"O değişikliği muayeneden 1 dakika sonra yaptırmadığın ne *****, ben bir daha muayeneye göndereyim baksın tuv'dekiler" der ve bağlar bağlayacağı varsa polisin.
Printable View
Şu mantığı ne zaman öğreneceksiniz?
1- Modifiye ürünlerinin satımı serbesttir.
2- Modifye ürünlerinin kullanımı serbesttir.
3- Trafikte gerekli projeyi yapmadan ve onay almadan modifiye ürünlerinin kullanımı yasaktır.
4- Modifiye ürünü alan müşterinin bu ürünü nerede kullanacağı modifiye ürünü satan dükkanları ilgilendirmez.
5- Trafiğe araç çıkaran her kişi trafik kanun ve kurallarını bilmekle mükelleftir.
6- Modifiye ürünlerinin kullanım yeri trafiğe kapalı pist ve parkurlardır.
Demek ki neymiş? Bu ürünün satışı da legal, kullanımı da legal. Ancak kullanım yerleri trafik değil pist ve parkurlar. Siz kuralı çiğnedikten sonra, aldığınız ürünü izin verilen yerde değil de izin verilmeyen yerde kullandıktan sonra tutup da "ben alırken vergi verdim, alırken legal da takarken mi illegal" diyemezsiniz.
Helikopter aldın diyelim.. İnebiliyor musun bağdat caddesinin ortasına? İnemiyorsun. Neden? Onun kullanımı ve inişi için tanımlanmış yerler var.
Tır aldın veya, girebiliyor musun bağdat caddesine? Tır için de vergi ödüyorsun, dünya kadar benzin parası ödüyorsun? Giremezsin. Neden? Tırın da kullanımına izin verilen yerler var...
kımılerı insaflı çıkıyo kımılerı ıse cezaı ıslem yapmak ıcın kusur arıyo en ınce detaya kadar..ve bu durum yıne aynı kapıya cıkıyo İNSİYATİF herseyın başı...gecen gun kavacık'ta uygulamaya gırdım...vırajı dönerken 3-4 arac vardı hepsı gectı benı gorunce tabır-i caizse arabayı para olarak gordu sankı uçtu resmen yola akabınde durdurdu...ama gayet sevıyelı efendıce yaklastım rutın kontroller fılan yaptı...sonra sımdı sana xenondan,app plakadan yazmak vardı ama genc adamsınız bıdaha gelmıceksınız yapın ama herkez benım gıbı olmaz dedı ve bıde ekledı genclıgın atesıyle bıraz ters yapsaydın gosterırıdım ben sana dedı :D ...ıı aksamlar dıledı...demek kı zıt gıtseydım yazıcaktı kalem bende kagıt bende mısalı kılıtlıcektı..ama allah razı olsun cok dua ettım keske hepsı boyle olsa ....
abi haklısın dıyorum ama avrupa standartlarında bu aracları hep caddelerde goruyoruz .. adamın arabası rengarenk onu ruhsata ısletmeye kalksan ruhsat dolar haa avrupada su zorunluluk var hersey vergı nasıl mı avusturya ve hollandave isviçrede akrabalarım var .. isviçrede halamın oglu opel calıbrası var sıbob kapagı krom o bile işli bu tarz bıseyler dıyorum avusturyadan dayım 530 la geldı ayagında 19 jant vardı jant marka ve lastık ebatına kadar gosterıyoo kagıtta .. bunu istiyoruz madem rahat rahat gezelım ..
bizim ülkemizde ne olursa olsun tüm kanunlar görevlinin , memurun kafasına göre işliyo,şahinin önünde corvette logosu var diye bağlayanda gördüm memura sorsan sürenin tipini begenmedim der (birebir polisten duyumdur),6.6 trans ** ın yanına e5te giderken ekip gelir baban istasyon sahibi değilse basta ses duyalım diyip sırıtan memurda gördüm , 5.7 v8 in susturucusu bile olmadan tüvden rahatça geçtiğini gördüm.bence boşuna kanun vs. diyip diretmeye kalkmasınlar,yakında bunlarla ilgili bir çalışmam olacak ya kurunun yanında yaş yanacak yada yaşın yanında kuru , bekliyip görücem.
