aynen garanti adamı çok
elliyor...
Printable View
aynen garanti adamı çok
elliyor...
Garantiden ve Finansbanktan nefret ediyorum. İkisi birbirinden şerro.
Şimdi de internet bankacılığı için gönderecekleri sms'lerden para alacaklarmış.
Garantiden migros money kartım vardı, bir kere bile kullanmadım, bir halta yaramadı çünkü. Ama kullanmadığım karta vaktiyle 70TL aidat parası yansıttılar, operatör ne kadar kablo, fiş varsa hepsini çekti, gözüme perde indi, ağzıma ne gelirse saydım, anında aidat iptal ve kart iptal edildi.
Şimdi de otomatik aramaya aldılar, kartı kullanıma açın size 50 TL bonus diyorlar. Şeytan diyor, sırf i...neliğine kartı açtır 50TL bonusu iç et hemen kartı iptal ettir.:D Daha böyle birşey yapmadım ama bu arama tacizleri devam ederse bende de sigorta atacak.
öncelikle şunu belirtmek isterim bankacılık mevzuatı para üzerine kurulduğu için para alıp para satar halk arasında(bizleri) yasal tefeci :) diye tabir edilen bir kuruluştur.
her bankanın kendine göre masraf tarifesi ve kısıtlamaları vardır verdiği hizmet karşılığında sizden masraf talep edebilirler.
bazı bankaların abuk masraflarının yanında (defter yazdırma masrafı-sms ücreti-extre ücreti-otomatik ödemeye verilen fatura talimatarından bile bedel talep edilmesi) bu tarz bankalar mevcut
tüketici öncelikle çalışacağı bankayı ve masraf koşullarını iyi bilmeli ve bunlardan muaf olabilmenin yollarını bankası ile görüşüp uygulamalıdır.yukarıdaki arkadaşlarımın da verdiği örnekler doğrultusunda maaş anlaşmalı veya otomatik ödemeye vermiş oldukları en az 2 adet fatura (işbankası için geçerli) ile mevduat hesabı yıllık işlem masrafından,düzenli kullandığı ve ödemelerini geciktirmediği kredi kartı aidatından da dilekçe vermek sureti ile muaf kalabilir. masraflar kişiye özel değil sistem tarafından otomatik yönlendirilir kişinin harcamaları dilekçe verildiğinde incelenip iadeleri mümkündür.
havale ücretleri için gişelerden alınan minimum masraf ! 21 tl'dir eft masrafları ise 42 tl den başlar ve yeküne göre artış gösterir gişe kullanmak yerine bu tarz kişisel işlemlerinizi nakit para transferleri için atmlerden 4 tl , hesaptan hesaba aktarılacak işlemleriniz içinse netmatik makineleri 4tl ve interaktif bankacılık vasıtası ile yaptığınızda 1tlstandart ! masraf tarifesine göre yapabilirsiniz . 80.000 tl'ye kadar günlük havale yollayabilirsiniz ve bahsettiğim gibi alternatif kanalların kullanımında masraf bu şekilde yansıyacaktır ve sinir harbi yaşamanıza engel olacaktır.
kızan bağıran sinirlenen arkadaşlarım bunları göz önüne aldığında bu kurumların da insan gücü ile çalıştığını ve kendisi ile çalışanların(müşterilerinin) minimum masraf tarifeleri ile işlemlerini yapmasını sağlamaya çalışmaktadır .
paylaşmış olduğum bu bilgiler İşbankası için geçerlidir diğer bankalarda çalışan arkadaşlarımda masraf tarifeleri ile bilgilendirilerse bizlerde memnun oluruz .
saygılar.
bütün bankalardaki paralarımızı çekelim ve sessiz bir dewrim gerçekleştirelim:icon_tup:
Bu arada dünya genelinde bütün bankaların swıft kodu lazım olursa yardımcı olurum bilginize!!
