siteden olcay_bora pronette çalışıyor cihazlar parasız günlük 1$ olduğunu söylemişti bana
Printable View
siteden olcay_bora pronette çalışıyor cihazlar parasız günlük 1$ olduğunu söylemişti bana
alarm sizi işten güçten eder sinek gelse çalıyor. en iyisi sigorta full sigorta yaptırın rahat edin (hırsızlık+ deprem+ sel vs.vs) fatura felan istemiyolar onu söyleyim
geçmiş olsun umarım bulunur en kısa zamanda.
Adi şerefsiz, ikinci el olarak pul parasına satacak onları. Getirsin ben alayım. Ama yok...
Başımızın gözümüzün sadakası olsun desek hırsıza gidiyor. İhtiyacı olana, doğru düzgün bir adama da değil...
paranoyaklik degil sart oldu. oglumun okul nedeni ile su an satisa cikardigim siteyi bu yuzden seviyordum. yeni baktigim ve mustakil olarak dusundugum ev icinde ayni sartlara haiz bir yerlerde kiralik bakiniyorum bende. ama soyle soyleyeyim bizim sitenin muhtelif kameralarinin haricinde her blogun kapi girislerinde kamera var. diyafon goruntulu. evimde pronet alarm kullaniyorum. ve her yil dask ve konut sigortalarimi yaptiriyorum. yillik maliyeti dask mecburi zaten konut 260 lira tuttu bu sene ciddi bir artis var primleri yukselttiler. alarm icinde aylik 30 USD oduyorum. kapimi kilitleyip ciktigimda artik huzurluyum en azindan. gerci bu huzura erebilmek icin 2004 yilinda evimize giren hirsiz bey sayesinde 15bin liradan olduk.
bu yil biraz daha akillandilar. acentalardan degilde bolgelerden yaptirmaya ozen gosterin. acentalar sigorta satabilmek icin tek ayak ustunde turlu turlu numarlaar yapabiliyor. bazilarini tenzih ederim bu durumdan tabiiki ama genel gorunus bu sekilde. ayrica urunleri beyan etmen gerekli. eskiden polis tutanagi yetiyordu ama her seyde oldugu gibi bundada .okunu cikardigimiz icin kucuk bir detaydir gozden kacar ama buradan okuyanlarin isine yarasin diye yaziyorum. birincisi beyan etmelisiniz evinizde olanlari. bunlari mumkun oldugunca evinizde detayli olarak fotografla kanitlayiniz. urun faturalari genelde saklanmiyor yada ucuz alabilmek icin almiyoruz bu nedenle sigorta yaptirirken beyan etmek ve fotograflamak cok ise yariyor. arti olarak degerli ziynet esyasi ve nakit icin evinizde celik kasa yoksa pek degerlendirmeye alinmiyor bilginiz olsun. celik kasa olsa dahi icinde bulundurmaniz isteniyor. arti olarak yine bunlarida beyan ve ispat etmekle yukumlusunuz aslinda. pek onemsenmiyor bu noktaya ozellikle dikkat edin. yeni ve degerli bir esya satin aldiginizda sigorta sirketinize bir telefon ile bir mail ile vs yollarla bunu bildirin. sonradan basiniz agrimasin. sigorta sirketleri zararinizi asgariye indirgemek icin var ama yardim kuruluslari degiller. zarar aninda beyan edilen tum urunleri dikkatle inceliyorlar odeme yapmadan once. ve hic bir sekilde yalan beyanda bulunmayin. gun olur ispatlayamazsaniz sigorta dolandiriciligindan davaniz olabilir.
Çok geçmiş olsun.
Kansız şerefsizler ya,insanların alın teriyle emeğiyle didinip çalışıp aldıklarını bir çırpıda çalıp gidiyorlar allah belalarını versin
çayyolu ümitköy taraflarında istediğiniz türde siteler var . artık cok güzelleşmeye başladı, oralar düşünülebilir . çok geçmiş olsun . haram mal cıkar acısı .
Pronet'i araştırayım bakalım. Yeni eve muhakkak taktırayım. Sigorta da şart oldu zaten. O değil de daha geçen ay babamın evini babama zorla ikna ederek sigortalattırmıştım. Yani meselenin de farkındayım ama gel gör ki insanın basireti bağlanıyor bazı durumlarda... Kendi evimi düşünememişim.
