o.b.k Nickli Üyeden Alıntı
vatandaş dikkat etmiyordu şimdiye kadar arabasına da mmo'mu dikkat ediyordu. Bırakın allah aşkına. Sızdırmazlık kontrollerinin nasıl yapıldığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Hem bundan sonra kontrol yok diye birşey yok. Ben çok kişi biliyorum ki aracı sızdırmazlıktan geçmiş ama muayene istasyonunda gaz kaçağı tespit edilmiştir.
Tuvturk özel sektördür. Yabancı standartlarıyla kurulmuş, sonrasında devri yapılmıştır. şu anda çoğunu senin benim gibi türk vatandaşları işletiyor. Mmo da devlet değildir. Bir meslek örgütüdür. Ama başka hiçbir meslek örgütünün sahip olmadığı kadar gelire sırf sızdırmazlık kontrolü yetkisi sayesinde sahiptir.
Sırf bir odanın geliri artacak diye vatandaş oradan oraya sürünmeli midir? Vatandaşı saatlerce kuyrukta bekleten ve doğru düzgün kontrol yapmaktan aciz bir meslek örgütünü vatandaş el birliğiyle ayakta tutmak zorunda mıdır?
Hem egsoz, hem de sızdırmazlık hem de fenni muayene tek noktadan çok da güzel yapılır. Vatandaş da hem yorulmamış olur, hem de ona buna boyun eğmek, ağam paşam demek, dönen çarklara göz yummak zorunda kalmamış olur.
Vatandaştan yana olduğum, tek bir meslek örgütünün çıkarlarını herşeyin üstünde tutmadığım için kusuruma bakma.