gün içinde okuduğum en can alıcı mesaj olmuş sonuna kadar katılıyorum...:icon_tup:
adamlar zevkine göre araba çeviriyorlar zaten uyuz oluyor insan.. daha 1 buçuk hafta önce sahrayıceditte arkadaşımla 30 la 40 la yavaş yavaş gidiyoruz ışıklardan geçtim polis arabasının yanından sara sara bir araba kalktı yanımdan geçti gitti adamlar siren çalıp anons yapıyorlar bana sağa çek sağa çek diye.. indim arabadan ne o yavaş gidiyorum diye mi durdurdunuz dedim yok genel uygulama diyor. 2'si trafik 2' si asayişti arkadaşların. trafikten olanlara yanından geçenleri niye durdurmadınız dedim ben görmedim birşey diyo:) kafasına göre yaa adamlar :beuj:
evet sonradan takılan xenonlar parklar hepsi yasak.bu kural yeni gelmedi 3 ay oldu yaklaşık
ben caravelleden söktüm farlarım bi xenon olmasına rağmen.far ayarı olması lazım.
kornalar stobel ise oda agır kusur ses ahengi bozukmuş vs vs.
bu konularda tüvdeki arkadaslarda çok rahatsız hergün kural degişiyormuş.ne yapıcagımızı bilemiyoruz diyorlar ayda 3-4 kural ekliyorlarmış vs vs
bu arada öglen yemegini tüvdeki arkadaslarla yedik subaru impreza WRX lerde egzoz büyük olurmuş bunada kimse bişey diyemezmiş orjinalmiş.servisi aramışlar sormuşlar subaru rivayeti gerçek yani egzozla gidin :)
size şöyle söyliyim şahsen aracımda sonradan takma xenon olsa xenon kitimi iptal ediceğime gider 4300k orjinal fabrikasyon değerde ampül takardım.. 4300k sarımtırak halojen gibi yanar polis bile ayırt edemez onun xenon olduğunu. zaten tutmamasının nedenide odur çok halogen gibi durur dışardan sarı olduğu için.. ama normal 6000k dan on kat daha güzel gösterir..
Trafikde xenonun yasak olduğunu hiç sanmıyorum daha önceki sayfadada uzun uzun yazdım polisler orjinal ile sonradan takılan yada sonradan takılmış ama tüvden onay alıp geçmiş kitleri ayırt edemezler çok tartışma çıkar iş hukuki sürece kadar yansır..
neticede merceksiz orjinal fabrikasyon xenonlarda var xc90 ların ilk çıkanları mesela öyleydi
otomatik yükseklik ayarı olmayan fabrikasyon xenon kitli araçlarda var..
orjinalden halogen kitli olupda otomatik yükseklik ayarı olan ve sonradan xenon kit takıp muayeneden başarı ile geçen araçlarda var..
bir polisin bu araçları ayırt etmesi hangisi hangisidir bilmesi çok zor trafik bilgisi değil teknik araba bilgisi isterki buda polisin alanı değil mekaniker yada araba meraklısı birinin alanı..
Aynen dediğin gibi olacak çünkü benzeri daha önce de yaşandı. Stoplarda sarı olmayan sinyal rengini kabul etmediler ama amerikan araçlarının çoğunda stoptaki sinyalleri kırmızı yanar. Adamlar ithalat sırasındaki muayenede onay verdiği duruma diğer muayenede onay vermedi. 2 ay sonra hatalarının farkına vardılar, kabul etmişlerdi. İnşallah bunda da hatadan çabuk dönerler.
