çoğu işini halletmene sevindim aynı benim ayardasın sende, eskişehire gidince bende kendim kurcukluyorum arabamı :)
Printable View
:) Hee iyi bari...
Bir de yağ değiştirdim demişsin... Aynı yağdan mı koydu o ustan ?
adam gibi krikom olsa sanayiye hiç gitmicemde arabayı kaldıramıyorum :) sanayide detaylı bakmıyorlar sırada adam olduğu için acele ediyorlar benim arabada aksi gibi sanayide sorun çıkarmadan çalışır yola çıkarım geri gelir bütün sorunlar sihirli bir havası var oranın :)
2 farkli yagmi var aracta ?
Oyle ise hepsini bosalt filtrenide degistir mutlaka .
Olmaz tabi.. :) Senin motor için ideal yağlara bak...İklime bak. Bi yağ seç kendine.
Adapazarı çok soğuk olmaz mesela. Kışın 10-40 Koyarsın diyelim ki.
Yazın da 15-60 filan koyarsın ...
Sen yağını,filtreni al gel dediğim yere beraber hallederiz o işleri..
Ben her sıralar evdeyim ... Serdivan'da.. :D
Çoğu vaktim boş. 1 Gün önceden haber ver ertesi gün geleyim yanına.
Ben olmasam bile sanayideyken gider böyle böyle Gökberk'in arkadaşıyım dersin.
Motor/Mekanik aklına takılan ne varsa sorarsın...
tamam abi şöyle bi havalar düzelsin haber ederim size :)
ya dediğim gibi yağ değişmek için gitmemiştim kendi baktı yani.bende dikkat ediyorum yağın özelliklerine bir gün kalitesiz bi yağ filtresi taktılar araçta sübap sesi gelmeye başladı bosch filtreyle değiştirince kesildi sübap sesi.yeni motor olsa çok takmam ama 375.000e gelmiş motora heran herşey olabilir.
fazla yag en fazla 250ml 350ml olabilir bundan sonrası hep sakınca :)
Yanlış anladın sanırım ben senin için söylemedim farklı yağı koyan usta için söyledim tepkimi . Şahsi fikrim en kısa zamanda komple yağ ile filtrenin değişimi yönünde.375k kilometrede bile olsa eski toprak düzgün bakıldıktan sonra 50k 100k daha gider diye düşünüyorum yağ motorun herşeyi eli kolu kalbi değiştir derim en kısa zamanda.
yok yanlış anlamadımda bence ustalarda şöyle bir görüş var zaten eski bir araba üstünde herşeyi deneyebiliriz diyorlar..eski arabaya para harcanmazmış bide ben kullanıyorum gençsin sen bu kadar yorma arabayı.devam et bişey olmaz.gibi laflar söyledikleri için çok gitmek istemiyorum :)
20-50 den sonra daha ince bir yağ koymayın, segmanlarınız ona alışkın olduğu için daha ince koyduğunuz yağı yakma olasılığı çok yüksektir..