ama mumkunse yabancı olmasın...amerikanıda ingilizide avustralyalısıda kanadalısıda insanı hayattan bezdiriyor.ne warsa yurdum insanında war bence yine.
Printable View
o da dogru ama bir bakıma ancak sınıf içinde gerçekten öğrenmeye hevesli insanlar varsa yabancı bir öğretmen(TR konuşmanın olmadığı ortamda) pratik anlamında mükemmel bir fırsat.. Sonuçta insanlar ucundan kenarından birşeyler yakalayıp dinledikleri şeyleri anlıyorlar ama kendini ifade etmekte çok zorlanan arkadaşım var.. Ilk yanlışı türkçe düşünüp, ingilizceye çevirerek konuşmaya çalışarak yapıyorlar. Halbuki anladığın gibi ingilizce düşünmek için çabalasalar gayet kolay olacak bu iş.. Ama eğitimin eksikliğinin bir yan etkisi bu işte :o
zaten ben ilk okulu bitirip how are you veya nice to meet you dan başka cümle bilen adam görmedim.ya özel kurslara gideceksin yada kendini geliştireceksin ki 2. seçenek zor olur.benim kelime haznem arkadaşlarıma göre iyidir sebebi ise devamlı bilgisayarda olmam yada oyun oynamam.ama en kısa zamanda bir kursa gitmeyi planlıyorum.kesinlikle lazım bişi ingilizce.
ilkokulu kolejde okudum ... liseyi anadolu meslek lisesinde okudum ... devlet okullarından insan bildiği ingilizceyi unutuyor ...
kurslarlara gülüyorsun ama çok başarılı kurslar var örneğin şuan gittiğim dilkoyu tavsiye ederm ...ben üst kur a gidiyorum biraz daha düzgün konuşmak için sıfırdan başlarsanız 2 tane türk hoca , bi üst kurda 1 türk 1 yabancı hoca sonraki kur larda sırf yabancı hoca hiç türkçe konuşmuyorsun ( her kur 2 ay sürüyor ve sonunda sınav a giriyorsun 70 den aşa alırsan üst kur a geçemiyorsun ) gayet gzl biraz alt yapınız varsa 6 ay içinde dünyann neresine giderseniz gidin kendinizi rahat rahat anlatıcak ing ye sahip oluyorsunuz ( tabi yan gelip yatmıyarak biraz çalışmak lazınm )
bide english time var 2 kur tr de 2 kur londra da oda çok sıkı öğretiyor oda 6 ay gibi bi süre içinde ...
ing öğrenmede şöyle bi durum var kardeşim hacettepe de hazırlığı yarım dönemde bitirdi o kadar rahat burda ama geçen yaz abd ye gittiğinde ilk 1 hafta bocalamış işte yabancı hoca olmasınn avantajı bu konuşma pratiği kazanıyorsunuz .... dilko , english time gibi kurslar tr deki çoğu okuldan daha iyi ing eğitimi veriyor eminim
kişi öğrenmek istedikten sonra her türlü öğrenir,ortaokuldan beri kolejde okudum hep,üniversitemde ingilizce eğitim(aslında alayı türkçe:)) veriyor ve babam da özel bir okulda yabancı diller bölüm başkanı fakat ingilizceyi hiç bir zaman sevmediğim için üstüne düşüpte öğrenme hevesim olmadı hiç.
kendimi verebilseydim ingilziceye çatır çatır öğrenmek için bir çok imkanım vardı,şimdi ise internette gezinip okudumu anlıcak yazışıcak kadar var :p
okduğum okullarda çok çok iyi ingilizce eğitimi yoktu ama arkadaşlarım arasından kendini geliştirip şu anda gayet güzel ana dili gibi konuşan kişiler var aynı şey üniversite de ki arkadaşlarım çinde geçerli.
devlet okullarında ki durum daha vahim,en azından özel okullara hocaları seçerek alıyorlar.annem de ingilizce öğretmeniydi devlette çalıştı uzun yıllar ama ingilizce bilmiyordu nerdeyse :)
orta okulda ingilizce derslerine edebiyat hocası girerdi derslere bizim gibi geceden çalışırdı ertesi gün bize dersi anlatırdı böyle potansiyeli olan bir ülkede ingilizce öğretmenlerinin ingilizlerle tercüman aracılığıyla konuşması normal hemde çok.