ilk cizim guzel ama atmaca bugatti-lambo-slk karisimi gibi yine de emek vermisler saygimiz sonsuz
Printable View
ilk cizim guzel ama atmaca bugatti-lambo-slk karisimi gibi yine de emek vermisler saygimiz sonsuz
Bencede çok güzel tasarımlar.
2.si biraz uzak doğu tasarımına benzese geneli ile gayet güzel çizmişler.Bizde sorun çizimde şekilde şemalde değil zaten.Üretimde şaside-motorda-elektronikde vs..Bunların da yerlisi ile araç üretilmeli..
atmaca'da çok fazla hata var, tabi bunlar sadece konsept olduğu için geliştirilip hatalr düzeltilebilir, gözüme çarpanlardan birkaç örnek vereyim, aerodynamic olarak öndeki karakteristik ızgara bütün cf değerlerini altüst eder. (hava akışının en düzgün olduğu orta kısımda hemde), kapı camları açılmaz, jantlar döküm üretilemez, ventilation ızgaraları doğru konumlandırılmamış amaca hizmet etmiyor. Bunlar fact olan hatalar, kendi kişisel zevkim ve otomobil dünyasının devam eden evriminde bu araç şu anki piyasada olan supercarlardan ileride bir konuma yerleşemez. Hele konsept ise daha ileriye dönük çizgileri olması lazım, bu araç 7-8 sene öncesinin konsepti olabilir.
Yerli üretim araç için düşünülen tasarımlardan üstteki fena değil, ama alttaki gerçekten kötü. Üsttekininde yukarıda açıkladığın tasarım öğelerine sahip değil. gerçekten böyle bir otomobile sahip olmak istermisiniz, bu sizi yansıtırmı, yada bu aracı YENİ astra, golf, ds4, giulietta, delta gibi araçların sahip olduğu karakteristik marka çizgilerinden hangisine sahip? Özgün bir tasarım öğesi varmı? bunların cevabı bu tasarımalrda yok. Bu sebeplerden okulda böyle bir proje sunup bunların yanıtını veremediğimizde, 1 sene emek vermiş ol okula para vermiş ol, sınıfta kalıyorduk en basitinden :)
ulan helal olsun be türk olduğum için gurur duydum birkez daha umudunu yitirenlere gelsin bu resimler inşallah destek olurlar ve böyle olur şekilleri vatanımıza yakışır şekilde :icon_tup: şimdide aramızdan şöyle adamlar çıkar ''ya olmuşta ona benzemiş buna benzemiş'' derler sankı başka arabalar hiçbirbirine benzemiyormuş gibi amaç çamur atmak olsunda ;)
hemen gaza geliyosunuz var ya. :)
durun bakalım bunlar daha çizimler.
ortada çıktı çıkacak, üretime hazır bekleyen projeler yok.
merttepe'ye katılıyorum bu arada. ;)
en üstteki 4 kapılı araç için diyorum, ön ızgara diirek maserati granturismo, stoplarda granturismonun ters çevrilmişi:D
Maşallah atmaca guzel olmuş
bu işi yürütecek organ ne yazık ki medya. o da yabancıların elinde.
bu yerli araba hikayesi unutulur, seçimde tekrar hortlar..
çok iyiler valla...
memleket hesabı ATMACA FENA OLMUŞ.... ELLİ3:icon_tup:
atmacanın tasarımı güzel olmuş tabi her konsept araçtaki aykırı çizgiler mevcut onlarda üretim halinde düzelecektir. Gerçi üretime başlayan her tasarım biraz başka birşeye benziyor ama bence normal.arabalar da insanlar gibi tecrübe ve yaşamışlıkla belli bir kişiliğe ve çizgiye ulaşıyorlar.
1. tasarım bence güzel olmuş :) diğerleri üretilse bile sokaklarda pek göremeyiz gibi geldi ..
tasarımlar çok iyi umarım yakın zamanda sokaklarda görürüz bunları ;)
İlk fotodaki çok hoşuma gitti , inşallah gerekli desteği bulurlarda üretilir araçlar.
Her iki tasarımda bence çok güzel olmuş , keşke yerli olarak hayata geçirebilsek..
iyi iş çıkarmışlar..başarılar dilerim..
http://imggaleri.hurriyet.com.tr/Liv...oto-Evren1.jpghttp://imggaleri.hurriyet.com.tr/Liv...oto-Evren2.jpg
Yerli otomobil için başka bir tasarım görmedim ama bu tasarım gayet güzel olur düşüncesindeyim...
Ellerine sağlık...