duyduğuma göre karadenizin kuzeyinden kopan bi buzul kütlesi gelip halicin önünü tıkamış akıntı kesilince havada soğuk olunca deniz donmuş ne kadar doğru bilmiyorum
Printable View
aga vallaha ben üşüyorum:D bu emperyalistler doğru söylüyor olmasın havada güneş parlıyor ama hava -13 diyor öğlen vakti:D
her şeyin illaki bilimsel bir açıklaması vardır.. ama netice insanların gördüğü ve analiz ettiğidir.. :) adam boğazın ortasında yürüyorsa bu o deniz buz tutmuş demekdir ama buzul bir yerlerden gelmiş ama başka bir şey olmuş netice önemlidir nedenler sadece olayı açıklar tanımlar..
işde sizde çok güzel tanımlamışsınız olayı.
ve önemli olanda şudur bu neden 80-90 yıldır olmuyorda o zamanlar oluyormuş bir defada olmamış bu ben çocukken kadıköy vapurları şimdiki adalar iskelesinden kalkardı orda çok yaşlı boyacı bir amca olurdu o anlatmışdı ben daha bu resimleri görmeden o zamanlar net falanda yok zaten küçüklüklerinde öyle buz olurmuşki denizin ortasına kadar yürüdüklerini söylerdi
soru şu bu iklimde nasıl bir değişim olmuşki artık bu tür şeyleri göremiyoruz.. demek ki bir yerlerde artık buzul kalmamışki gelmiyor demek bir yerlerde iklim dönmüşki kışlarımız bu kadar yumuşak geçiyor..
Allah sokaktaki hayvanlara evsiz barksız muhtaç insanlara yardım etsin bir şekilde yaşıyoruz işte...