xenonun merceksiz fara takılması uygun değil bence ... heleki kuş serisinin farları geçici körlük yapıyor ...
Printable View
xenonun merceksiz fara takılması uygun değil bence ... heleki kuş serisinin farları geçici körlük yapıyor ...
xenonlu araç sahibi tüvde kuyrukda sırasını beklerken bile 5 dakkada xenon ampülleri çıkartıp yerlerine halojenleri takar girer mauyenesine geçer çıkışda sağa çeker tekrar halojenleri çıkartır xenon ampülü takar yoluna bakar ne büyütüyorsunuz..
ben geçen konudada uzun uzun yazdım..
tüv samimi olsa bu konuda far yükseklik ayarı gibi gereksiz bir şeyden yasak yapmaz tam aksine mercekli fardan ve lümen ayarından yasak koyardı o zaman araçlarında insanlar iyileştirmeyelere gidip araçlarına uygun mercekli farı alıp yada yaptırıp doğru lümen değerinde orjinal ampülleri takıp 4300k en azından araçlardaki xenonları insanları rahatsız etmiycek sürülebilir bir standarta getirebilirdi..
şu anda yapdığı başından savmak olmuş başka bir şey değil bu bir yasak değil başdan savma.. kardeşim ben görmiyimde sen nasıl biniyorsan bin bana böyle gelme demeye getirmiş tüv..
o zaman yeni bir pazar doğar bence. tuv onaylı xenon satışları fln.. forumda yeni konularda bu tuv meselesi gündemde. yazılımda, xenonda vs.vs. yakında don lastikleri bile tuv onaylı olcakmış, haberiniz olsun.
az önce radyo da duydum spikerin dediği lafda aynen böyleydi
"çakma xenon lu araçlar artık trafikte rahatça gezemeyecek"
harika haber lakin 15 dkka sonra dewam yine:D
bugün muayeneye girdim sök gel dedi şimdi tekrar taktım nolcak yani bu iş böyle
bence bu devletin adam akıllı bi sistem getirmesi lazım
arabaya veriyorum 30 bin TL her yıl vergi öde gazdan benzinden yoldan sudan ottan boktan vergi al ama ben arabama istediğim gibi binemiyim
bi xenon sistemi içinde servise 1500-2000 TL gibi rakamı herkez veremez
bazı kişiler çok şikayetçi ama ben hiç değilim valla karşımdan gelenden de arkamdan gelenden de
Bnde aracımdaki xenonları verdim gide. sarı orjinal far gibisi yok.
Xenon fiyatları dip :D
Tamam bende sevmiyorum merceksiz xenonları karşıda ki sürücüyü tavşana çeviriyor da....
La bunlar sınırdan resmi olarak geçmiyor mu? kdv si ötv si cartı curtu ödenmiyor mu tüm modifiye parçalarında olduğu gibi. Ödeniyor.
Devlet alıyor vergisini herşey yasal ama alıp kullanınca yok efendim niye kullandın sök at istemem ben böyle şeyler vs vs.
Madem bir uygulama yapıcaksın sokmayacaksın sınırdan yasak olan şeyleri türkiyede satışını yasaklayacaksın kimse ulaşamayacak.
Hem vergisini al hem kullandıktan sonra yasak de... oldu...
Far yönü hatalı hafif kusur apartmanin 5. Katını aydınlat hafif kusur xenon ampül ağır kusur ben böyle düzene rahmet okurum :/
biz yeni geçtik xenondan arac kalmıstı trafoları sokmeden 2 ampul taktık tmm dır
xenon far kadar berbat bir şey yok (orjınaller hariç) trafiktede kontrolleri uzun zamandır yapılıyor zaten bir çok arkadaşım ceza yedi bu yüzden ;) Doğuş otonun servisinde takılmış olması falanda değiştirmiyor bunu amcam mercedes bmw olmadımı yapıştırır cezayı :D :D
basıklık veya egzoz trafiği tehlikeye atmıyor ama merceksiz xenonlar atıyor.Karşıdan gelenin gözünü alıyor.Bende biliyorum 4300k ds2 leri merceksiz takıp birde ayarını tam yükseğe ayarlayıp göz kör etme ayarında kullanmayı.Ama kullanmıyorum var evde.
Ayarlı xenon almıyor zannediyorsanız yanılıyorsunuz.Oda gözü alıyor.
merceksiz ve otomatik kısma özelliği olmadığı zaman gerçekten küfür yiyen çok var.
ben rs i ilk aldığımda niye yükseklik ayarını karşıdan gelene göre kendi yapıyor filan diye uyuz oluyordum. sonradan baktımki olması gereken buymuş zaten.
yani kafama göre yükseltemiyorum ben fardan yükseltiyorum o motordan indiriyor aşağıya :D ancak hiç bi şekilde küfür yemiyorum en azından.
sonradan yapılan herşeye karşıyım :D :D