii olan doco petrol olarak geçen total istasyonları istanbuldaki en kaliteli akaryakıtı satarlar.
yanlışlık yok..
BP ve bir banka ile %10 filo iskontom var BP den.
4.47TL den 44.7 kuruş indirim olduğunda 4.02 den almış oluyorum 97 oktanı.
Herzaman opet eğer çok zorda kalırsam shell:)
ben shell den alıyorum ama bayı degılde shell ın kendıne aıt ıstasyonlarında ozellıkle dıkkat edıyorum
Shell kullanıyorum çok memnunum.
İst da iken her zaman Perpanin ilerisindeki PO dan her zaman aynı pompadan alıyorum eurodiesel i.gayet memnunum.gecen hafta Cesme ilica tarafına gittim.donuste ilica bp de depoyu fulledim.ankaraya geldim.yol boyunca ortalama hızım yol bilgisayarının gösterdiği 143 km/h.ankara icinde de 150 km ye yakın dolaştım anca bitti depo :D bayagi memnun kaldım.
Haznedardaki shellden yakıt aldım bı defa mecburiyetten.hic memnun kalmadım.
shell v-power dizeli güzel yakıt çekişi etkiliyo fakat benim multijet daha çabuk yakıyo shellin mazotuyla opete göre daha az km yapıyorum..
Kayserının ılk acılan ve kurulusu 1949 olan halada babadan ogula gecen ogun bugundur SHELL olarak hızmet weren kayserı ENDIRLIK Shell akaryakıt ıstasyonunda ıstasyon muduruyum, ıkı adet benzınlıgımız war hangısı yolumun uzerı olursa yada bıtmeye yakın bırınden alıyorum, kayserıdekı shell lerın hepsını denedım aralarında farklar war gercekten. shell dunyada en cok ar-ge ye yatırım yapan bı kurulus ve denetımlerı hıc bırıne benzemez kan kustururlar en ufak bı sıkıntıda, shell olupta turkıyede kımse kacak bırsey satamaz her benzınlık turpak tarafından otomasyonla onlıne baglı, hıc bı sekılde otomasyon pc yı kapayamazsın verı cekmesıne engel olamazsın.20 dk elektırık gıtmesı halınde 3 sefer arama yapıyorlar gerısını sız dusunun.
havaların kotu olması sebebıyle yolda kalan bı tankerın gec kalmasından dolayı musterıye 97oktan benzın kalmadı dememek amaclı kendı akaryakıt ıstasyonumuzdan yıne kendımıze ait sayaclı tankerımızle 2000lt cekıp diğer benzınlıgımıze akdardık saat 17,00 sıralarında ertesı gun telefonlarımız susmadı turpak EPDK sorumlularından tutunda SHELL bolge mudurlerıne kadar. musterı madur olmasın dusuncemıze karsılık 34bınTL ceza odedık.
Size bılgım dahlınde bı kac ıp ucu verebılırım
sureklı aynı benzınlıkten almanız onemlıdır ama hangı pompadan aldıgınız hıc bısey far etmez sebebıde pompların kontrollerı aynı anda tumune yapılır.
aldıgınız benzınlıgın satıs hacmıne gorede aracınız farklılık gosterır hem performans hemde akıt tuketımı olarak sebebıde cok satıs olan benzınlıkte dolumda sık sık olacagından sık calpalanan benzın herzaman cok yakan ve az gıden benzındır. en saglıklı benzın mın. 4-5 saat dınlenmıs benzındır.
ıstasyonun yakıt alımını hangı rafınelıden aldıgınında onemı war tabı bunu musterı olarak ogrenmenız zor olacaktır. kayserı kırıkkale arası assa yukarı 200 km, kayserı mersın arası 350km bız mersınden alıyoruz sureklı naklıye bındıgınde cok fark eder fıyatta ama ataş cok daha ıyı kırıkkaleden.
Sureklı yasadıgımız bı olay: Carı ve tts musterılerımızın ıkı benzınlığımızden alımlarına karsılık ıkı ıstasyondan aldıgımız benzın veya mazot ları farklı mı? KM olarak bırı dıgerınden 1 depoda 50-70 km az yapıyor sorusuna karsılık kendı aracım ve patronların aracı olmak uzere ( Clıo RS honda accord 2010, avensis 2010 ) 2ser depo olmak uzere denedık gercekten sehır cıkısındakı benzınlıgımızde 70-80km az gıttı aracım, tankerler kendımızın aldıgımız yer sabıt soforlerımız 15-20 yıllık neden bole oluyor, tankerın yarısı bırıne yarısına bosaltılıp neden fark olur dıerek tekrar pompa kontrolu depo temızlıgı yaptrttık ama sonuc degısmdı ozaman anladıkkı dınlenmıs benzınden fark edıyor cunku:
sehır merkezınde kı eskı sanayının ıcerısınde olan benzınlıgımız sabah 7 aksam 8 arası calsıp, 8de kapanıyor. sehır cıkısı olan benzınlıgımız 24saat hızmette farkta burdan gelıyor.
Dıkkat edebılecegınız hususları yazmaya calıstım, yardımcı olabılrsem ne mutlu.
bıraz uzun oldu yazı kusura bakmayın.
