yok, donmayla alakası yok :) Çok kısa mesafelerde cam buhar sorunu çok sinir ediyor :) en azından araç ısınana kadar idarelik buharı önlese ..
Printable View
yok, donmayla alakası yok :) Çok kısa mesafelerde cam buhar sorunu çok sinir ediyor :) en azından araç ısınana kadar idarelik buharı önlese ..
ama şimdi adam akıllı spor araba demek geniş bi kavram değilmi :)
mesela bi arkadaşın parası var ama pek anlamıyo araba kullanmaktan adam gibi olsun diye gidip bi camaro falan filan bişey alıyo işte çok model var tamam çok beygir bi araç :D
şimdi bu araçta abs olmazsa bu arkadaşımız bi sefer kendini kaptırsa ve kurtaramasa durumu ? risk çok büyük olurdu öyle olsaydı....
bence sizin diyeceğiniz şöyle olabilirdi iddalı spor araçlarda abs açma kapama tuşu yapılabilir (opsiyon fiyatla ve yüksek olması kaydıyla) çünkü biliyosunuz yani kimse kurallara uymaz bu dünyada illla uymayan adam çıkar yani :) pistte kullansa neysede ölürse kendi ölür kendi bacağı ama gider girer bi otobüs durağına biçer masumları sonra kim vericek hesabını ? niye öldüler adam kullanmayı bilmiyo ama parası var 'adam gibi spor araba' almış :D 'BENCE' olmamalı abs siz araç yollarda....
[tamamı kendi düşüncem herkesin düşüncesine saygılıyız yanlş anlaşlmasın abs olmaması gereken durumlarda var tabi ama bunları pistte görmek isteriz]
Bunu yapmayın ya :D Corsa'da bile abs olamaması tehlike yaratıyor + acemilik'te var virjada frene basmaya gelmiyor kafadan direk bırakıyor :(
valla ben carpex'inkini kullanmıştım geçen sene, işe yarıyordu kardeşim aklında olsun kipadan 5-6 tl ye almıştım :D bu arada o aralama olayını kafada bere ile yapınca üşümüyorsun, yolcu tarafını arala yada nasısa araba ısınana kadar kalorifer de soğuk üflüyo araba da soğuk oluyo :)
alpello ; çok uzun diye alıntı yapmadım :) haklısında o tarz spor arabaları da alacak kişinin belli sınavlara tabi tutulması gerekli bence, her önüne gelen parası olan alamamalı yani sürüş yetenekleri / bilgisi / eğitimi yeterli değilse. benim fikrimde bu yönde kısa ve öz olarak :)
@alpello
@berkay
arkadaşlar spor araç derken giderli araçlardan bahsettim aile arabasından bahsetmedim.örn. 300 400 bg araba kullanan adam daha nasıl fren yapacağını bilmiyosa kullanmasın zaten. Tapa gaz bastığınızda gideri herkeste aynı oluyor fakat frenleme pilotaj ister. Yolda kaç kez şayit oldum abs olupta dümdüz kayıp patlatanı. ABS manevra yapabildiğin zaman işe yarar aksi halde zararı vardır çünkü kızaklayan araç daha çabuk durur.
araçta teknolojik bişey olmasın derkende şahin gibide olsun demedik :D klima elektrikli cam h.d vs vs temel şeyler illaki olmalı zaten.Bunlar donanım olarak hayatını kolaylaştırır. nekadar hızlı araç kullansanda sürekli yarışmıyosun bunun günlük hayatıda var. Benim kastetdiğim el/ayak/refleks kordinasyonuna hiç bişey müdahele etmesin.Gerekli ne varsa ben yapayım. Adam akıllı pilotajı olan adam fren sistemi sağlamsa bas çek yaparak çok daha kısa ve güvenli durur. abs de bas çek yapılmaz :)
dipnot: corsa da abs değil esp de olsa o araç standartken fren yol tutuş güvensiz kardeşim, oyüzden karşılaştırmak gereksiz :)
bisi sorcam abs olmayan bir spor araci hanginiz(miz) yada kaciniz(miz) acaba limitinde frenleyip durma mesafesinde " lastikleri kilitlemeden " durdurabilicek kadar fren pedalina hakimsiniz ? abssiz r9 kullanip ben hakimim demesin kimse :D
abs siz araç kızaklamaya fren kitlemesine her zaman çok meyillidir yıllarcana yaşadık bunu kızaklayan araç daha çabuk durmaz tam aksine kızakladımı aracın kontrolü falan kalmaz.. biz eskiden kızaklamasın diye büyük diskler falan takardık.. neyseki abs yayıldıda araçlarda o sorunda kalkdı
kısaca Abs siz araç
Abs li Araç
Eski aracimda vardi en uyuz oldugum sey esp nin tamamen kapanmamasi
Toyotanın MMT şansızamı çok gereksiz bişey yaptılar.
şakasınız yaa, süpersporda abs tartışılıyor.. gelin yağmurlu bi günde bnm pejo panelvana bindiriyim sizi abssiz durmak (ya da duramamak) neymiş deneyelim:) süper araba kullanırım espye ne gerek var deseniz hadi neyse diycem ama..
abssi arabayı iyi pilot(bu forumdakiler değil!hakkaten pilot) pisstte adam gıbı kullanır..allah aşkına yolda hangı asfalt bırbırının aynı da frene ayar veresın???
1,2 ve 8. madde güzel bence. Olmazsa olmaz değil ama alışınca çok iyi. :) Diğerleri olmasa da olur. Hadda olmasa daha iyi olanları da var. :) ABS,ESP ve ASR'nin gerekliliğini tartışan kişinin aklından şüphe duyarım. Tek şey söyleyim bu 3 madde gerçekten nimet. ;)
aracımda elektrikli koltuk var yılda toplasan 5-6 kez ayar yapıyorum aracıma benden başkası binmiyor yıkamacım bile ayarımla oynamaz iş ama donanımı saymayada geldimi nedense hep ilk elektrikli kotuklar derim saymaya başlamaya :D
ABS tabiki şart.
ABS siz araç daha kısa mesafede duramaz. Sebebi aynı lastik yüzeyi ile yol birbirine sürtmeye devam ettikçe Sürtünme kat sayısı ısıdan dolayı düşer vede bu kızaklamayı uzatır.
ABS li araçta yüzey daimi değiştiğinden dolayı ısı sürtünme katsayısını bozmaz vede siz güvenli şekilde daha kısa mesafede durabilirsiniz.
ABS li araç kayma esanasında manevra kabiliyetide verir.
Birde lütfen şu örneği vermeyin "ama ben 20 le gidiodum freni kökledim abs lide kaydım öndeki arabaya tıklattım, ne olacak?" arkadaşım bu istisnanın istisnasıdır.