şahsi araç için çokta mantıklı değil gibi,1 sene sonunda verdigin arabanın kokusunu tanıyamaz olabilirsin..
Printable View
şahsi araç için çokta mantıklı değil gibi,1 sene sonunda verdigin arabanın kokusunu tanıyamaz olabilirsin..
Yeni konu açmamak adına bu konuya yazmayı tercih ettim.
Ankara da dışarıdan araç alıp düzenli aylık ödemesini ve rent a car kaskosunu yapan adam gibi bir firma var mı? Bir de araç kaç model olması lazım 2010 2011 70 80kda dizel linea olur mu sağlam firmalar kabul eder mi 4 5 yıllık aracı? Yoksa illa sıfır mı olmalı araç? Bilgilendirirseniz sevinirim, elime bir miktar para geçti bu şekilde değerlendirmeyi düşünüyorum ek gelir olsun diye.
Eklemeyi unuttum birde vereceğim araç 2 2.5 yıl çalışsa kafi sonra 3 5k zararına satsam da olur.
Rent a car'cıya çalıştırması için aylık araba verirsen , anasını beller. O arabayı 1 dk boş durdurmaz ite köpeğe her önüne gelene verir. Araban perişan olur. Sakın girme öyle bir işe. Sana vereceğide maximum 1000-1500 liradır. Öyle uğraşacağına araba al - sat. Hem kafan rahat olur , hemde kazancın daha iyi olur.
Ayrıca da araba senin adına olursa firmanın aracı olmadığı için rent a car kaskosu yaptıramazsın. Hoş rent a car kaskosuda bir işe yaramıyor ama neyse. Aracı kiralayan alkollü ölümlü kazaya karışırsa , maddi & manevi hasarları ödeyebilecek durumu yoksa ki zaten genelde olmuyor. Parası olan adamın zaten arabası var. Arabanın üzerine soğuk bir su iç. Bence hiç bulaşma. Daha neler neler var anlatabileceğim. Ben daha kurumsal rent a car lar dışında oto kiralama işinden iflah olan adam görmedim. Hepsi battı gitti.
Ama yine de tavsiye istersen , ankarada çalıştığım arabalarını aldığım bir rent a car'cı abim var , numarasını veririm , mersin ibrahimden aldım dersen yardımcı olur. Düzgün esnaf'tır.
Yaptıramazsın. Adı üstünde zaten rent a car kaskosu diye. Şahsi kasko ile çoğu şeyi aynı bir farkı yok.
Kenarda 30 40k var bunu nasıl batırırım diyenler için bulunmaz fırsat rente araba vermek
işin içerisindeyim. hem rent a car hemde galerim var. hiç gerek yok. 55 bin lirayı otur ye kafan kulağın rahat olsun. 2-3 sene içinde birden uçar gider ne araba kalır ne para hayrını göremezsin kafayı yersin :)
Ben 1 yıldır, kuzenim 6 yıldan fazladır bu işi yapıyor.
Senin arabanı o nasıl kiraya verecek ben onu anlamadım?
Trafik cevirmeye girdiğinde arac kime ait sorusuna ne cevap vericekler? emanet araba derlerse inanmıyolar gecirirler cezayı. Kabis sistemine kaydetmesi lazım aracı? Kasko yapması lazım.
bunlsrı yapıpta sana 1200 1300 veriyorsa. ben 10 tane araba vericem ona. =)
Yakın bir arkadaşım aynı vaatler ile Amarok aracını kiralama şirketine vermişti. İlk 3-4 ay para tam ve zamanında yattı. Sonra günü gecikmeye, sonra eksik yatmaya, sonra da hiç yatmamaya başladı. Yaptıkları görüşmelerde de ortağının kaçıp gittiğini, şirketin iflâs ettiğini söylediler; hukuken de iflâs ettiği için bir sonuç çıkmadı. İşe girişmeden önce firmayı da araştırmıştı halbuki. Ne zaman ilân versem bana da gelir bu teklif ve ağızlarını minimum 1000 liradan açarlar. 2-3 aşağısına veririm, yine de böyle bir riske girmem.
Facebookta reklamlarına denk geldim. Aracınızı kiraya verebileceğiniz bir sistem oluşturmuşlar. Blabla benzeri bir sistem.
Arac Kiralama, Sahibinden Uygun Fiyatlara Kiralık Arac - Garajyeri.com
Amerika'da Turo var bu işler için, AirBnb'nin araba versiyonu gibi. Buna benzer bir şey Türkiye'ye gelirse onu kullanın yoksa Türkiye'de kimseye güvenilmez bu konuda
GarajYeri nokta kom böyle bir iş modeli.
Herşey dedikleri gibi olsa bile, aracınızın bir suça karışmayacağı garantisini verebilirlermi size? 1 yıl içinde yaşanıcak kaza vsden sonra sigorta sciliniz bozulacak, kendi bineceğiniz araç için fahiş sigorta rakamları çıkacak karşınıza
O zaman ezeyim ben bu parayı gideyim kendime güzelce bir araba alayım yada gram altına filan yatırıyım. :)
Bayağı meşşakatli sıkıntılı bir işmiş...
Bu riske girmeye değmez o zaman şirket battı araba ömer çipe döndü para yatmadı büyük sıkıntı...
Abi ben bi inceleyim bunu ama burası türkiye ne çıkacağı belli olmuyor
Keşke gelse airbnb gibi bir sistem ama o sisteminde içine ederiz milletçe. bknz:Uber :)
İşte bunlar hep rent kaskosu sicil bozulmayı zaten göze aldım da. Araba perte çıkar alkollü kaza yapar süren adam parayı kurtaramayız. Eniştemin 2008 407'sini bu şekilde p*ç edeceklerdi mahkemelik oldular baktı olmuyor, hatırı sayılır bir abimiz çözdü olayı öyle kurtardık 27k parayı 2012'de.