Arkadaşlar geçtiğimiz hafta cuma gecesi vatan bilgisayardan Lenovo Y570 model İ7 işlemcili 2gb gt555 ekran kartlı bir bilgisayar siparişi verdim, o an ödememi 10 taksitli, olarak yaptım. Siparişi geçtiğimde ürün internet ve bir çok mağazanın stoğunda görünüyordu. Az önce aldığım maille ürünün stoklarda bulunmadığını, firmadan da tedarik edemediklerini belirten bir mail atmışlar, muadil ürün önerip, ücret iadesi yapabileceklerini belirtmişler.
Şu an itibariyle ilgili firmanın internet sitesinde ürün hala satışta görünüyor ve ''Topkapı, Adana, Kayseri, Mersin, Kocaeli (İzmit), Gaziantep, Antalya (Konyaaltı), Denizli, Kahramanmaraş, Erzurum'' mağazalarında stokta görünüyor. Bu durum beni kıllandırdı açıkçası. Benim aldığım fiyat ile şu anki satış fiyatı arasında ortalama 400 TL gibi bir rakam mevcut, bu nedenle ürünü tedarik edemedikleri bahanesi üretmiş olabilirler mi. Sizce bana ürünü tedarik edemediklerini söylerlerken neden hala internet sitelerinde +400 TL gibi bir rakamla satışta bulunduruyorlar.
Arkadaşlar ürünü çok beğenerek ve isteyerek siparişini verdim, başka bir ürün istemiyorum. Bu ürün için de ödemesini yaptığım mebladan daha fazlasını ödemek istemiyorum, bana bir şekilde yardımcı olacak arkadaşların tavsiyelerini istiyorum. Tüketici haklarına başvursam bir sonuç elde edebilir miyim?