gayet guzel duruyor arkadasım sen kac bınlık ıstersen onu tak benımkılerde 30 bın dıye bılyorum mavıden beyaza doğru dönuyo ama pembeleşmıyo bende pembeye dönuyo dıye bılıyordum
Printable View
gayet guzel duruyor arkadasım sen kac bınlık ıstersen onu tak benımkılerde 30 bın dıye bılyorum mavıden beyaza doğru dönuyo ama pembeleşmıyo bende pembeye dönuyo dıye bılıyordum
Bu arada kelvin değeri renk ısısıyla alakalıdır.
Işığın şiddetiyle yakından uzaktan alakası yok.
Sonuçta ayarlı olduktan sonra kimsenin gözünü almaz.
Sen kac binlik istersen onu tak ;) karsindaki yada onundeki hic onemli degil... Senin gozunu etkilemiyo nasil olsa,araban daha guzel gozuksun(kendince) gerisi sorun degil yani sanane diger insanlardan...
onu bunu geçtim, xenonlar avatardan gözümü aldı a..... ...:)
siz ne kullanıyorsunuz ?
Arkadasim eger aracinda mercek arti OTOMATİK far yukseklik ayari yoksa xenonun goz alir ;)
Bu da başka bir yanlış kanı.
Ayarlı olduktan sonra hiçbir far xenonlu ya da xenonsuz göz almaz.
Eğer merceksiz xenon göz alsaydı en basit eksikliğe bile olumsuzluk yazan Tüv vize vermezdi ama Tüv de sadece motorlu olup olmadığına bakıyorlar. Neden mercek yok diye sormuyorlar.
http://www.techturkey.com/forum/sohb...=Xenon+farlar&
Merceksiz ve otomatik ayarlanmayan xenon farlar goz aliyor.Tuv bile buna karar verdi.siz hala goz almadigini savunuyorsunuz.karsinizdan gelen merceksiz xenon far gozumu almiyor diyebilen varmi?
valla tüv onay vermiş vermemiş adamın farı gözümü alıyorsa basıyorum küfürü hiiiç umrumda değil :D:D:D
leon varken önce 8000k taktırdım...bi süre sonra 6000e döndüm...sonra ampül mampül patlattı hiç uğraşamam, satmadan 3 ay önce orj. yapmıştık geri:D
c4 de orj...zenon menon düşünmüyorum...
sizde düşünmeyin bence...
arkadasın arabasyıla dun sahıl yolundan eve donuoz.. karşı şeritte bakım oldugundan bizim oldugumuz taraftaki iki şeritli yolu ortadan bölüp çift yön yapmışlar ve hiçbi sokak lambası yanmıyodu.. karşıdan orjinal halojen far kullanan bi abimiz ayarsız farlarıyla geliyo iki sellektör salladım tınlamadı.. kör olucam sandım bi ara bende üstüne kırdım uzunları yanıyodur diye fazla yaklasmadan sonra oda bi sellektör patlattı iyice kör oldum :D xenon falan tanımam kaç tane merceksiz 8k 12k xenon kullananı gördüm gözümüzü almıyodu güzel ayarlanmıştı.. ama ayarsız oldumu halojene bile küfür ederim hatta üstüne bile kırarım yani tıNNN :)
valla bana o farla sellektor yap tıgını dusunemıyorum kör ederdın sanırım:)
bencede ayarsız olanı çok göz alıyo
bende de otomatik ayar yok ama içerden manuel ayar var hep en dipte tutarım kimsenin gözünü almasın diye
muayeneden ötürü sökmüştük bi kaç kere sellektör yedim meğer ayarı kaçmış
tekrar yaptırdım ve en dipte kullanıyorum hiç selektör atmadılar daha
arkadaş soru sormuş herkez dalgaya vurmuş
bugün aracımın sislerine bi firmadan X marka 30.000K taktım, sattığım x marka zenonla alakası yoktu, en güzeli 4300 , 12000 bence , markadan markayada bu değişiyor kalite bir 30.000K zenon çok iyi yanıyor uygun fiyatlı tuhaf bi marka kötü yanıyor bazende tam tersi oluyor, en iyisi yaktırıp bakmak.
Sitenin dıy bölümüne bakarsanız ne güzel mercek bixenon uygulamaları var(xenon aydınlatma yapacaklar için). Külfetli bir uygulama da değil. Nihayetinde amaç, insanların gözünün içine mor ışık sokmak yerine, yolu istenen renkte aydınlatmak olmalı. Ben sırf bu tip ayarsız farlar yüzünden farımın içine 20 derecelik lensleri olan 5x3watt=15wattlık power led yerleştirdim, bide ayrı anahtar hattı çektim. Gözüme ışık sokmaya çalışan sürücülerin, direk ultrasonografisini çekip gönderiyorum. Ayrıca ufak bir bilgi: ışığın kelvin değeri arttıkça göz tarafından algılanması zorlaşır. Ama bu demek değildir ki rahatsız etmez. Ayarsız olan her far halojen,xenon, led farketmez rahatsız eder.