zamanında deli gibi oynardım bunu. çok değil 1-2 sene öncesine kadar. o kadar hastası var ki son sistemlere sahip adamlar bile bu oyunu yarışçı moduna girerek oynuyor. koltuk-direksiyondan bahsediyorum. turnuvalar düzenleniyor paralı falan. bayağı seveni var.
Bende hill climb, rally, sprint, doğa patikaları gibi yollarda klasik porsche 911'lerle dolaşmayı severdim. heel & toe tekniğini falan kapmıştım , cayır cayır gezerdim çat pat eksoz sesiyle :D
sonra baktım ki pc'de dirt 2, dirt 3, ps3 de gran turismo 5, xbox 360'da forza 4 çıktı. rfactor'un grafikleri sesleri mide bulandırmaya başladı kabak tadı verdi ve soğudum oyundan :( çok değil, yakın zamanda rfactor 2 geliyor. lastiğin tümseklerde ve çukurlarda esnemesine kadar düşünmüş ve uygulamış adamlar. bomba gibi birşey geliyor sanırım :)
Rfactor'un en iyi yanı ise oyunun açık kaynaklı olması. anroid misali. bu işlerden anlıyorsanız ve zamanınız varsa en basit ankara-istanbul otoyolunu modelleyin ve yarış düzenleyin :D aynı şekilde altınızdaki aracı modelleyin falan. hali hazırda yüzlerce arabanın pistin modellenmiş ve indirmeye hazır olduğu web sayfaları var. kurcalayınca bulursunuz :)