Garantı bankası
Kredi kartları ekstrası gecgelıo bankadan ıstedığınde 3.5 tl yazdırma ucretı
hesap cuzdanı yenısını cıkarmak 1.5 tl
öle gıdıo ıste :D
Bank asyada maaş hesabı var, adamlar sormadan etmeden kredi kartı gönderdiler, müşteri hizmetlerini arıyorum iptal edeyim diye dıdısının dıdısıyla konuşturuyolar hala bi halt yok, en sonunda gişeden birine dedim ya düzgünce iptal edelim ya kırıp atıcam. Öyle iptal ettiler. Allaha şükür kredi kartım yok bi ondan gelir bi finansbankta hesabım var bi onlar sormadan gönderir. Bıktım kredi kartı iptal ettirmekten :)
şirketse teb bankası derim şahıs ise iş bankası
abi işbankası havalesi ücretsiz değil bilgin olsun 3 TL alıyor..İşim gereği garanti, akbank, işbank, ykb, finans, ziraat ve vakıfbank ile günlük hem müşterilerimiz hemde sürekli internet üzerinden ödemeler vs ile uğraşıyorum.Eskiden işbank ve garanti firefox'un bir eklentisiyle wap gibi gösterip ödeme vs yapabiliyorduk.Hala daha yapıyoruz ancak Garanti şuanda ücretsiz havale ve eft de WAP'ta, işbank ise 2.5TL alıyor havalede eft de ise 3TL alıyor wap ta da internet bankacılığında da
YKB yi direk geçiyorum müşterilerimiz istemese 1 dakika bile çalışmayız..
Finans geçen gün daha k.kartı borcu 2.345 gibi bi rakamdan sadece ve sadece 1-2tl eksik diye telefonla arayıp yatırmanızı istiyorlar :)
akbank eğer otomatik ödeme talimati 2 tane fatura vermezseniz mutlaka ama mutlaka 6 ayda bir 50TL haşırt the black board yapıyor.
denizbank çakma garantidir.aynı zamanda TEB ve şekerbank'da şuanda diğerleri kadar yaygın şekilde değil.
benim size tavsiyem kesinlikle vakıfbank-halk-ziraat dır.
Neden?
birkere ziraat sadece her 3 ayda bir kez 10TL
vakıfbank daha kesmedi hiçbirşey
bu iki bankanın en güzel yanları havalede para kesmiyorlar kesinlikle ve kesinlikle
banka matiklerden hesabınıza veya başka bir yere para transferi yaptığınızda onda da para kesmiyor. yani kartsız işlemle ödeme yaptığınızda garanti ve akbankdaki gibi 5TL, işbankdaki gibi 3TL, ykb deki gibi 4 tl kesmiyorlar
o yüzden özellikle de müşteri memnuniyeti yönünden vakıfbank iyinin de iyisi bu durumda...
not:bankacı değilim. bilgisayar üzeri çalışıyorum ve işim hep internet bankacılıkları ile ilgili
bank asyanın salaklığı şöyle oluyor anlatayım :D kredi kartı gönderdiler dedim ben istemiyorum ama biz gönderdik size teslimata gelen arkadaştan geri çevirin dedi.bende nerde o arkadaş dedim bir an önce halledelim şu sorunu dedim.kart bir türlü gelmedi bana.neyse bir gün aradılar dediler ki size ekstre göndereceğiz. dedim ben daha kartı teslim almadım ki almak ta istemiyorum ne ekstresi.kartı teslim almışsınız görülüyor kim teslim almış dediğimde isim söylenmiyor. sonrasında anlaşıldı ki kart teslim edilmeden iade edilmiş ve bana 50 TL kart kullanım ücreti keseceklerdi. ama bilgisizliğim yüzünden meğersem teslim almadığım kartı makinaya girmeden hiç bir şekilde para ödenemezmiş.bunu öğrendim. ve ödemedim.he bide bu bankada Faiz yok :D Kar Payı var. helal banka :D ama adamın iliğini kemiğini sömürürler...
bende siteden bi arkadaştan far aldım hesabı garanti bankasında varmış,çalışıyo oldugum için hesap bilgilerini kağıda yazıp bi arkadaşa verdim yatırması için o da bankamatikten değil gişeden yatırmış yatırılan para 140 TL masraf 20 TL :) bu işlerden anlamam EFT havale hangisi oluyo bilmiyorum ama 20 TL bu iş için banada çok geldi açıkçası hazır konusu açılmışken söylemek istedim :)
şirkette teb iyi hakkaten.
ben ticari işlerde denizden cok memnunum.
belki 6-7 yıllık bir geçmişimiz var firma olarak o yüzden tolaransları cok bize belki.
Garantiden eğer bir yere yada kişeye para gönderecekseniz mutlaka cep bank'ı kullanın hem ucuz hemde daha güvenli
he bu arada cep bank ı illa telefondan kullanmak zorunda da değilsiniz. isteyenlere pm ini ve nasıl yapılacağını teker teker anlatırım.
firefox dan direk wap kullanır gibi garantinin ve işbank'ın cepbankına bakabilirsiniz.Telefonda ne ise aynı şekilde bağlanıyor
yani, Anasayfa | Garanti Bankası değilde m.garanti.com telefondan bağlandığı gibi