Şehir içi fark etmiyor, şehirler arası uspet acımam litre başı 40 kuruş ucuz:D Bu işin kırsalı vs kalmadı zaten.
bp den şaşmam... benzinide lpg side mükemmel ve her istasyonda kalite aynı.... shell in kalitesi her istasyonda tutmuyor malesef.... aracında wideband cihazı kullanan arkadaşlar çok daha iyi bilirler benzinin nerede iyi olduğunu....
Ben neresi denk gelirse ordan alıyorum mazotu yerden çıksın doldururum :D
LPG de taksiciler nerden alıyorsa kalabalık nerdeyse ordan alıyordum.
Babamda 10 senedir aynı istasyondan alıyor(Opet)
devamlı opetten alıyorum gayet memnunum..
shell'den alırım benzini , lpg'yi lukoil'den veya shell'den alıyorum ...
bp , PO , tercih etmediklerim arasında daha önce kullanmadım bilmiyorum.
Genelde bende Atakent ışıklardaki Opetten alıyorum memnunum :)
bp ve po'lar dışında çoğu markadan yakıt alırım.
ama nedense bp ve po'ya karşı bir antipatim var.. :)
Sempatim olduğu için mazotu Shell'den alıyorum :D
x firmanın mazotu daha kaliteli onu kullan diyen varsada denerim :) ( full hariç )
Kurtuluş shell gtl alıyorum gayette memnunum.
Evet rafineriden çıkan yakıt hepsinde aynı doğru problem zaten bayi ve bu bayileri kontrol eden dağıtıcı firmada firma sıkı denetliyor ve yakıt tanklarının düzenli temizliğini yaptırıyorsa sorun olmuyor.
Yakıtı dinlendirerek yani çöktürme işlemini yaparak satan depoların temizliğini düzenli olarak yapan denetleme işini düzgün yapan yakıta yabancı madde katmayan istasyon zincirlerinin yakıtlarında problem olmuyor.
Ben opet kullanıyorum ve memnunum şirketimizde 20 tonluk mazot tankımız var onuda opetten dolduruyoruz. Şimdiye kadar bi sıkıntı çıkmadı.
Renklerinden dolayı shell den alırım :D
Bu aralar bende Full'den alıyorum. Bi problemlede karşılaşmadım.
bizim bi arkadaşımız test yapmıştı. ankarada 95 örnek alıp pek çok yerden, en yüksek bi tane po da çıkmıştı oktanı :) bu açıdan satılan akaryakıtları karşılaştırmaktan sa araca en ii gelen yerden devamlı almak her zaman ii olucaktır diye düşünüyorum.
Benzinliğine göre shell ve benzinliğine göre opet. 97'de en iyi bunlar benim görüşüm. Ama Kayseride ki bp'ler kesinlikle iyi değil.
bizim burda hiç total yok levent maslak beşiktaş civarında.. burası opet shell in elinde bir tane iki bp var bir tane full benim 3 tane po benim bilidiğim o kadar. :)
şu maslakda bp var sanayi sapağının orda o bp nin yakıtı nasıl bilen varmı.
shell dışında heryerden benzin alıyorum
şuan surekli moil kullanıyorum incirli caddesindeki ciddi memnunum :)
Benzinde OPET
Motorinde OPET
LPG'de AYGAZ
:)
dizel sehll gtl iyidir benzinde po harici pek kullanmadım sıkıntı yok ama bitane müşteri aracında po dan aldığı yakıttan motor yaptıranlar oldu maalesef böyle kötü süprizlerde oluyo..
Altunizade ve Maslak opet tek gecerim.Biri opetin ana merkezi.Katakulle olmasi imkansiz.Otekide mehmetcik vakfi en cok satan istasyon zaten istanbulda.
maslak opet bildiğin darphane.. darphanede çok kazanıyordur ona eminim.. kardeşim 24 saat pompası boş durmuyor sabaha karşı dörtte geçiyroum önünden pompalarında gene araçlar var hele iş dağılış vakdi resmen ana caddeye kadar bazen pompalar yetmiyor kuyruk oluyor.. darphane yaw bildiğin para basma makinesi :)
Yakit dinlenme olayi varya aldiktan sonra araci bigun yatirsak faydasi olcakmi:D
hayatım boyunca benzinde shell ve opetten şaşmadım , dizelde ise PO tercihim genellikle ...
Ancak bi ara dolanan bi duyum vardı ortalıkta , shell olsun bğ olsun po olsun bi çoğu akaryakıtçılar gece kaçak akaryakıt indiriyolar depoya , ama yinede kendi firma isimleri ile satıyolar die ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum ???
Bu yüzden benzin yakıt aldığım istasyon sayısı toplamda 5 i geçmez standart hep onlar arsında dönerim , yalnız ikitelli caddesindeki al-ya petrol PO ve san. bölgesindeki depositeye gelmeden önceki PO nun tüm yakıtları gerçekten çok iyi ...
full'den yakıt alayım dedim.. arabayı yamulttuk :D
Tpdk da çalışan bir tanıdığın söylediği kadarıyla türkiye genelinde En verimli istasyonlar shell en kötüleri ise opetmiş. opet hep sınırlarda geliyormuş shell ise hep daha yüksek oktanlı. Ama bayi bazında farklılıklar olacaktır tabi.
günde 110 ton satış hacmine sahip maslak opet yani bir günde ciro 500.000tl :O