---'la ne alakası var anlayamadım ama dediğin doğru... sonuçta kısaltmalar da bitti artık, yeni bir isim bulamıyor galiba üreticiler, sonra da başlıyor kısır döngü :)
Printable View
dti,tdi
dci,cdi
sfi,fsi
vti,vti
olabilir böyle şeyler:)
Tabiki bitiyor tasarımlara baksana bütün arabalar birbirini andırıyor artık. Tasarımcılarda ors. gibi bu sene orada diğer sene başka yerde bir arabayı kimin çizdiğini anlamak bile artık çok zor değil :) Aynı adamın çidiği iki farklı marka otomobil bile anlaşılıyor.
JTİ , PTİ , MTİ falan yapın babacım niye VTİ diye çalıyorsunuz :D
yahu bu peugeot ne çok meraklıymış vti demeye vti hondayla özdeşleşmiş bi isim hondadaki vti performansını yansıtabilecek olsalar tamam diyicem ama onuda yapamazlar ben hondanın yerinde olsam izin vermezdim
fransızlar yeni sevişme teknikleri çıkarsın.
yasık oldu yıktyılar tamamen pug efsanesını
buarada cabrio da vw den cıkmadır :D
ona bakarsak sahinlerin arkasında m3 yazıyoo
kopyalamaları yasak 200 yılmı ne patent ini almışlar
puhahaha...harbıkomık olmus yawww...yaw fransız degılmı gardasım bırakın yaw:D
Çıksın ya iyi makara olur daha satılmadan böle egleniyorsak :D
daha deil pejo vti cıkarcak gt cıkarsın I atsın gene almam..
kopyacı fransızlar.
Burası hakkaten --- olmuş farkında değilsiniz. Toyota VVT-i yada nasıl yazılıyosa böle birşey yaptığında nerdeydiniz. Değişken zamanlı kam profili olan egzantirik kullanan araçlar bu tarz isimler üreticektir. Honda'nın ki VTEC, BMW de VANOS, Toyoto'da VVT-i koymuşlar. Şu an peugeot ta bütün 1.4 1.6 bütün motorlarında bunu kullanıycak ve koyduğu isim de VTI (Variable Valve Lift and Timing injection). He bu ismide sizin gıcık olduğunuz fransızlar pariste eyfel kulesinde çay içerken koymamışlar. Çok beğendiğiniz BMW ve Mini ile bu motor ortak geliştirildi ve aynı motor mini 1.6 ve bmw 1.16 gibi araçlarda kullanılacak ve gene adı VTI olucak.