.sonradan takılan xenon yüzde yüz yasak ve ağır kusurdur.kurallar bunu söyler he şansın vardır çok işten anlamayan birine denk gelirsin yırtarsın ama bu hepsinden yırtarsın anlamına gelmiyor. kuralda yasak diyor. yılbaşında geldi bu kuralda
ne kadar ileri görüşlü adammışım be amerikan parklarımı içerden düğmeli yaptırmıştım geçen sene:D,bana inandırıcı gelmedi açıkcası söyleyen kişi arkadaş arasındaki muhabbeti direk ciddiye alıp sölemiş sanki.
xenon : neye göre takıyorsun farların mı zayıf yoksa görüntü olsun diye mi ? peki diyelim taktın mercek farın var mı önünden gideni ne derece rahatsız edecek karşından gelenin gözüne gözüne o far ışıklarını sokacaksın bunun farkında mısın ?
arabanı normalden de alçalttın sadecece helezonla olmaz amortisörlerini de değiştirdin mi hayırdır piste çıkıp drift yaparak mı viraj alacaksın yerde süpürge oldu aracın çok fazla geçmişe gitmek istemiyorum rcz örneğini hepimiz forumdan ve haberlerden gördük okuduk.ha o orjinaldi oldu dersen ben de derimki başa döner seninde olacağın bu(aracın konforunun tamamen bitmesi ve ön takımının çok çok daha erken dağılması da cabası)
egzostu taa manifolttan açtırdın araban nefes alıyor güzel de gidiyor maşallah.ama benim nefesimi aldığım oksijeni kısıtlayan senin araban buna ne hakkın var ?senin pis gazınla benim soluduğum havayı kirletme yetkisini kim veriyor ve o kulaklarımı delercesine olur olmaz yerde gazlayıp çıkardığın sesi dinlemek zorundamıyım ??
karşıdan geliyor düğün alayı gibi heryeri ayrı renk aracın sinyal mi veriyor duruyor mu sarı desem sarı değil turuncu desem turuncu değil dikkatimi dağıtıyor altından yakmış sisleri çakma xenonlarla hava desen gayet berrak sis namına birşey yok ama sayesinde ben yolumu göremiyorum ne güzel değil mi???
valla kısacası ben karşıyım bunlara.evrenoz arkadaşımın da dediği gibi amacına yönelik kullanımlara zaten söz dahi edemem .ama illegale karşıyım.
aynen katılıyorum xenonda mercek şartmı şart ben öyle kimseye neden xenon takıyorsun diye çıkışmam ama xenon takıyorsanda adabınla tak merceğini yap far ayarını yap xenon kittede mümkünse lütfen 6000k yı geçme ama bana kalsa 4300k fabrika verisi olan en verimli kalitede görebiliceğin ampülü tak sonra çık karşıdan bak yada arkadaşın karşıdan gelsin gözünü almıyorsa farların ki doğru düzgün her bir şeyi yapmışsan %90 almaz güle güle bin..
onun dışında merceksiz xenona karşıyım flaşör gibi yanıyor ne kendini aydınlatıyor hemde karşıdan gelenin gözünü mahvediyor ayarsız fara karşıyım xenonunu bırak halogeni bile gözü mahvediyor..
benim korkum şudurki xenon kitler kalkarsa yerine avrupa çok popüler olan ama yasak olan helium tipi ampülleri yada gazlı xenon tipi ampülleri takıcak millet sonra bu xenona karşı gelenler xenon kitli araçları mumla arıycak.. o tip ampüller yasakda değil işin kötü yanı neticede normal halogen ampül
farlar assagıda oldumu otomatık ayarın oldumu sıkıntı yok bunu bılıyorum . ben gelırken karsımdan hıc sellektor atanı gomredım tabıkı yol gorusu ıcın takılıyo xenon kendı kullandıgım okul servısımde halojen farlar var kor gıbı hıssedıyorum kendımı ...