:( gerçekten çok üzüldüm kardeşim. evde uzun süre durulmuyorsa en iyisi hareket sensörlü alarm. istemsiz hareket halinde polisi ve sizi arıyor mesaj da atıyor. tavsiye ederim. eğer taşınacaksanız yeni evinize yaptırtın derim
Çok geçmiş olsun.
Şerefsiz kansızlar biyerlerinden çıkar elbet bu yaptıkları.
Benim size tavsiyem eğer gerçekten evi taşımak istiyorsanız güvenliğin bol olduğu hırsızlık olaylarının nadir göründüğü semtlere yerleşmeyi öneririm.Bizde hırszlık yüzünden batıkenti seçtik *****
Diğer önerebileceğim tavsiye evinizde kendinize ait değerli eşyalarınızı evinizde bulundurmayın laptop değerli taşlar falan ev sigortası yaptırsanız iyi olur.Mümkünse daha iyi güvenlikli hırsızın kapıyı zarar verip açamayacağı bir kapı yaptırsanız veyada güvenlik sistemi taktırsanız bizim alt komşumuz taktırdı gayet memnun evde bir tık olsun hemen alarm ötüyor
Gerçekten çok üzüldüm hepimizin başına gelebilir geçmiş olsun.Hırsıza zehir haram olsun İnşallah sattığı ürünlerin parası boğazında kala emi vicdansız
geçmiş olsun , diğer yazılanları okumadım ama illaki alarm + kesinlikle sigorta yaptırın. hırsızlık ,yangına vs gibi insanın tüm birikimi gitmesin...
hatta burdan iyi mesaj da çıkar yani sigorta olayı. herkese mutlaka tavsiye ediyorum.
benim güvenlik sistemim :) hem güzel bir koruma hemde dost olur...
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net...88137219_n.jpg
Onun haricinde cansız olursa israil markalarını öneririm :) .. Crow gibi.. Visonic gibi.. Büyük geçmiş olsun
Apartmandan kimse görmemiş. Arka sokağa çıkmışlar. Oradan bir dükkanın çırağı bugün "abi gördüm ben kutularla birisini, başında şapka vardı" demiş. Ama tabi kimse müdahale etmemiş. Komşular gürültü duymuşlar. Ama üst komşunun çocukları sanmışlar. Öyle diyorlar...
Çalan adamı bulmak mesele değil. Buluruz bir şekilde bulmasına da. Adam attım der, sattım der, ben çalmadım der, veya bulduğumuzda herşey için çok geç olur vs... Ama özellikle laptopumu birisi kullanmadan bulmak iyi olur. Ankara'da genelde bu tip malların satıldıkları yerleri takip ettiriyoruz. Ama haklısın, sahibinden'e de bakayım bundan sonra. Teşekkürler.
geçmiş olsun abi evi uzun süre bos kalanlar için alarm sart tez vakitte alarm taktrmanız sizin yararınıza olucaktır
Büyük gecmis olsun bende bu konuda takigim biraz dikkat ettigim kadarı ile alarmı olan eve daha hırsız girdiğini görmedim kendi apartmanimizdada bu sekilde oldu.alarmsiz ev ben gercekten düşünemiyorum
5-6 ay önce dükkanımızda böyle bir olay oldu 30 senelik kasayı sürükleyip çıkarmışlar kapı gömme kilit 3 asma kilit zarar görmüş . polis çağırdık zabıt tuttu sonra acentayı aradım (20 yıldır aynı acentayla çalışıyoruz) tamam hemen hallederiz dediler 2 saat içinde eksper geldi oldugu gibi anlattık fotograf çektiler ve 650 tl para gönderdiler.
not : kasanın içinde hiç bişey yoktu ameleliğini boşa yaptılar :d sadece 40 sene öncesinin muhasebe makbuzları vardı onlar kalmış oyle içinde bırakıp kaçmışlar askeriye kasayı bulmuş sonra muhasebeciyi aramış gittik aldık.
çalan adamı nasıl bulabilirsiniz. bnmde ankaradaki ewime yaklaşık 1,5 ay önce hırsız grdi. ve ben bununla ilgili işi polislere bıraktım ama ses seda yok. laptop um fln gitti ps3 üm gitti.. lap top un seri numarasını verdim. nete grdiği yerde tespit edilebilir dediler. ne kadar doğru bilemedim ama yakın zamanda emniyete gidip işin peşinde olduğumu göstermek adına tekrar aranmasını istiyeceğim. işe yarar mı bilmem ama..
Bende hırsızdan sonra alarm korunma v.s olaylarına girenlerdenim bu arada :)